14 Απρ 2017

Η επική ομιλία – κατηγορητήριο του Παύλου Πολάκη για την Υγεία (όλο το κείμενο) - VIDEO

“Δεν μοιάζουμε βρε κουμπάροι. Δεν το καταλαβαίνετε;;;”

   23 λεπτά μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Βουλή, κατά τη χθεσινή συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. για το τεράστιο φαγοπότι μαύρου χρήματος στην Υγεία, στα χρόνια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
   Ήταν πραγματικά μια αποκαλυπτική ομιλία. Μια ομιλία – κατηγορητήριο, με τον Π. Πολάκη να αναφέρεται στις κραυγαλέες υποθέσεις που θα απασχολήσουν την Εξεταστική. που τελικά αποφασίσθηκε από τη Βουλή.
   Από αυτά τα 23 λεπτά, τα κανάλια δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Για παράδειγμα, ο ΣΚΑΪ δεν αφιέρωσε ούτε ένα δευτερόλεπτο, από το κατά τα άλλα "ενημερωτικό" δελτίο ειδήσεων. Ίσως, επειδή μια από τις περίεργες υποθέσεις, που θα διερευνηθούν, είναι η απευθείας ανάθεση διαφήμισης 300.000 ευρώ, ίσως επειδή με αυτή την κυβέρνηση χάνει λεφτά ο ΣΚΑΪ. Αμ, ο ΑΝΤ1; Που έλαβε... χορηγία 1.000.000 ευρώ (;!;!;!) από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Προσέξτε, όχι διαφήμιση, χορηγία!!!
   Παρακάτω θα δείτε το video και ολόκληρο το κείμενο της ομιλία Πολάκη, από τα πρακτικά της Βουλής. Με δυο λόγια, όμως, ο Πολάκης, κυριολεκτικά χωρίς ανάσα, απαρίθμησε τα εξής:
    Πρώτη φορά γίνεται εξεταστική για την υγεία και αυτό γιατί δεν μας έχουν στο χέρι. Βοούσε ο τόπος από εκατοντάδες δημοσιεύματα και τα θάψατε όλα. Κανείς δεν το τόλμησε 40 χρόνια μεταπολίτευσης!!!
   «Μιλάμε για 85 δις, για το ¼ του δημόσιου χρέους» υποστήριξε και άρχισε την καταμέτρηση:

«Πρώτο στοιχείο "γλεντιού", η φαρμακευτική δαπάνη
Στοιχεία ασφαλιστικών ταμείων 1.937 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνη για το 2001 και το 2009 5,4 δισ. ευρώ. Τόσοι πολλοί αρρώστησαν; Παραπάνω από τα μισά είναι μαύρο χρήμα...
Το αντίστοιχο ποσό για τα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησε από περίπου 250 εκατ. για να φτάσει 1,2 δι. ευρώ το 2009. Ποιος το οργάνωσε; Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο μας είπε ένας βρυκόλακας που βγήκε πρόσφατα από την ντουλάπα...
Για τα φάρμακα, που ήταν η μαύρη τρύπα, δεν πρέπει να ελέγξουμε αν έπαιρναν τις τρεις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων όπως έλεγαν, χωρίς να υπάρχουν βάσεις δεδομένωνς
Τιμολογούσαν σε τρεις ακριβές χώρες. Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία. Υπάρχει mail από τη Novartis επί Λοβέρδου, που λέει ότι κέρδισαν οι φαρμακευτικές και συγκεκριμένα 30% παραπάνω αποκόμισε μια εταιρία και 4-8% άλλες εταιρίες. Δεν τα φάγαμε μαζί, μαζί τα γλέντησαν...
Δεν πρέπει να ελέγξουμε τις υπουργικές αποφάσεις, που τιμολογούσαν πότε με τον έναν πότε με τον άλλον τρόπο τα φάρμακα;
Για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, που δόθηκε η δουλειά με 200 εκατ. ευρώ στη Nοvartis και τη Ρος για να κάνουμε την εξέταση με 50 ευρώ, τη στιγμή που οι ίδιες εταιρίες είχαν δώσει προσφορά στην Πολωνία με 8,5 ευρώ.
Για το σκάνδαλο της Φάιζερ, με 3.000 γιατρούς που έπαιρναν μίζα για να προωθούν συγκεκριμένο φάρμακο.
Για τον ιό του Νείλου, που τρέχαμε να αγοράσουμε αντιδραστήρια.
Δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει για το τι έγινε τα χρόνια αυτά με τους βηματοδότες στην Ελλάδα, οι οποίοι κοστολογήθηκαν στα 6,5 χιλ. ευρώ, ενώ η μέση τιμή στην Ευρώπη ήταν 1,6 χιλ. ευρώ;
Για τους νευροδιεγέρτες, που στην Ευρώπη έφταναν τα 300 ευρώ και στην Ελλάδα η μέση τιμή ήταν 8.000 ευρώ.
Για το σκάνδαλο της Ντεπουί για τα ορθοπεδικά υλικά, όπου, σαν τη Siemens δεν είχε μεταφραστεί η δικογραφία... Μ' αυτά τα παράσιτα της κοινωνίας θέλει να συγκυβερνήσει η ΝΔ;
Για το ΚΕΕΛΠΝΟ, που ήταν μαυσωλείο διαφθοράς και ofshore των κυβερνήσεων, να μην ακουστούν στη Βουλή οι συνομιλίες του κ. Παπαδημητρίου; Να μην ακούσουμε που έλεγε ότι ο Γεωργιάδης είχε στείλει λίστα για διορισμούς;
Αναφορικά με την σκανδαλώδη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ, να μην μάθει ο κόσμος;
Για τη φωτογραφική προκήρυξη της αγοράς του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με 11 εκατ. ευρώ...
Η χορηγία στον όμιλο ΑΝΤ1, για την ενίσχυση του θεσμού της αριστείας ζωής, έχουν ένα θέμα με την αριστεία οι νεοφιλελεύθεροι...
Η απευθείας ανάθεση στο ΣΚΑΪ 300 χιλ. ευρώ για διαφημιστικά μηνύματα με ιδιωτικό συμφωνητικό... Γι’ αυτό βγάζει τις δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ του κουμπάρου του κ. Μητσοτάκη, κ. Μαραντζίδη... Έχει χάσει δουλειές με μας ο ΣΚΑΪ.




