8 Μαΐ 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Αυτά αλλάζουμε άμεσα στο Δημόσιο

- Τρεις στόχοι σε δύο τομείς δράσης
- «Καταργώ την γραφειοκρατία, μειώνω το κόστος του Ελληνικού Δημοσίου μέσω αυτής»
- Έως το τέλος του έτους θα έχουν καταργηθεί 4.000.000 έγγραφα


   Tους βασικούς στόχους των αλλαγών στο Δημόσιο περιέγραψε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.
   Όπως είπε, στόχος είναι:
   - Η ψηφιακή διασύνδεση του Δημοσίου και η ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού, τονίζοντας ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν καταργηθεί τέσσερα εκατομμύρια έγγραφα στο πλαίσιο των αποφάσεων για μείωση της γραφειοκρατίας,
   - Η αξιοκρατική αξιολόγηση προϊσταμένων και υπαλλήλων και
   - Η υλοποίηση του νέου συστήματος κινητικότητας, προκειμένου να γίνει μια ορθολογική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, καταργώντας τη γραφειοκρατία των μετατάξεων. Στην προσπάθεια πάταξης της γραφειοκρατίας και χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη διαδικασία μετάταξης στο Δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη είπε χαρακτηριστικά, ότι τον Σεπτέμβριο, η ογκώδης διαδικασία των υπογραφών από πλευράς τού αρμόδιου Υπουργού, «θα καταργηθεί».
   Ειδικότερα, σημείωσε ότι θα υπάρξουν δύο «τομείς δράσης», στο πλαίσιο τής υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με την Υπουργό:
   — Ο πρώτος τομέας δράσης απευθύνεται στο εσωτερικό τής Δημόσιας Διοίκησης (αξιοκρατία, αξιολόγηση, κρίση Προϊσταμένων και Διευθυντών, επιλογή Διοικητικών Γραμματέων), ο οποίος και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
   — Ο δεύτερος τομέας, αφορά τη δράση «καταργώ την γραφειοκρατία, μειώνω το κόστος του Ελληνικού Δημοσίου μέσω αυτής», όπως χαρακτηριστικά τον ονομάτισε η Υπουργός. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη, «τρέχουν» διαγωνισμοί για την ψηφιοποίηση έγχαρτων διαδικασιών του Δημοσίου, με στόχο έως το τέλος του 2017 να έχουν καταργηθεί 4.000.000 έγγραφα το χρόνο, με παράλληλη εκπαίδευση – ανάπτυξη δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.