11 Ιουν 2017

Σαν σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά ανακοινώνει το «μαύρο» στην ΕΡΤ - VIDEO

Τα τελευταία λόγια του εκφωνητή, λίγο πριν οι δυνάμεις των ΜΑΤ κλείσουν τα μικρόφωνα

   Ήταν σαν σήμερα, 11 Ιουνίου του 2013, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω διαγγέλματος του τότε υπουργού Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ανακοίνωνε το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ).
   Η ΕΡΤ διαλύθηκε με κοινή υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε, βάσει του άρθρου 14B του νόμου 3429/2005 (σχετικά με τη λύση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων), όπως τροποποιήθηκε με το επείγον κυβερνητικό Νομοθετικό Διάταγμα (ΦΕΚ 139/11.6.2013, Τεύχος A’).
   Παρά το τρέξιμο ενός πλεονάσματος του προϋπολογισμού, χάρη στο ανταποδοτικό τέλος, σε τηλεοπτική του δήλωση, ο Κεδίκογλου, χαρακτήρισε την ΕΡΤ ως ένα «καταφύγιο των αποβλήτων», που κόστιζε περισσότερο και είχε λιγότερους θεατές από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.


 
   Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με σχεδόν πραξικοπηματικές διαδικασίες, προχώρησε στην πρωτόγνωρη, για δυτική δημοκρατία, κίνηση, να ρίξει «μαύρο» στον δημόσιο φορέα ενημέρωσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και κριτικές τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
   Το μετάπειτα μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ δεν μακροημέρευσε, χάρη στην εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης, να είναι η επαναφορά της ΕΡΤ. Στις 28 Απριλίου του 2015, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό νομοσχέδιο και έτσι στις 11 Ιουνίου 2015 η ΕΡΤ επαναλειτούργησε.
πηγή
   Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πάλεψαν όσο μπορούσαν, με συνεχείς εκδηλώσεις στο κήπο του Ραδιομεγάρου με καθημερινές συναυλίες και δρώμενα, με την συμμετοχή των σημαντικότερων ελλήνων καλλιτεχνών και με συνέχιση της ενημέρωσης, ιντερνετικά, με εκπομπές, συζητήσεις, ειδήσεις, μέχρι που στις 5:40 τα ξημερώματα, της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2013, τα ΜΑΤ μπήκαν στο Ραδιομέγαρο.
   Ακούστε τα τελευταία λόγια του εκφωνητή του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ (ΕΡΑ), λίγο πριν οι δυνάμεις των ΜΑΤ κλείσουν τα μικρόφωνα, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στις 5 και 40 τα ξημερώματα:



   Επειδή, όμως, το θράσος των "δημοκρατών" δεν γνωρίζει όρια, ένα χρόνο μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το... τερμάτισε!
   Ανήμερα, λοιπόν, της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το άνοιγμα της ΕΡΤ, μετά το "μαύρο" που έριξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν, για να αφήσει το τηλεοπτικό τοπίο ξέφραγο αμπέλι για τα συνεταιράκια της DIGEA, την έκλεισε νύχτα, έγραψε στο twitter ότι «Σαν σήμερα ο Νίκος Παππάς έριξε μαύρο στην ΝΕΡΙΤ»!!! (βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε...)
   Και συνέχισε, με black (για να είναι και ασορτί με το μαύρο της Ν.Δ.) χιούμορ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.