Ολόκληρη η ομιλία του Π. Πολάκη έχει ως εξής:

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να την αφιερώσω σε δύο κατηγορίες. Πρώτον, στους συναδέλφους μου στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά από όλες τις παρατάξεις τότε, γιατί όπως η διαφθορά έχει οριζόντια κατανομή, έτσι και η τιμιότητα έχει οριζόντια κατανομή.

Τον Απρίλη του 2005 αυτά που κουβεντιάζουμε σήμερα πρωτακούστηκαν σε μια εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και θάφτηκαν και τότε από τα ΜΜΕ, με την τιμητική εξαίρεση του «ΕΘΝΟΣ» και της Δήμητρας Σωτηριάδου, μιας δημοσιογράφου του «MEGA», η οποία ήταν από τους πρώτους που απολύθηκαν, όταν άρχισαν οι περικοπές.

Και δεύτερον, θέλω να την αφιερώσω σε όλους τους ανθρώπους και τους συμπολίτες μας οι οποίοι τα πρώτα χρόνια της κρίσης στάθηκαν μπροστά στα γκισέ των νοσοκομείων, όντας ανασφάλιστοι, για να τους εξευτελίσουν, λέγοντάς τους ότι για να νοσηλευτείς ή για να κάνεις εξετάσεις θα σου βεβαιώσουμε τα χρέη στην εφορία. Και είναι πρόσφατα αυτά τα παραστατικά που καταθέσαμε από το Βενιζέλειο, γιατί αυτή τη λύση είχαν δώσει οι συνάδελφοί μας που βγαίνουν σήμερα και λένε ότι έκαναν αυτοί την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και λοιπές μπούρδες που ακούω εδώ.

Θέλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση μια Κυβέρνηση φέρνει Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία. Και τη φέρνει γιατί εμείς δεν είμαστε μέσα στο σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς που γιγάντωσε αυτό το πράγμα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, δεν μας έχουν στο χέρι κι επειδή δεν μας έχουν στο χέρι, γι’ αυτό γίνεται αυτή η εξεταστική σήμερα.

