14 Φεβ 2018

Παίρνονται πίσω επιδοτήσεις 40.000.000 ευρώ, που έγιναν… βίλες και αυτοκίνητα ή κατέληξαν στο εξωτερικό! - VIDEO

Το «πάρτι» τελείωσε!

   Τελείωσε το «πάρτι» που είχε στηθεί με τις επιδοτήσεις, καθώς το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει τους φακέλους 200 επιχειρήσεων που εντάχθηκαν σε επενδυτικά προγράμματα και πήραν επιδοτήσεις, για να διαπιστωθεί εάν τις χρησιμοποίησαν όπως έπρεπε ή τελικά τις διέθεσαν για άλλους σκοπούς: Κάποιες έγιναν βίλες, κότερα, αυτοκίνητα ή κατέληξαν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και τα επενδυτικά σχέδια έμειναν στα χαρτιά.
   Σύμφωνα με τον ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Σταύρο Θωμαδάκη, τουλάχιστον 1 στις 3 επιχειρήσεις, που πήραν επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ή άλλων προγραμμάτων, δεν τις χρησιμοποίησαν όπως έπρεπε. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μία από τις επιχειρήσεις, πήρε την ενίσχυση για επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης αλλά έκανε... απολύσεις!
   Τώρα, θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα ποσά που πήραν – εν όλω ή εν μέρει, ανάλογα με τις παραβάσεις και τις παρεκκλίσεις που υπήρξαν στη χρήση των επιδοτήσεων.
   Από τους 200 φακέλους, οι 13 υποθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί και το ΣΔΟΕ έχει βγάλει τον «λογαριασμό», ζητώντας από επιχειρήσεις να επιστρέψουν ληφθείσες επιδοτήσεις συνολικού ποσού άνω των 40 εκατ. ευρώ.
   Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και πολλές σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, για τις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα 5 εκατ. ευρώ, που θα εισπραχθούν από την ΑΑΔΕ.
   Στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκονται και υποθέσεις δωροδοκίας με την εμπλοκή υπαλλήλων που ενέκριναν χρηματοδοτήσεις εταιρειών από ευρωπαϊκά κονδύλια.
   Παράλληλα, το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί και σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις που εντάσσονται σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης και συγκεκριμένα για τον αν διατηρούν τις θέσεις εργασίας (π.χ. για ένα η δυο χρονιά ανάλογά με τις επιταγές του προγράμματος). Εξάλλου το ΣΔΟΕ πλέον μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και σε περιπτώσεις όπου εντοπίζεται αδήλωτη εργασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.