31 Μαΐ 2017

Χρήστος Σπίρτζης: Θα ξηλωθεί το κομματικό παρακράτος που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες - VIDEO

- «Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. που είχε τοποθετηθεί επί Ν.Δ. μόλις απομακρύνθηκε από τη θέση του από την κυβέρνηση, τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής της Ν.Δ.»
- Όποιος θέλει να ξηλώσει το κομματικό κράτος, κατηγορείται για "νέα διαπλοκή"
- Όποιος επιχειρηματίας δεν υπακούει στις ορέξεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται για "νέα διαπλοκή"

   Στην απάτη με τα εισιτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. που αποκάλυψε πρώτη "Η ΑΥΓΗ" με αναλυτικό ρεπορτάζ και είχε κόστος στο ελληνικό δημόσιο 3,7 εκ., αναφέρθηκε ο υπουργός μεταφορών και υποδομών και δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης χθες στην ΕΡΤ, ενώ επεφύλαξε σκληρή απάντηση για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τις κατηγορίες περί «νέας διαπλοκής».
   Συγκεκριμένα, μίλησε για τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, καθώς και τα δύο πορίσματα που υπάρχουν και επιβεβαιώνουν το "μεγάλο φαγοπότι".
   Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, «όταν αλλάξαμε τις διοικήσεις της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ και η ηγεσία της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μας κατηγορούσαν για κομματικό κράτος. Τότε τους δώσαμε μια σειρά στοιχεία, όπου ανάμεσά τους ήταν και φωτογραφικό υλικό από τις αποθήκες του ΟΑΣΑ. Εκεί υπήρχαν τα ρολά, οι κάρτες, τα εισιτήρια, τα οποία αντί να καταστρέφονται ως εισιτήρια καταστρέφονταν ως κιλά χαρτιού. Αυτό έδινε τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα κυκλώματα να κλέβουν τους οργανισμούς στις αστικές μεταφορές».
   Ειδικότερα, «το πρώτο πόρισμα της επιθεωρήτριας το 2015, (το οποίο αμφισβητήθηκε από πολλούς κύκλους, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση), αλλά και νέο πόρισμα που έβγαλε ο ΟΑΣΑ (με τη βοήθεια ανεξάρτητου διεθνή οίκου), επιβεβαιώνει ότι, από το 2011 – 2014, υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα 3 εκ. 700.000, με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί, γιατί υπάρχουν και άλλα που έχουν καταστραφεί ως κιλά χαρτιού».
   Όπως ενημέρωσε ο υπουργός υποδομών, έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις για το 2015, με βάση το πρώτο πόρισμα, ενώ τώρα υπάρχει και το δεύτερο πόρισμα, του οποίου τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα και στον γραμματέα δημόσιας διοίκησης, για να προχωρήσει η έρευνα και στα προηγούμενα χρόνια.

  Τουλάχιστον ανοχή από τις προηγούμενες κυβερνήσεις
   Κατηγόρησε τουλάχιστον για ανοχή τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο κ. Σπίρτζης, ενώ συμπλήρωσε ότι κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι τα ελλείμματα αυτά, προέρχονταν από τις 15 μέρες που μετακινήθηκαν δωρεάν οι πολίτες στα capital control. Οφείλουν να τοποθετηθούν για αυτά τα ελλείμματα, πρόσθεσε ο υπουργός μεταφορών, πόσο μάλλον όταν «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος που είχε τοποθετηθεί επί Ν.Δ. μόλις απομακρύνθηκε από τη θέση του από την κυβέρνηση τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής της Ν.Δ.»
   Κάλεσε τέλος τη Ν.Δ. να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις αυτές. Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι στους κατηγορούμενους εμπλέκεται και ο σημερινός πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλυφθεί τίποτα και από κανένα». Ωστόσο, όπως παρατήρησε, ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος δεν έχει ευθύνη για τα ελλείμματα, αλλά ελέγχεται αν έχει ευθύνη με τα πορίσματα των εσωτερικών ελεγκτών και την αντιμετώπιση της ΣΤΑΣΥ. Όμως όπως είπε ο κ. Σπρίτζης «η έρευνα που γίνεται αφορά χρήματα που λείπουν, που έχουν κλαπεί από τον ελληνικό λαό».

  Όποιος θέλει να ξηλώσει το κομματικό κράτος κατηγορείται για "νέα διαπλοκή"
   Απαντώντας στις κατηγορίες της Ν.Δ. και ΔΗΣΥ για τη «νέα διαπλοκή» είπε: «Όποιος θέλει να ξηλώσει το κομματικό παρακράτος συγκεκριμένων μηχανισμών, που λειτουργεί δεκαετίες, κατηγορείται «για νέα διαπλοκή» είπε μεταξύ άλλων, διευκρινίζοντας ότι «από την «Καλογριτσιάδα» βγήκαν τα πορίσματα και αποδείχθηκαν ότι όλα ήταν διαφανή. Αν υπήρχε η παραμικρή παρανομία εγώ θα παραιτούμουν», τέτοια ευαισθησία όμως δεν είχαν όσοι πέταγαν τη λάσπη». «Τώρα είναι ο κ. Σαββίδης και αύριο ένας άλλος επιχειρηματίας, «όποιος δεν υπακούει στις ορέξεις της Ν.Δ. και της ΔΗΣΥ, κατηγορείται για νέα διαπλοκή».
   Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα δώσει «τη μάχη με τα κυκλώματα που έχουν στηθεί ή που ανέχθηκε ο παλαιοκομματισμός όλα αυτά τα χρόνια», ενώ διαβεβαίωσε ότι «το κομματικό παρακράτος που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, θα ξηλωθεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.