26 Απρ 2017

Θεσμοθετήθηκε ως επίσημη αργία η Εργατική Πρωτομαγιά

- Αναγνώριση του αγωνιστικού μηνύματος της ημέρας
- Αντίθετοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντης-Παναγόπουλος

   Για όσους δεν το κατάλαβαν, χθες θεσμοθετήθηκε, με τροπολογία που εισήγαγε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η Πρωτομαγιά ως επίσημη αργία και πλέον, δεν θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας, εάν και όποτε θέλει, να εκδώσει υπουργική απόφαση για το αν θα είναι ή όχι αργία.
   «Η καθιέρωση της 1ης Μαΐου, ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, καθώς, με την ψήφιση της τροπολογίας, δεν θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού το πότε θα κηρύσσεται ως τέτοια», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσίοχλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία που η ίδια εισηγήθη.
   Επίσης, μίλησε για ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της τροπολογίας απέναντι σε μία Ευρώπη, όπου «η ανάπτυξη περνά μέσα από τη συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, με τους εργοδότες να καρπώνονται τους κόπους των εργαζομένων». «Η κυβέρνηση προσπαθεί, σε μία ιδιαίτερα δυσμενή χρονική περίοδο, να ανατρέψει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.
   Αν θέλουμε να το δούμε από πρακτικής άποψης, η διαφορά για τους εργαζόμενους είναι ότι ενώ στην απεργία υπάρχει κράτηση από τον μισθό, στην αργία πληρώνεται κανονικά.
   ΔΕΝ το ψήφισαν, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντης. Να το θυμόμαστε κι αυτό. Όπως να θυμόμαστε, ότι από τη ΝΔ δήλωσαν ότι, όταν και αν γίνουν ποτέ κυβέρνηση, θα καταργήσουν το νόμο.
   Όσο για τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ, που βλέπει πίσω από το νόμο "απόπειρα κάμψης του αγωνιστικού φρονήματος των εργαζομένων", το αφήνω ασχολίαστο, λέγοντας μόνο ότι το είπε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παναγόπουλος, οπότε όλου μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
   Σε όσους δε, θεωρούν ότι αυτή η θεσμοθέτηση αλλοιώνει το αγωνιστικό μήνυμα, που κουβαλάει η Πρωτομαγιά, θα ήθελα να πω ένα πράγμα: Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η Πρωτομαγιά είναι πλέον επίσημη αργία, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αναγνώρισης του αγωνιστικού μηνύματος της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.