7 Μαΐ 2017

Ο τελικός της ντροπής: 21 προσαγωγές και 4 συλλήψεις, τέσσερις οπαδοί στο νοσοκομείο - ΦΩΤΟ

- Αναζητούνται πέντε δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

Με εξαιρετικής βιαιότητας επεισόδια πριν την έναρξή του σημαδεύτηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας 2017 στον Βόλο, στον οποίο τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 την AEK και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 5η φορά στην ιστορία του - Συνολικά 15 τραυματίες, τέσσερις εξ' αυτών στο νοσοκομείο - Υπάρχουν πέντε δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους και αναζητούνται από την αστυνομία
   Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2017. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στον τελικό του Πανθεσσαλικού σταδίου την ΑΕΚ με 2-1, παίρνοντας τον τίτλο από την Ένωση που ήταν η περυσινή νικήτρια.
    Μια νίκη που σκιάστηκε όμως από τα πολύ σοβαρά κι εκτεταμένα επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα (φωτογραφίες παρακάτω), αλλά και το πεντακάθαρο οφσάιντ του Ενρίκε στη φάση του νικητήριου γκολ. Η μακεδονική ομάδα επικράτησε των «κιτρινόμαυρων», για πρώτη φορά σε τέσσερις τελικούς και κατάκτησε το πέμπτο τρόπαιο, ύστερα από 18 συμμετοχές στην ακροτελεύτια αναμέτρηση της διοργάνωσης.
   Ατυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντως, ακόμη ένας αγώνας. που θα έπρεπε να είναι γιορτή του αθλήματος. πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

  Πεδίο μάχης - ένας άνθρωπος στην εντατική
   Όπως προαναφέραμε, το "Πανθεσσαλικό Στάδιο" του Βόλου μετετράπη σε πεδίο μάχης πριν την έναρξη του τελικού. Η επόμενη ημέρα, όπως αναφέρει το sport24.gr, βρίσκει τη θεσσαλική πόλη στον απόηχο των θλιβερών επεισοδίων και την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας να έχει προχωρήσει σε συνολικά 21 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.
   Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία πέντε δραστών, οι οποίοι και αναζητούνται. Στο νοσοκομείο του Βόλου διεκομίσθησαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων οι 12 είναι πολίτες και οι 3 αστυνομικοί. Εκ των δώδεκα, τρεις παρέμειναν για νοσηλεία λόγω τραυματισμών από αιχμηρά αντικείμενα - ένας εξ' αυτών των τριών φέρει τραύματα στο θώρακα - κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.
   Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται τέσσερις οπαδοί. Οι τρεις στη χειρουργική κλινική, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο τέταρτος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ουδείς διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, όπως κανείς δεν αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Κυριακή (7/5), ενδεχομένως αυτό να γίνει τη Δευτέρα (8/5).


   Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει ότι μερίδα οπαδών της Ένωσης επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.


 Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την διαιτησία του χθεσινού τελικού κάνοντας λόγο για «προμελετημένο στήσιμο» και «προαποφασισμένο νικητή»:
   «Στον Βόλο γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κλοπής τίτλου, που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από έναν άνθρωπο που με ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπιμότητα είχε προαποφασίσει να κρίνει έναν τελικό. Το ανθρώπινο λάθος το ανεχόμαστε και το έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προμελετημένο στήσιμο. Ας τα βρει τώρα αυτός ο άνθρωπος με τη συνείδησή του και ας αναζητήσει αλλού συγχώρεση.
   Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει. Εχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
   Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος. Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού.
   Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε.
   Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.
   Από την πλευρά μας κάναμε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή αυτού του τελικού, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διοργάνωσή του ή την απόφαση για αλλαγή έδρας. Δεν θα χρεωθούμε, όμως, εμείς τον ορισμό του τελικού σε ένα γήπεδο που αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, τις παραλείψεις της διοργανώτριας ΕΠΟ, αλλά και τη μη τήρηση πολλών εκ των συμφωνηθέντων στις συσκέψεις, που είχαν προηγηθεί».

Εικόνες από το gazzetta.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Εικόνες που σοκάρουν από το sdna.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.