Διότι τόσα χρόνια, παρά τις απειλές της κ. Μπακογιάννη, η οποία παζάρευε την ασυλία με τη Siemens, δεν είδαμε να έρθει καμιά επιτροπή. Βοούσε ο τόπος ότι εδώ γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι που έχουν στηθεί ποτέ στο ελληνικό κράτος από το 1821. Εκατοντάδες πορίσματα! Εκατοντάδες δημοσιεύματα! Παρακάτω τι έγινε; Τίποτα. Τα θάψατε όλα, σε συνεργασία με ένα παρακράτος το οποίο εμφιλοχωρεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Για τι πράγμα μιλάμε σήμερα; Από το 1991 μέχρι το 2010 δόθηκαν περίπου, δημόσια και ιδιωτική δαπάνη μαζί, 265 δισεκατομμύρια ευρώ στον χώρο της υγείας. Από αυτά, το 60% ήταν δημόσια δαπάνη -μεσοσταθμικά και με μέσο όρο και όλα τα χρόνια και να «παίζει»- και το 40% ήταν ιδιωτική δαπάνη.

Από αυτά τα ποσά τα 45 δισεκατομμύρια από τα 160 δισεκατομμύρια της δημόσιας δαπάνης και τα 40 δισεκατομμύρια από τα 100 δισεκατομμύρια της κάθε τρόπου ιδιωτικής δαπάνης ήταν μαύρο χρήμα υπερτιμολόγησης, παράνομου πλουτισμού, προκλητής ζήτησης, υπερσυνταγογράφησης, ληστείας του ελληνικού λαού.

Και αυτό έγινε με τις πολιτικές ευλογίες ενός κατεστημένου που κυβέρνησε την Ελλάδα σαράντα χρόνια, που έβγαιναν διάφοροι Υπουργοί και έλεγαν «Ναι, κάτι συμβαίνει» κ.λπ., κ.λπ. και επί του πρακτέου μηδέν. Γιατί αυτό γινόταν. Μιλάμε για 85 δισεκατομμύρια, για το 1/4 του δημόσιου χρέους. Για αυτό το πράγμα μιλάμε σήμερα και αυτό θα ελέγξουμε.

Πρώτο στοιχείο αυτού του γλεντιού: Φαρμακευτική δαπάνη. Στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων: Όσον αφορά τον ΕΦΚΑ, το 2001 η δημόσια δαπάνη από τα ταμεία ήταν 1,937 δισεκατομμύρια και το 2009 ήταν 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τόσο πολύ αρρώστησαν; Τόσο πολύ αυξήθηκαν οι τιμές; Τόσες περισσότερες νέες ανάγκες καλύψαμε; Παραπάνω από τα μισά κάθε χρονιάς αυτά είναι μαύρο χρήμα και αυτό έγινε επί συγκεκριμένων κυβερνήσεων. Το αντίστοιχο ποσό για τα νοσοκομεία ξεκίνησε από τα περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για να φτάσει στο 1,2 δισεκατομμύρια το 2009. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κάποιος φταίει για αυτά. Γιατί έγινε αυτό το γλέντι; Γιατί έγινε; Ποιος το οργάνωσε; Ποιος το καθοδήγησε; «Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο», μας είπε ένας βρικόλακας που βγήκε από την ντουλάπα πριν λίγο καιρό. Ναι, αλλά καθοδηγήθηκε από κάποιους πολιτικά αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν γεννιούνται οι άνθρωποι με το να είναι ληστές και δολοφόνοι. Διαμορφώνονται μέσα από τις κοινωνικές σχέσεις και από το σύστημα που ζουν. Και κάποιος τον καθοδήγησε πολιτικά. Ποιος τον καθοδήγησε; Αυτός που είχε στο Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι το 2010 την τιμολόγηση των φαρμάκων, τη μαύρη τρύπα.

Δεν πρέπει να ελέγξουμε αν όντως έπαιρναν τις τρεις χαμηλότερες τιμές, που μας έλεγαν, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έβγαζαν την τιμή στην Ελλάδα; Γιατί δεν το έκαναν αυτό; Γιατί δεν υπήρχαν βάσεις δεδομένων τότε και το παραδέχονται μετά. Άρα, γλέντι τεράστιο εκεί, χωρίς έλεγχο για το ποια τιμή μπαίνει στην Ελλάδα.

