22 Ιαν 2018

Από τη νέα σχολική χρονιά δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία

Απαράδεκτο το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα

   Από την επόμενη σχολική χρονιά τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου κατά την απάντηση του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή.
   «Οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν όταν πρέπει να πληρώνουν τέτοια ξενόγλωσσα εγχειρίδια στο Λύκειο» τόνισε.
   Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν απαράδεκτο, καθώς το κράτος δεν μπορεί να συναλλάσσεται με εμπόρους. Πρόσθεσε δε, πως το υπουργείο δεν θα αγοράσει τα υπάρχοντα βιβλία, αλλά θα ετοιμαστούν νέα, που θα ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα των υπόλοιπων βιβλίων.
   Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το υπουργείο Παιδείας θα εξαγγείλει το πλήρες πρόγραμμα για το θέμα της εκμάθησης των ξένων γλωσσών στα σχολεία. Σκοπός του υπουργείου είναι, σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, να ενισχυθεί η εκμάθηση μέσα στο σχολείο, προκειμένου να μην καταλήγουν τα παιδιά στο φροντιστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.