19 Δεκ 2017

Πικραμένα τα κανάλια που δεν καταρτίζει τον προϋπολογισμό το... ΠΑΜΑΚ

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

   Στο επίκεντρο των δελτίων η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, με αναλυτές και δημοσιογράφους να μη βλέπουν το τέλος της κρίσης και την έξοδο από τα μνημόνια, ό,τι κι αν δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία, ό,τι κι αν λένε διεθνείς παράγοντες, αναλυτές και ΜΜΕ.
   Όσον αφορά τη... δημοσιογραφική κριτική επί του προϋπολογισμού, δεν προκαλεί έκπληξη ότι ήταν μια περίληψη των όσων είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στη Βουλή.
   Όσο για τη δημοσκόπηση της Κάπα Resarch, που είναι εταιρεία δημοσκοπήσεων, δεν ήταν στο μενού. Έγκυρες από τα κανάλια θεωρούνται μόνο οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ, που ΔΕΝ είναι εταιρεία δημοσκοπήσεων, για να μην ξεχνιόμαστε...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής και η αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: H Ελλάδα επιστρέφει ανακτώντας την οικονομική της αυτοδυναμία

Είναι η πρώτη φορά στα 8 χρόνια που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προυπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. (αναλυτικά)

Η νέα προκλητική απόφαση του ΣτΕ και η αντίδραση της κυβέρνησης

Με νέα απόφαση - «βόμβα», το ΣτΕ θεσμοθετεί το «ανεξέλεγκτο» για όλους και για πάσης φύσεως και προέλευσης εισοδήματα, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και την οξεία αντίδραση της κυβέρνησης. (αναλυτικά)

Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Resarch

Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και διαμορφώνεται πλέον στις 4,8 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Resarch, για λογαριασμό της εφημερίδα το Έθνος, που διενεργήθηκε και στις 13 περιέφερειες της χώρας. (αναλυτικά)

Αύξηση των θέσεων εργασίας και της πλήρους απασχόλησης

Από τις 293.258 επιπλέον θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν την τελευταία τριετία, το 63% (184.879) είναι πλήρους απασχόλησης και το 37% (108.379) μερικής απασχόλησης - Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του ενδεκαμήνου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 128.230 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση ενδεκαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. (αναλυτικά)

Στοιχεία για την offshore ζητεί από τη Μαρέβα Μητσοτάκη η Επιτροπή πόθεν έσχες

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίσθηκε να δοθεί προθεσμία στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία έως 15 Ιανουαρίου. (αναλυτικά)

«Το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο»

«Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι, λόγω δέσμευσης λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία, δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του ποσού από το ΑΤΜ, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν άμεσα την ανάληψη από εκεί» διευκρινίζει το Υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)

Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ σε 5 νησιά για ένα εξάμηνο

Έκτακτο κοινωνικό αντιστάθμισμα έως το τέλος του 2017 στους νησιώτες που χάνουν την έκπτωση του ΦΠΑ. (αναλυτικά)

PwC: Η Ελλάδα θα είναι από τους βασικούς μοχλούς ευρωπαϊκής ανάπτυξης

«Η Ελλάδα αναμένεται να αποδεσμευθεί από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, γεγονός που σημαίνει ότι το 2018 θα είναι το πρώτο έτος από το 2009 κατά το οποίο καμία οικονομία της ευρωζώνης δεν θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ», σύμφωνα με τη μελέτη της διεθνούς ομάδας οικονομολόγων της PricewaterhouseCoopers (PwC),γράφει η εφημερίδα Independent. (αναλυτικά)

Handelsblatt: Οι επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα

Όποιος είχε αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του χρόνου μπορεί σήμερα να είναι ικανοποιημένος από τα κέρδη, σημειώνει η εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε σημείο καμπής». (αναλυτικά)

Εν γνώσει της ηγεσίας τα «μαύρα» έσοδα του ΠΑΣΟΚ

Δήμητρα Παπαχρήστου, πρώην υπάλληλος του οικονομικού κομματικού τομέα: «Ο Θ. Τσουκάτος έφερνε συχνά μεγάλα ποσά». (αναλυτικά)

Θετική η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΤΕΙ για την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Στη σημερινή Σύνοδο Πρυτάνεων των ΤΕΙ έγινε εκτενής διάλογος, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργου Αγγελόπουλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου που είναι σε δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. (αναλυτικά)

234,1 εκατ. ευρώ σε 335.000 δικαιούχους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Σε 234,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2017, που αναμένεται να πληρωθεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. (αναλυτικά)

Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2017. (αναλυτικά)

«Χαιρόμαστε που ο ΣΚΑΪ ανακάλυψε έστω και αργά τα όσα λέγαμε για τα πλαστά εισιτήρια στον ΟΑΣΑ»

Ο γ.γ.. Υποδομών και Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας σχετικά με το θέμα που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΪ περί κατακύρωσης διαγωνισμού σε εταιρία που τύπωνε πλαστά εισιτήρια. (αναλυτικά)

Ανοιχτή Πόλη: Στηρίζουμε τη λειτουργία του 9,84 και ζητούμε πληρωμή των εργαζομένων

«Καταγγείλαμε τη στάση του δημάρχου, ο οποίος θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτή την οικονομική διένεξη και τα πρόσωπα που εκτίθενται εξ αιτίας αυτής της εκκρεμότητας για την οποία ευθύνεται η δική του δημοτική αρχή, προκειμένου να δημιουργήσει σενάρια συνομωσίας πίσω από την αιφνιδιαστική κίνηση της ΑΑΔΕ αλλά και την επικείμενη ρύθμιση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων». (αναλυτικά)

Τέλος οι εργολάβοι και στο Νοσοκομείο της Άρτας

Παρελθόν αποτελούν πλέον και από το Νοσοκομείο Άρτας οι Εργολάβοι στην καθαριότητα και τη σίτιση, καθώς σήμερα, Τρίτη 19/12/2017, υπεγράφησαν από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Βασίλη Μπαλάσκα, 37 συμβάσεις εργασίας παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας και 12 συμβάσεις εργασίας παροχής υπηρεσιών στον τομέα της σίτισης. (αναλυτικά)

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσέφερε η Ρ. Δούρου σε 2 δημοτικά σχολεία της Νέας Ιωνίας

Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στο Δημόσιο σχολείο. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.