Και γιατί τέτοιος καημός να μπει στην Ελλάδα; Γιατί από την τιμή της Ελλάδας έπαιρναν άλλες πενήντα πέντε χώρες. Αυτό συνεχίστηκε και μετά το 2010-2012 που ήρθε στον ΕΟΦ. Έχεις υπαλλήλους του ΕΟΦ και λένε «Παιδιά, πώς θα το ελέγξουμε; Τι κάνατε πριν;». Έφεραν τεχνογνωσία. Έναν κ. Μανία που έφερε ο Λοβέρδος, έναν κ. Μανιαδάκη που φέρατε εσείς μετά, ο οποίος με το κομπιούτερ του και το πρόγραμμα έβγαζε τις τιμές. Αυτό δεν γινόταν;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τι λες;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Την αλήθεια λέω. Σύμβουλός σου ήταν.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η Επιτροπή τιμών…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Σου έστελνε καιmail. «Υπόγραψε την απόφαση, να τελειώνουμε». Έχουν βγει στη δημοσιότητα αυτά. Αυτοί το οργάνωσαν αυτό το πράγμα και συνεχίστηκε αυτό το γλέντι της υπερτιμολόγησης και τα επόμενα χρόνια.

Και αυτά που λέγανε για τις τρεις φθηνότερες τιμές «κολοκύθια με τη ρίγανη». Τιμολογούσαν σε τρεις ακριβές χώρες, Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία. Ο ακριβός μέσος όρος ακριβών χωρών εδώ, τιμή σε πενήντα πέντε χώρες.

Υπάρχει -το καταθέτω για τα Πρακτικά- mail της Novartis, το οποίο έχει βγει και στη δημοσιότητα, που λέει ότι επί κ. Λοβέρδου με την τιμολόγηση που κάναμε, το πρώτο δελτίο τιμών, κερδίσαμε 30% παραπάνω μια εταιρεία, 4% και 8% οι άλλες εταιρείες. Αυτό έγινε! Και έχει βγει στη δημοσιότητα κι αυτό. Τα έχουν θάψει όλα, όμως. Δεν τα λέμε αυτά. «Πρέπει να προφυλάξουμε αυτούς που μαζί γλεντούσαμε». Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί. Μαζί τα γλέντησαν.

Πάμε παρακάτω. Δεν πρέπει να διερευνηθούν εάν τελικά έμπαιναν στη Θετική λίστα φάρμακα και επί των ημερών σας και επί των προηγούμενων, τηρώντας τον κανόνα να αποζημιώνεται στα 2/3 των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Έχει γίνει αυτό; Γιατί εγώ ξέρω ότι δεν έχει γίνει και πολλά φάρμακα μπήκαν μέσα χωρίς να αποζημιώνονται στα 2/3 των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επί των ημερών σας.

Δεν πρέπει να ελέγξουμε με ποια λογική εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις οι οποίες άφηναν δύο τρόπους τιμολογήσεων για εξαιρέσεις και έτσι τοLucentis που είχα πει και την άλλη φορά, αντί να τιμολογηθεί με τον τρόπο της μειωμένης σύστασης –διατίθεται σε νέα μορφή- πήγε με τις τρεις χώρες και αντί για 500 ευρώ πήρε 800 ευρώ τιμή ασφαλιστικής αποζημίωσης, κάνοντας τζίρους 30 και 35 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο;

Για να πάμε και πιο πίσω. Δεν θα πρέπει να δούμε το θέμα των φαρμακευτικών που αγόρασαν την περίοδο της γρίπης διακόσια πενήντα κιλά δραστικής ουσίας οσελταμιβίρη και άλλα ενενήντα οκτώ κιλά από άλλο σκεύασμα, ενώ χρειαζόμασταν σαν χώρα δέκα με δεκαπέντε κιλά; Αυτά τα έχει στείλει ο ΕΟΦ στον εισαγγελέα. Τα στέλνουμε. Δεν τα ψάχνουν αυτά και ψάχνουν αυτά που στέλνουν άλλοι.

Πάμε παρακάτω. Το σκάνδαλο της NOVARTIS δεν είναι μόνο τελευταία. Υπάρχουν κι αυτά τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, στα οποία βγαίνει ο κ. Φρουζής και λέει «Εμείς έχουμε καλές σχέσεις με το πολιτικό σύστημα» ή «Καλά τα πάμε εμείς τώρα. Παρ’ ότι κάνουμε περικοπές, εμείς καλά τα πάμε, καλά κερδίζουμε» -αυτό το πράγμα φαίνεται κι από τα στοιχεία- ή «Έχουμε σχέσεις και με την Κυβέρνηση και ενδιαφέρονται πολύ για μας», κλπ. Αυτά ξεκίνησαν πολύ πιο πριν.

