30 Ιουλ 2017

Ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ και σοκ στους καναλάρχες: Στα 35.000.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης - VIDEO

- Νίκος Παππάς: Επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος βάζοντας τέλος στην ανομία
- Πώς "απαντούν" οι καναλάρχες

   Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35.000.000 εκατ. ευρώ, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.
   Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό.
   Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών 
   Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπέγραψαν την Παρασκευή Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών.
   Η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.
   Η απόφαση των δύο Υπουργών επικύρωσε τη γνώμη που είχε διατυπώσει νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).


Νίκος Παππάς: Επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος βάζοντας τέλος στην ανομία
   «Ιδιαίτερα σημαντικό το ομόφωνο της απόφασης του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» εκτίμησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντυεξή του σήμερα στην ΕΡΤ
   Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο», αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΣΡ για τις άδειες υπογράμμισε ότι η ομόφωνη κατάληξη στην απόφαση είναι σημαντικό στοιχείο και δείχνει τη βούληση που υπάρχει ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επεσήμανε με έμφαση πως το ΕΣΡ μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει.
    «Αυτή η σύνθεση έχει κάνει περισσότερη δουλειά –μέσα σε κάποιους μήνες- από τις προηγούμενες συνθέσεις», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, αναφορικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι «Υπήρχε από τον νόμο η προβλεπόμενη αλληλογραφία, η οποία εξελίχθηκε παρά πολύ γρήγορα και φαίνεται ότι υπάρχει μία βούληση ξεκάθαρη να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
   Την τιμή εκκίνησης την χαρακτήρισε λογική, με τον ίδιο να θεωρεί ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για κάθε μία τηλεοπτική άδεια, διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου.
   «Καλώ τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν το ΕΣΡ στο έργο του το οποίο νομίζω μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
   Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι «το υπουργείο είναι στο πλευρό του ΕΣΡ, έχουμε παραδώσει όλη την τεχνογνωσία και τα χρονοδιαγράμματα θα ικανοποιήσουν και τον κόσμο και θα διασφαλίσουν το συμφέρον του Δημοσίου».
   Ακόμη, σημείωσε πως βάσει του νόμου υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια λειτουργίας των σταθμών, και ανέφερε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων και θα προστατευτούν τα δικαιώματά τους.
   Επίσης, αναφέρθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και τόνισε ότι «βάζουμε τέλος στις "γκρίζες" ζώνες της διαφήμισης».


 
   Η αντίδραση των καναλαρχών, μόλις συνειδητοποίησαν ότι "το τζάμπα πέθανε", δείχνει το σοκ που ένιωσαν, καθώς πίστευαν ότι θα συνέχιζαν εσαεί στο καθεστώς ανομίας, που, επί δεκαετίες, είχε στήσει το σύστημα, συνεπικουρούμενο από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
   Πέρυσι κατηγορούσαν τον Νίκο Παππά, που είχε προκρίνει 4 πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου (θα ακολουθούσαν και 3 θεματικές), διότι τα διαφημιστικά έσοδα στην Ελλάδα είναι τόσα που περισσότερα κανάλια θα ήταν μη βιώσιμα. Τότε, έλεγαν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, γι' αυτό πρέπει οι άδειες να είναι απεριόριστες!
   Τώρα, από το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν βάλει τα διαδικτυακά τους παπαγαλάκια να φωνάζουν ότι η διαφημιστική πίτα είναι μικρή και "δεν βγαίνουν"!!
   Δεν είναι επειδή ανέβλεψαν, είναι επειδή ήθελαν να εκπέμπουν, όπως είχαν συνηθίσει επί 35 χρόνια: Τζάμπα και παράνομα!!!
   Έλεγαν κι άλλα πέρυσι οι "ευαίσθητοι" καναλάρχες μας, που τους είχε πάρει ο πόνος για το μέλλον των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Το χαρακτηριστικότερο ήταν η "ανησυχία" τους ότι, επειδή οι εργαζόμενοι ήταν 2.600 και ο νόμος Παππά έλεγε 400 εργαζόμενοι κατ' ελάχιστον, άρα 4Χ400 = 1600, επομένως, κάποιοι μπορεί να απολύονταν.
   Δεν θέλω να επεκταθώ στο τι λένε τώρα, που 7Χ400 = 2.800, άρα θα υπάρξουν υποχρεωτικά προσλήψεις. Αρκεί να σας πω, ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, αυτοί οι 'ευαίσθητοι" του STAR απόλυσαν 20 τεχνικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.