7 Ιουν 2017

Η ένταση σε Ιράν-Κατάρ και η... "ιερή" σαγιονάρα μου!

Θα κάνω μία πρόβλεψη, αλλά υπό έναν όρο...

   Μετά την ένταση στο Κατάρ, που ξεκίνησε από τον αποκλεισμό του από τη Σαουδική Αραβία και κλιμακώθηκε, με όλο και περισσότερες χώρες του αραβικού κόσμου να το απομονώνουν, ήρθαν σήμερα, εν μέσω Ραμαζανιού, τα χτυπήματα στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν. Μιας χώρας, που διατηρεί σχετικά καλές σχέσεις με το Κατάρ και αποτελεί τον κρυφό πόθο -και δεν το κρύβει- του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
   Θα διακινδυνέψω μια πρόβλεψη, αλλά υπό έναν όρο: Εάν βγω αληθινός, δεν επιθυμώ να περιφέρετε την... σαγιονάρα μου για προσκύνημα!!!
   Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
   Μέχρι στιγμής, ο νέος αμερικανός πρόεδρος, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, υπέγραψε συμφωνία-μαμούθ με  την Σαουδική Αραβία, ύψους 300 δισ. δολ., εξασφαλίζοντας δουλειές για τις αμερικανικές βιομηχανίες κατασκευής όπλων και τις συνακόλουθες εταιρείες λογισμικού.
   Όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράν ή σε ιρανικούς στόχους στο εξωτερικό θα συνεχιστούν, η εσωτερική ένταση θα αυξηθεί, το ιρανικό καθεστώς θα εντείνει την καταστολή, φωνές Ιρανών αντιφρονούντων θα υψωθούν, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει.
   Χτυπήματα θα υπάρξουν σε Ισραήλ-Αίγυπτο κι αυτή την φορά την ευθύνη δεν θα την αναλαμβάνει μόνο ο ISIS, αλλά και η Χεζμπολάχ. ΗΠΑ και σύμμαχοι θα επέμβουν και, μετά από ολιγόμηνο πόλεμο, με θύματα κυρίως αμάχους, θα εγκαταστήσουν στο Ιράν μια φιλική και "πρόθυμη" κυβέρνηση.
   Νέες δουλειές θα ανοίξουν, καθώς αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες θα έρθουν να ανοικοδομήσουν τις κατεστραμμένες, από τον πόλεμο- ιρανικές υποδομές, αμερικανικές εταιρείες ασφαλείας, τύπου Blackwater, θα έρθουν να αποκαταστήσουν το "αίσθημα ασφάλειας". Μαζί μ' αυτούς, δεν θα μπορούσαν βεβαίως να απουσιάσουν και οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, που θα αναλάβουν τα, μέχρι τώρα υπό κρατικό έλεγχο, πετρέλαια του Ιράν.
   Δουλειές και θέσεις εργασίας, λοιπόν, όπως ακριβώς υποσχέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος.
   Επιπλέον, μην το ξεχνάμε κι αυτό, αυτό είναι το σημαντικότερο, η δημοκρατία θα έχει κερδίσει και το "φως" θα έχει επικρατήσει πάνω στο "σκότος".
   Και, σε μια γενιά από σήμερα, θα είναι έτοιμη η νέα φουρνιά βομβιστών αυτοκτονίας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η αέναη μάχη του "καλού" και του "κακού".
   Όσο για μένα, πολύ φοβάμαι, ότι, παρά την παράκλησή μου, όλο και κάποιος θα βρεθεί, που, από την χαρά του για την κατανίκηση του θεοκρατικού καθεστώτος, θα βγάλει τη σαγιονάρα μου για προσκύνημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.