Όσον αφορά τον μοριακό έλεγχο του αίματος –που έδωσε το 2006 το όνομα ενός παιδιού το οποίο πέθανε από τον ιό του AIDS- τότε δώσαμε τη δουλειά 200 εκατομμυρίων ευρώ στη NOVARTIS και στη ROCHE, για να κάνουμε με 50 ευρώ την κάθε εξέταση, όταν την ίδια περίοδο στην Πολωνία οι ίδιες εταιρείες είχαν δώσει προσφορά με 8,5 ευρώ. Να μην το ελέγξουμε αυτό;

Δεν πρέπει να ελέγξουμε το σκάνδαλο της PFIZER που ήθελε να προωθήσει τις στατίνες; Εδώ βγήκε καταγγελία. Τι έγινε μ’ αυτό; Επί των ημερών σας καταγγέλθηκε. Σε ποιο συρτάρι εισαγγελέα είναι καταχωνιασμένο; Τρεις χιλιάδες γιατροί –λέει- έπαιρναν μίζα για να προωθούν το φάρμακο.

Το ίδιο αποπειράθηκε να γίνει και με τον ιό του Νείλου, όταν έλεγαν «Πάλι καταστροφή μας έρχεται, Παναγία μου, αγοράστε αντιδραστήρια»! Εκατό χιλιάδες έλεγχοι έγιναν, πέντε ήταν τα θετικά κρούσματα. Όμως, τα δώσαμε τα λεφτά!

Προχωρούμε παρακάτω. Όσον αφορά το ραδιοφάρμακο στην Πάτρα, αντί για 280 ευρώ, πληρώσαμε 2.280 ευρώ. Έγινε λάθος, λέει. Όμως, τα είχαμε πληρώσει!

Δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει γιατί όλα αυτά τα χρόνια η μέση τιμή των βηματοδοτών στην Ελλάδα ήταν 6.500 ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 1.600 ευρώ; Δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει για τους νευροδιεγέρτες, η μέση τιμή των οποίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 300 ευρώ και στην Ελλάδα 8.000 ευρώ; Η μέση τιμή όλων των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων στην Ευρώπη ήταν 900 ευρώ, ενώ σε μας εδώ ήταν 6.000-9.000 ευρώ!

Δεν θα λογοδοτήσει κανένας γι’ αυτά; Να μην τα ψάξουμε; Να, το γλέντι!

Στην Ελλάδα, η μέση τιμή για τα «stent» ήταν 2.250 ευρώ, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1.400 ευρώ. Να μην το ψάξουμε κι αυτό; Η μέση τιμή των υλικών των αρθροπλαστικών που έμπαιναν στις επεμβάσεις στην Ελλάδα ήταν 1.400-1.800 ευρώ, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση 300 ευρώ.

Να μην τα ψάξουμε αυτά! Να μην τα δούμε! Λήθη στο παρελθόν! Πάμε μπροστά! Αυτήν την παραγωγική ανασυγκρότηση θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Μ’ αυτά τα παράσιτα της κοινωνίας θέλει να κυβερνήσει ξανά αύριο-μεθαύριο; Επί των ημερών τους και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ γίνονταν αυτά. Αυτός είναι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση.

Υπάρχει και το σκάνδαλο της DEPUY με τα ορθοπαιδικά υλικά, το οποίο αναβλήθηκε όπως και η SIEMENS γιατί δεν είχαν μεταφραστεί τα Πρακτικά, δεν είχε μεταφραστεί η δικογραφία! Γι’ αυτό και εδώ, σαν τη SIEMENS, το βρήκαμε σκοινί-κορδόνι, δεν τα μεταφράζουμε. Βρέθηκαν γιατροί με 8, 10, 12, 15 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Ελλάδα για τα ορθοπαιδικά υλικά που έβαλαν και αναβάλαμε την υπόθεση γιατί δεν είχαμε μεταφραστή για τους Ελβετούς!

Αυτό είναι το ένα κομμάτι του παραμυθιού. Πάμε παρακάτω τώρα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Πολάκη, πόσο χρόνο θέλετε; Θα σας δώσω δύο λεπτά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Θέλω να μιλήσω για το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΝΤΥΝΑΝ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι, όχι. Η συζήτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να πάει μέχρι το πρωί. Θέλετε δύο, τρία λεπτά;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άστε τον!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κύριε Γεωργιάδη, δεν έχει ανάγκη συνηγόρου.

