8 Μαΐ 2017

Ιόνια Οδός: Στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται το Αντίρριο - Κλόκοβα

Ακολουθούν το Αμφιλοχία - Παράκαμψη Άρτας και το Πέρδικα - Κοσμηρά στα Γιάννενα, που θα ολοκληρώσουν τον αυτοκινητόδρομο των 196 χλμ της Ιόνιας Οδού


   Προχωρά με καλούς ρυθμούς η κατασκευή του τμήματος Αντίρριο-Κλόκοβας της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα στην περιοχή τρέχουν και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά μέχρι το τέλος Μαΐου.
   Από εκεί και έπειτα, θα οριστεί η ημερομηνία για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία και θα αποφασιστεί αν θα γίνει κάποιου είδους εκδήλωση", όπως στα υπόλοιπα τμήματα, ή αν απλώς δοθεί στην κυκλοφορία.
   Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα, μήκους 10 χλμ, έμεινε πίσω κατασκευαστικά, λόγω των ανεκπλήρωτων απαλλοτριώσεων, κυρίως στην περιοχή της Ρίζας. Αυτό είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση των έργων. Αυτό που επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν και η ανάγκη χρόνου για τις απαραίτητες "προφορτίσεις", δηλαδή να γίνει η χωμάτωση και στρώση προκειμένου το οδόστρωμα να φτάσει στο απαιτούμενο ύψος και να μην υπάρχουν "βαθουλώματα" που θα επηρέαζαν την ποιότητα οδήγησης στον νέο αυτοκινητόδρομο.
   Με την παράδοση του τμήματος αυτού, θα σταματήσει να υφίσταται το "φαινόμενο του μπουκαλιού", που προκαλούσε η στένωση του δρόμου, καθώς το Αντίρριο-Κλόκοβα, παρεμβάλλεται ανάμεσα στους αυτοκινητόδρομους της Ολυμπίας Οδού, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της Ιόνιας Οδού (στο τμήμα Κλόκοβα-Κεφαλόβρυσο).
   Ήταν, άλλωστε, ένας από τους βασικούς λόγους, που την περίοδο του Πάσχα προκλήθηκε μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, καθώς, από τις 2 φαρδιές λωρίδες (και την ΛΕΑ, που κακώς χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια όλων), ο δρόμος έπεφτε στην μία στενή λωρίδα, χωρίς μάλιστα διαχωριστικό ασφαλείας.
   Για τη συνέχεια των έργων που θα ολοκληρώσουν τον αυτοκινητόδρομο των 196 χλμ της Ιόνιας Οδού, θα έχουμε τις 2 τελευταίες παραδόσεις τμημάτων που αφορούν το Αμφιλοχία - Άγιος Δημήτριος (αρχή Παράκαμψης Άρτας) και το Πέρδικα - Κοσμηρά (το βόρειο άκρο όπου συνδέεται η Ιόνια Οδός με την Εγνατία φτάνοντας στα Γιάννενα).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.