19 Δεκ 2017

Άνοιξε η εφαρμογή για την ελεύθερη διέλευση, από την Εγνατία, μονίμων κατοίκων, ανέργων, ΑμΕΑ

- Οι κάτοικοι 4 δήμων της Ηπείρου δικαιούνται ελεύθερη διέλευση
- Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

   Άνοιξε η εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών για την υποβολή δηλώσεων από ΑμεΑ, ανέργους και μόνιμους κατοίκους των όμορων δήμων, ώστε να έχουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια στην Εγνατία Οδό.
   Η εγγραφή και ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ξεκινά από σήμερα και η ελεύθερη διέλευση αφορά τα διόδια της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της. Η πλατφόρμα αυτή τίθεται σε λειτουργία, έπειτα από απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών.
   Αφορά τους εξής μετωπικούς σταθμούς: Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι, Μουσθένη, Ίασμος, Μέστη, Αρδάνιο και Ιεροπηγή και τους κατοίκους των δήμων Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών, Διδυμότειχου, Ηγουμενίτσας, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών, Μετσόβου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπείρου, Φιλιατών.
  Τι δικαιολογητικά χρειάζονται
   Οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω δήμων, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν:
   - Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
   - Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας
   - Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου
   - Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους
   - Σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Αναπηρία, τέλος, υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ που χορηγείται από τις υπηρεσίες του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
   Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται με τη μεταφόρτωση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Αφού ελεγχθεί άμεσα η αίτηση, από την αρμόδια υπηρεσία του υπ. Υποδομών και πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, το αίτημα για ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων οχημάτων εγκρίνεται.
   Η ηλεκτρονική «φόρμα» είναι διαθέσιμη από τις σελίδες του υπουργείου και στο «μπάνερ» «Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Μόνιμου Κατοίκου για Διέλευση από Διόδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.