Ορίστε, κύριε Πολάκη, θα έχετε τον λόγο για όχι περισσότερο από τέσσερα λεπτά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν μαυσωλείο της διαφθοράς και «off shore» των κυβερνήσεων. Να μην ελέγξουμε, να μην ακουστούν στη Βουλή οι συνομιλίες που έχουν βγει με τον κ. Παπαδημητρίου, τον διαχρονικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το 1992 που φτιάχτηκε, που ήταν ο κεντρικός διακινητής του μαύρου χρήματος με όλες τις κυβερνήσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε κάθε πολιτική ηγεσία, όπως προσπάθησε και σε εμάς να το κάνει και έφαγε πόρτα; Γι’ αυτό απολύθηκε. Γιατί παραπέμφθηκε αμετάκλητα μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου για μια υπόθεση βιοτρομακρατίας και C4I από το 2004 που έκανε να τελεσιδικήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Αυτό δεν υλοποιούσε ο Γιαννόπουλος, γιατί τον είχε στο χέρι, γιατί είχε κάνει διορισμούς παλαιότερα; Γι’ αυτό τον διώξαμε και τον Γιαννόπουλο.

Να μην ακούσουμε τις συνομιλίες που να λέει ότι έστειλε ο Γεωργιάδης λίστα τόσων ατόμων; Όμως, ο Ευσταθίου, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, θέλει να κρατήσει τους δικούς του και του Κακλαμάνη και των άλλων και δεν παίρνει του Γεωργιάδη που είναι ΔΕ. Άλλη παρτίδα με τους είκοσι τρεις, που έχω καταγγείλει. Άλλη παρτίδα είναι αυτοί. «Είναι ΔΕ, ρε παιδί μου, και τι προσόντα τώρα έχουν;» «Θα τους πάρουμε, εκλογές έρχονται!» Ή τα βαλιτσάκια με τα «μαύρα»!

Να μην κουβεντιάσουμε για την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ που πήρε 10 εκατομμύρια για να προσλάβει εκατόν τριάντα άτομα επί εποχής Λοβέρδου, και σε οκτώ μήνες τα έφαγαν και τα δέκα, κάνοντάς τα γυψοσανίδες στα κτήρια, τα υπάρχοντα, των δομών του ΟΚΑΝΑ;

Γίνεται έλεγχος από ΣΕΥΥΠ. Βγάζει ότι 5 εκατομμύρια δεν τα βρίσκουμε. Δεν υπάρχουν τιμολόγια, τίποτα. Και όμως, ακόμα στον εισαγγελέα είναι. Ακόμα στον εισαγγελέα είναι! Δεύτερο εισαγγελέα που ζήτησε δεύτερο πόρισμα. Τα είπε χειρότερα το δεύτερο πόρισμα. Ακόμα το ψάχνει. Από πέρσι τον Μάιο το έχει.

Να μην ελέγξουμε το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αγοράστηκε με δάνειο 17 εκατομμύρια ευρώ; Αγοράστηκε το κτήριο 11 εκατομμύρια και για το οποίο βγήκε προκήρυξη να είναι στα τριακόσια μέρα από το κτήριο του ΕΚΕΠΥ, να είναι ημιτελές, να έχει τόσα πατώματα και τόση ψευδοροφή. Αυτά είχαν βγει τότε. Αυτό ήταν. Ήταν φωτογραφική εντελώς η προκήρυξη. Με αγορά 11 εκατομμύρια -ενώ αντικειμενική αξία είχε 3 εκατομμύρια- και άλλα 5 με 6 εκατομμύρια για ολοκλήρωση.

Να μη δούμε τη χορηγία 1 εκατομμύριο ευρώ στον Όμιλο ΑΝΤ1, για ενίσχυση του θεσμού «αριστεία ζωής»; Να μην το δούμε αυτό; Με την αριστεία έχουν ένα θέμα οι νεοφιλελεύθεροι!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Για ποιόν όμιλο είπατε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Είπα 1 εκατομμύριο ευρώ το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΑΝΤ1.

Να μη δούμε τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο ΕΚΕΠΥ; Δόθηκαν 3.182.000 ευρώ σε ενάμιση χρόνο, 2010-2011.

Να μη δούμε το Κέντρο Ελέγχου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη, το αποπερατωμένο; Το αποπερατώσαμε άλλες τέσσερις φορές και δώσαμε 5 εκατομμύρια ευρώ; Να μη τα δούμε αυτά; Και αυτά έγιναν τώρα, πρόσφατα.

Να μη δούμε τις θερμικές κάμερες; Πού είναι ο κ. Κρεμαστινός; Δεν αφορά τη σύζυγό του. Είναι πολύ παλαιότερα αυτά. Όμως, το είχε πει μια μέρα.

