18 Ιουλ 2017

Ευτυχώς, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 19 εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αρταίων

Αυτή τη φορά, ο δήμαρχος δεν "έκλεισε τα μάτια" στην ευνοϊκή τροπολογία του Πάνου Σκουρλέτη

   Στην ανανέωση, μέχρι 31 Μαρτίου 2018, των συμβάσεων των 19 εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίες είχαν λήξει πρόσφατα, προέβη ο Δήμος Αρταίων, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 14 Ιουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.
   Ευτυχώς, αυτή τη φορά, ο δήμαρχος δεν ακολούθησε την ρότα που χάραξε με το ζήτημα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών, όταν, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως επίκειται η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, με απαλλαγή προσαυξήσεων, αυτός προχώρησε, "πεισματικά" θα μπορούσε να πει κανείς και παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον 722 συμπολιτών μας. Και έτρεχε μετά να μαζέψει τ' ασυμμάζευτα, όταν μία (1) μέρα αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε την ρύθμιση στη Βουλή.
   Ευτυχώς, αυτή τη φορά, ο δήμαρχος δεν αγνόησε την τροπολογία του Πάνου Σκουρλέτη, που ψηφίστηκε πριν 1 μήνα, για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.
   Η τροπολογία προβλέπει νέες παρατάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις έως 31 Μαρτίου 2018 και σύνταξη, έως τότε, νέων οργανογραμμάτων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, μόνιμων εργαζόμενων, με πριμοδότηση των σημερινών συμβασιούχων και χωρίς όριο ηλικίας.
   Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους, ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.