18 Ιουλ 2017

Έχουμε κάνει 170 μηνύσεις, υπάρχουν 72 αυτόφωρες εγκλήσεις και δεν... κουνήθηκε φύλλο!

Αιχμές Νεφελούδη για τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης, όσον αφορά τους εργοδότες, που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

   Αιχμές για τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης όσον αφορά τους εργοδότες, που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, άφησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Σημείωσε ότι, παρά τις μηνύσεις, κανείς δεν τιμωρείται
   "Τι δουλειά έχει ο Άρειος Πάγος, να κρίνει αν είναι ή όχι η απληρωσιά, βλαπτική μεταβολή; Αν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο εργαζόμενος, θα γίνει για μια φορά ακόμη ρεζίλι η χώρα", τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.
   Σχετικά, με την κατάσταση στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, όπου εργαζόταν η 42χρονη που έδωσε τέλος στη ζωή της, όντας 15 μήνες απλήρωτη, ο κ. Νεφελούδης δήλωσε ότι το υπουργείο έχει κάνει ό,τι μπορούσε νομικά, εντούτοις οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται και να διαφεύγουν της σύλληψης.
   Ο κ. Νεφελούδης άφησε εκ νέου αιχμές για τη λειτουργία και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, καθώς οι μηνύσεις γίνονται, αλλά οι παραβάτες δεν τιμωρούνται.
   "Έχουμε κάνει περίπου 170 μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας Καρυπίδη. Υπάρχουν 72 αυτόφωρες εγκλήσεις, για μη καταβολή δώρου, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο", είπε ο κ. Νεφελούδης σημειώνοντας ότι "αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί".
   "Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι πρέπει να αλλάξει όσον αφορά τους νόμους. Ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθεί η τιμωρητική διαδικασία", είπε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε με νόημα:
   "Όταν χρωστά ένας εργοδότης 10.000.000 ευρώ στους εργαζόμενους και εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα για να μπορεί να λειτουργεί, τότε επί της ουσίας θα έπρεπε να αλλάζει η μετοχική σύνθεση της εταιρείας και πάμε σε μια άλλη συζήτηση".
   Ο κ. Νεφελούδης, αναφερόμενος στην περίπτωση Καρυπίδη, αναρωτήθηκε πώς γίνεται να επενδύει χρήματα σε μια άλλη δραστηριότητα, όταν δεν πληρώνει τους εργαζόμενους.
   "Ξέρω ότι δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Είναι παράδοξο και πρέπει να επιληφθεί η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.