25 Απρ 2017

Το μαλλιοβράσι στο ΠΑΣΟΚ

- Ξήλωμα του Γραμματέα και του ΠΣ από τις αρμοδιότητές τους και Έκτακτο Συνέδριο
- Στ. Ξεκαλάκης: Είμαι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Φώφης, αυτή θέλει ένα ελεγχόμενο κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών

   Με έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, ξήλωμα του Γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου από τις αρμοδιότητες τους, τις οποίες μεταφέρει στην ΚΟΕΣ και εκλογή νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που θα αλλάζει τους συσχετισμούς, "απάντησε" η Φ. Γεννηματά στην εσωκομματική σύγκρουση, η εκδήλωση της οποίας κορυφώθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΠΕ.
   Τι συνέβη; Δίκιο έχετε να ρωτάτε. Εάν συνέβαιναν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τα είχατε μάθει από τα δελτία ειδήσεων, που θα ξεχνούσαν και γαλλικές εκλογές και Μακρόν και Λεπέν και τα πάντα. Επειδή όμως αφορούσαν το ΠΑΣΟΚ, επικράτησε "σιγή ασυρμάτου", προς δόξα της πολυφωνικής αφωνίας και της ενημέρωσης απ' τα καλάθια...
   Να σας ενημερώσω, λοιπόν, με δυο λόγια, για το τι έγινε το περασμένο Σάββατο και πόσο ωραία περνάνε εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά βρήκε "αντάρτικο" από την ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη και του νυν γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη, που αμφισβήτησαν ανοικτά την πρόταση της ηγεσίας για επερχόμενο συνέδριο αρχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζήτησαν ιδρυτικό συνέδριο για να συζητηθεί σε βάθος η φυσιογνωμία του κόμματος και έθεσαν όρους για την εκλογή των συνέδρων, που ευνοούσαν πιο ευρεία συμμετοχή.
   Η Γεννηματά δεν θέλησε να μπει σε ψηφοφορία αυτή η πρόταση, πήρε την ομάδα της και αποχώρησε από το γήπεδο, συγνώμη, ήθελα να πω από τη συνεδρίαση. Έμειναν όμως πίσω οι άλλοι και πέρασε τελικά το κείμενο των "ανταρτών", αυτό που κατέβασαν ενάντια στο κείμενο της Γεννηματά.


   Σήμερα το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που είναι περισσότερο ασφαλές για την ίδια περιβάλλον, η Φώφη Γεννηματά κυριολεκτικά απασφάλισε:
   Τραβώντας την αντιπαράθεση στα άκρα, με τη σημερινή ομιλία της στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του κόμματος άφησε έντονες αιχμές κατά του Γραμματέα Στ. Ξεκαλάκη και του προκατόχου του, Ν. Ανδρουλάκη (ηγούνται της εσωτερικής αντιπολίτευσης. Τις προηγούμενες μέρες οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη τους.
   Ειδικότερα, σε μια επίδειξη πυγμής, η Φ. Γεννηματά αποφάσισε να προκηρύξει Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή,
   Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή της, είπε ότι “η παρούσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγη κατά την διάρκεια μεταβατικών διαδικασιών, για την εκλογή νέας ηγεσίας, όταν το κόμμα μας ενέγραφε ποσοστά κατά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης κάτω και από το όριο εισόδου στην Βουλή!".
   Ανακοίνωσε επίσης, ότι με απόφαση της συγκροτείται άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) “για την αποτελεσματική διοργάνωση και διεξαγωγή Συνεδρίου”.

Στ. Ξεκαλάκης: Είμαι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Φώφης 
   «Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ , διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει», δήλωνε το πρωί ο Στ. Ξεκαλάκης.
   Σε συνέντευξή του (ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84), πριν από την ομιλία της ΦΓ. Γεννηματά και τις αποφάσεις που ανακοίνωσε, ο Γραμματέας της ΚΠΕ απαντούσε στις κατηγορίες της περί "μηχανισμών" ότι "η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει μηχανισμό".
  "Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη”, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.