Να μη δούμε τις θερμικές κάμερες, αυτές που βλέπουν αν έχεις υψηλή θερμοκρασία, τότε με τη γρίπη. Την πιο ακριβή να πάρεις, δεν έχει πάνω από 6.000 με 7.000 δολάρια. Το 2004, το 2005 και το 2006 τις πήρανε με 115.000 ευρώ τη μία, δηλαδή δύο εξακόσια. Και μετά λέει ότι για λειτουργία είκοσι τετράωρη κάθε μήνα δίνονταν 700.000 ευρώ. Για τρεις ανθρώπους, 6 εκατομμύρια ευρώ. Να μη το δούμε και αυτό; Λήθη στο παρελθόν, σκοτάδι μαύρο, καλά φαγωμένα!

Να μη δούμε την απευθείας ανάθεση στον ΣΚΑΪ; Να μη τη δούμε; Για καμμιά τριακοσιαριά χιλιάδες για διαφημιστικά μηνύματα; Ιδιωτικό συμφωνητικό. Να μη το δούμε αυτό; Για αυτό ο ΣΚΑΪ βγάζει τις δημοσκοπήσεις του Μαραντζίδη του Πα.Μακ, του κουμπάρου του κ. Μητσοτάκη. Όχι 15% τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 3% θα τον φτάσει. Δες τι δουλειές έχει χάσει ο Αλαφούζος από εδώ!

Να μη τα δούμε αυτά; Δεν πρέπει να τα δούμε; Δεν πρέπει να τα ελέγξουμε; Και τολμάτε για όλα αυτά, τα 85 δισεκατομμύρια, να μας δείχνετε με το δάκτυλο;

Το 1997 μπήκε, γιατί είναι είκοσι χρόνια πίσω η παραγραφή, και όχι για να «προφυλάξουμε» τον κ. Κουρουμπλή που ήταν στην Πρόνοια. Το 2015 και το 2016 δεν μπαίνει.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Γιατί δεν μοιάζουμε, μωρέ κουμπάρε! Το καταλαβαίνεις; Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν είμαστε σαπημένοι!

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Όταν μετά από καμμιά εικοσαριά χρόνια σας ξαναεμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, γιατί νομίζετε ότι έχει φάει κουτόχορτο, και θα σας ξαναφέρει στην Κυβέρνηση, επειδή βγαίνετε μαζί με τους «μαϊντανούς» στα τηλεπαράθυρα και λέτε «καταστροφή, καταστροφή», ελέγξτε μας εσείς για τη περίοδο. Θα το κάνατε τότε.

Μια, δυο κουβέντες θα πω ακόμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Πρέπει να κλείσουμε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κλείνω. Ήθελα και άλλα να πω, αλλά γκάζωσα πολύ.

Πρώτον, …

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν βγαίνει τίποτα…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Δεν βγαίνει τίποτα; Ξέρεις τι λεφτά είναι αυτά;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η Επιτροπή θα το πει.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Δεν βγαίνει; Ξέρεις τι λεφτά είναι αυτά;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Αν δεν βγαίνει είπα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πάμε παρακάτω. Μια κουβέντα για το ΝΤΥΝΑΝ. Τα είπε ο συνάδελφος ο κ. Λάππας, θα πούμε και άλλα. Οργανώθηκε το πέρασμα από το Κοινωφελές Ίδρυμα, τον Ερυθρό Σταυρό, στον Βγενόπουλο, στη MIG και στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με συνέργεια τριών Υπουργών. Με εμπιστευτικά μνημόνια που υπέγραφε ο κ. Γεωργιάδης, με παροτρύνσεις προς το Μαρτίνη να ακυρώσει τις δικαστικές προσφυγές προς τον Βγενόπουλο από τον κ. Λοβέρδο, με την υπογραφή που έβαλε ο κ. Βορίδης και με μια τροπολογία που πέρασε που λέει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο που ορίστηκε στο ΝΤΥΝΑΝ -που πέρασε στις19 Σεπτεμβρίου του 2014- δεν διώκεται για τις πράξεις, παραλείψεις που αφορούσαν φορολογικές, ασφαλιστικές και τα πάντα. Τους «καθάρισε» τότε ότι δεν έχουν καμμία ευθύνη. Και βέβαια σ’ αυτήν την ΗΜΙΘΕΑ -γιατί όλα κύκλος είναι στην Ελλάδα, τα πάντα- πήγε στο ΔΣ καμμιά δεκαριά μέρες πριν το πάρει, αυτή που δεν είχε δραχμή μέσα, αλλά πήγε με μια επιταγή 115, πήγε ο κ. Πανεθυμιτάκης, κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, που τον είχατε διορίσει εσείς, κύριε Γεωργιάδη…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): … που τον είχατε βάλει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος και για να εξασφαλίσετε τη συνέχεια τον βάλατε πριν και στην ΗΜΙΘΕΑ, που ήταν στημένο το πράγμα ότι εκεί θα πάει.

