20 Οκτ 2017

Ζάπινγκ στη χολέρα των δελτίων ειδήσεων

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων οι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε., η δολοφονία της υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στο 2ο Νεκροταφείο, ρεπορτάζ... χολέρας για το μαιευτήριο «Έλενα», «τρομοκρατικά» σενάρια για την οικονομία, οι εξελίξεις στην Καταλονία...
   Η πίκρα των δελτίων ειδήσεων συνεχίστηκε, με τον πρωθυπουργό της «απομονωμένης» Ελλάδας σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες... 


Αλ. Τσίπρας: Οι βασικοί στόχοι επιτεύχθηκαν, υπήρξε η ευρύτερη δυνατή στήριξη της Ελλάδας

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης του στις ΗΠΑ. (αναλυτικά)
Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

Οργισμένη αντίδραση από το υπουργείο Υγείας για τα περί χολέρας στο «Έλενα»

«Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης αναφορικά με δημοσιεύματα και «καταγγελίες» της ΠΟΕΔΗΝ για... χολέρα στο Νοσοκομείο Έλενα. (αναλυτικά)

Δ. Τζανακόπουλος: Το 1 δισ. ευρώ θα φτάσει το υπερπλεόνασμα, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά όσοι προέβλεπαν νέα μέτρα

«Όσοι, σε μια ακόμα στιγμή καταστροφολογικού déjà vu, προέβλεπαν νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ επανέλαβε ότι η επίσκεψη στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της οικονομικής-γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, την οποία αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επίσης και οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών» (αναλυτικά)

Στην Ελλάδα το 30% της αναβάθμισης των F-16 - Πάνω από 350 εκατ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις

Η ΕΑΒ και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις θα υλοποιήσουν το ένα τρίτο της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16, που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τα περί μηδενικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα είναι για αυτούς που δεν ξέρουν, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. (αναλυτικά)

Παραδόθηκαν στο κοινό οι ακτές του Πειραιά

«Έχει γίνει μια σημαντική δουλειά αντιρρύπανσης» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ επεσήμανε ότι ο Πειραιάς στο σύνολό του ήταν η πρώτη περιοχή όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, σε λιγότερο από ένα μήνα. (αναλυτικά)

Λύση στο πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων θα δώσει το εθνικό πρόγραμμα για την υγεία και την ασφάλεια στην Εργασία

Η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η εθνική στρατηγική για την υγεία και την ασφάλεια στην Εργασία, που υπεγράφη χθες από την αρμόδια υπουργό, προβλέπει τη δημιουργία εσωτερικών τέτοιων δομών σε κάθε υπουργείο, σε κάθε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. (αναλυτικά)

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι «η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για την χρήση 2016». (αναλυτικά)

Θετικό βήμα το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση

Κοινή ήταν η παραδοχή και των 33 εμπλεκόμενων φορέων που κλήθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να εκφράσουν τις απόψεις τους, ότι η ενίσχυση και προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης σκουπιδιών και αναγκαία είναι και οικονομικά οφέλη έχει. (αναλυτικά)

Η σύγκριση των στοιχείων για την έκδοση συντάξεων επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ είναι συντριπτική

«Σήμερα η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την απονομή συντάξεων και εκκαθαρίζει τις εκκρεμότητες, ώστε να δούμε ποιες είναι ληξιπρόθεσμες και ποιες σε επίπεδο ωριμότητας, ώστε να καταβληθούν» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. (αναλυτικά)

Το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου 2017, στα Ιωάννινα, το 5ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Το Συνέδριο στην Ήπειρο είναι το πέμπτο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». (αναλυτικά)

Εξεταστική για την Υγεία: Προς παράταση οι εργασίες της Επιτροπής

Τρίμηνη παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας αποφάσισαν ομόφωνα οι παρόντες στη συνεδρίαση βουλευτές. (αναλυτικά)

Αύριο η καταβολή του επιδόματος τέκνων ύψους 232 εκατ. ευρώ

Όλα αυτά που ακούγονται από κάποιους για τη μείωση αυτών των ποσών είναι «ευσεβείς πόθοι» αλλά δεν ισχύουν, τόνισε ο Δημήτρης Καρέλλας, είναι γενικός γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)

Κ. Γαβρόγλου: Αναβάθμιση των ιδρυμάτων μέσα από απόλυτα συναινετικές διαδικασίες

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Η λογική της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μέσα στον Ενιαίο Χώρο Έρευνας και Εκπαίδευσης» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. (αναλυτικά)

«Εταιρική υπευθυνότητα»: Επιμένει στις απολύσεις η διοίκηση του ΟΠΑΠ - Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι

«Η διοίκηση του ΟΠΑΠ επιμένει στην άτεγκτη στάση της ως προς τις πρόσφατες απολύσεις 8 μελών του Σωματείου Εργαζομένων ενώ, παράλληλα, "διαφημίζει" κατά τρόπο προκλητικό το "κοινωνικό" προφίλ της δαπανώντας πολλά εκατομμύρια!», σημειώνει στο Left.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Αντωνάκος. (αναλυτικά)

Στον Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα καλεί όλες και όλους στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην πλατεία Κοραή. (αναλυτικά)

H Enterprise Greece φέρνει στην Αθήνα το επόμενο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Οκτώβριο, το Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum, μετά από τις επιτυχημένες προσπάθειες του οργανισμού Enterprise Greece με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού. (αναλυτικά)

Χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης

Πενταπλάσια είναι η επίδραση στο ΑΕΠ της αύξησης των επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη και ο ιδιωτικός τομέας πήρε το μήνυμα από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρέθεσε ο κατ' ύλην αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κ. Φωτάκης. (αναλυτικά)

Αναστολή των κατασχέσεων με την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

Κοινοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. (αναλυτικά)

Το θέατρο έχει πλέον τον δικό του κωδικό στον κρατικό προϋπολογισμό

Μετά από αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. (αναλυτικά)

Σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα η διάβρωση των ακτών

Η αντιμετώπιση του κινδύνου της ταχείας διάβρωσης των ελληνικών ακτών τέθηκε στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο ΤΕΕ. (αναλυτικά)

«Ύστερα από μία πενταετία παγώματος των προσλήψεων, στελεχώνεται και πάλι το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.