20 Ιουν 2017

Τροπολογία Γεροβασίλη ενισχύει τη λειτουργική ανεξαρτησία και τις αρμοδιότητες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Για τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης

   Η ενίσχυση της λειτουργικής ανεξαρτησίας του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είναι στόχος της τροπολογίας που καταθέτει η κυβέρνηση, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας χθες στη Βουλή.
   «Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει αρμοδιότητα τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Διοίκησης. Επίσης, την παρακολούθηση και αξιολόγηση του έργου των ελεγκτικών σωμάτων και τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης», υπενθύμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής θα πρέπει να μπορεί απρόσκοπτα να ασκεί τον ρόλο και την αποστολή του.
   «Προτεραιότητα και στόχος αυτής της τροπολογίας είναι να ενισχυθεί η λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του θεσμού και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Πρόκριμα όλων αυτών αποτελεί και η ενίσχυση του ελεγκτικού του έργου. Όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητη η στελέχωση του γραφείου του με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο, εκτός από δύο θέσεις μετακλητών, όλο το υπόλοιπο προέρχεται από αποσπάσεις από το Δημόσιο, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.
   Όπως πρόσθεσε, με την τροπολογία επεκτείνεται η πειθαρχική αρμοδιότητα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και κατοχυρώνεται ο ρόλος του ως πειθαρχικού οργάνου. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται η συμμετοχή του στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.