Τολμάτε βρε –και εσύ ειδικά- και μας λέτε εμάς για το θέμα που συνεργείου φύλαξης στο ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει και το Υπουργείο Υγείας από το 2012 με απόφαση του κ. Γρηγοράκου; Εμείς προσπαθήσαμε και προσπαθούμε ακόμη να κάνουμε ατομικές συμβάσεις και μας έχει ρίξει μια φορά το ΣτΕ, έχουμε ξαναπροσφύγει και εκεί ξεκινήσαμε και μας σταματήσαν και τώρα το κάνουμε και δώσαμε παράταση αναγκαστικά. Και αυτά τα λεφτά που είπες είναι για όλο το 2016 που δεν είχε πάρει δραχμή, ενώ είχατε συμφωνήσει να του δώσετε 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο. Και πήρε 700 και καλά είναι και αναπαυμένος. Και πολλά πήρε γι’ αυτά που ζητάει. Θα έχει σύμβαση-παράταση μέχρι τον Ιούνιο που έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία, για να πάμε με ατομικές συμβάσεις, την οποία με τον πιο λυσσασμένο τρόπο προσπαθείτε να σταματήσετε.

Όσον αφορά τα άλλα μια κουβέντα θέλω να πω και συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε. Το ότι ξέρεις τι απάντηση έστειλε στον Εισαγγελέα ο μηχανισμός του …

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν το ξέρω.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Έλα, πουλάκι στο είπε;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί; Έχει δώσει απάντηση;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Οι υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και διαβιβάστηκαν από εμάς στον Εισαγγελέα για τους είκοσι τρεις διορισμούς, που εκ των τεσσάρων οι δύο είναι διευθυντές του γραφείου του, η σύζυγός του και η άλλη ήταν η κυρία με την …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ πολύ, να μιλάτε μεταξύ σας…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εδώ είναι οι αμοιβές του ΚΕΕΛΠΝΟ και το καταθέτω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Υπουργέ, να μιλάτε μεταξύ σας στον πληθυντικό, αν δεν έχετε αντίρρηση.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Και βέβαια το «ρουσφετόχαρτο» έλεγε Ευγενία Μανωλίδου Αδώνιδος. Δεν έλεγε Μανωλίδου, αυτό έλεγε το ρουσφετόχαρτο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το αλλάξαμε τώρα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Μια κουβέντα μόνο.

Πήγαν να φτιάξουν χαρτιά ότι έγινε η διαδικασία του διορισμού αυτών που στο χαρτί τους είπαν ελάτε μέσα, τους έφτιαξαν τις συμβάσεις εργασίας και προχώρησαν. Πήγαν να φτιάξουν χαρτιά ότι έγινε με προκήρυξη κ.λπ. Καμμία προκήρυξη. Και πήγαν Σάββατο. Έχεις κάτι υπαλλήλους εκεί!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τώρα;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Τώρα, τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Πολάκη, σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πήγαν Σάββατο να αλλάξει τα πρωτόκολλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν τους άφησαν. Δεν ολοκληρώθηκε η κομπίνα! Για αυτό βγάλαν την καταγγελία. Και έρχονται άλλα για αυτούς.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τι λέει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ολοκληρώσατε, κύριε Υπουργέ, παρακαλώ, ευχαριστώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Να είναι σίγουρος ο ελληνικός λαός ότι τόσα και άλλα τόσα θα βγουν από την Επιτροπή. Ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια Κυβέρνηση που δεν την έχουν στο χέρι, δεν μπορούν να την απειλήσουν, δεν μπορούν να τη ζορίσουν και γι’ αυτόν τον λόγο και αυτοί που πρέπει θα τιμωρηθούν και θα αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες, ανεξάρτητα αν υπάρχει παραγραφή ή δεν υπάρχει, και βέβαια θα δοθεί κάθε δυνατότητα να βρεθεί η διαδρομή του χρήματος μέσα από λογαριασμούς, που τότε εκεί δεν θα υπάρχει παραγραφή. Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.