10 Ιουν 2017

Επιτέλους, με τροπολογία, τα κόμματα δεν θα μπορούν πλέον να παίρνουν θαλασσοδάνεια με ενέχυρο τη... μελλοντική κρατική τους χρηματοδότηση!

Stop στα δάνεια με αέρα

   Οι νομικοί περιορισμοί που υφίσταντο για τα πολιτικά κόμματα, στο να χρησιμοποιούν την χρηματοδότησή τους απ’ το κράτος ως ενέχυρο για τραπεζικό δανεισμό, επανακαθορίζονται με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.
   Με την τροπολογία απαγορεύεται, όχι μόνο η εκχώρηση ή ενεχυρίαση ποσοστού πάνω από το 50% της κρατικής χρηματοδότησης του τρέχοντος οικονομικού έτους, όπως ισχύει σήμερα, αλλά και να εκχωρείται ή να ενεχυριάζεται η κρατική χρηματοδότηση που αφορά σε οικονομικό έτος μεταγενέστερο του έτους χορήγησης του δανείου.
   Η ίδια τροπολογία καθιστά υπόχρεο τον (υποψήφιο) βουλευτή και ευρωβουλευτή για την γνωστοποίηση στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου του ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού, μέσω του οποίου διακινούνται τα έξοδα και οι δαπάνες του. Μέχρι σήμερα την υποχρέωση αυτή είχαν τα τραπεζικά ιδρύματα.
   Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, επισυνάπτεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο», που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή  και είναι μία από τις πέντε τροπολογίες που αφορούν στα προαπαιτούμενα με τα οποία η κυβέρνηση έκλεισε όλες τις εκκρεμότητες πριν το κρίσιμο Eurogroup.
πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.