9 Δεκ 2017

Γρήγορο Internet σε 23 οικισμούς των Τζουμέρκων

Σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις

   Όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Δήμου προκύπτουν από την ολοκλήρωση του έργου Rural Broadband, μέσω του οποίου αναπτύχθηκε δίκτυο οπτικών ινών και ήδη 23 απομακρυσμένοι οικισμοί του Δήμου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο γρήγορο internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.
   Πριν από δύο χρόνια, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband - Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.
   Πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps έχουν πλέον οι οικισμοί Άγιος Γεώργιος, Δάφνη, Κορίτιανη, Κωστήτσι, Λάζαινα, Μονολίθι, Πηγάδια, Πλαίσια, Φορτόσι, Αμπελοχώρι, Χριστοί, Μιχαλίτσι, Βαπτιστής, Παλαιοχώρι, Πετροβούνι, Ποτιστικά, Προσήλιο, Χουλιαράδες, Βαθύπεδο, Καλαρρύτες, Μυστράς, Ματσούκι, Συρράκο.
   Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της ψηφιακής εποχής. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.
   «Από την δική μας μεριά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία σας για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και ευελπιστούμε τα οφέλη του έργου να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου σας», αναφέρει σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ ο Διευθυντής OTE Rural North Γιώργος Σταθόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.