8 Μαρ 2017

Το ΣΕΠΕ δικαιώνει τους εργαζόμενους της Εθνοdata και επιβάλλει πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα

«Καλούμε τους εργοδότες ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα»

   Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έπειτα από προσφυγή εργαζομένων που κατήγγειλαν ότι δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
   Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΣΕΠΕ, «δεκαπέντε εργαζόμενοι προερχόμενοι από την ETHNODATA προσέφυγαν στις 16 Ιανουαρίου 2017 στο οικείο υποκατάστημα του ΣΕΠΕ και κατήγγειλαν ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν τους συμπεριελάμβανε ως όφειλε στις ρυθμίσεις που απορρέουν από τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρεία και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.), και ειδικότερα σε ότι αφορά την καταβολή επιδόματος προγραμματιστών- αναλυτών.
   Έπειτα από την εκδίκαση της Εργατικής Διαφοράς στις 6 Φεβρουαρίου 2017, το ΣΕΠΕ επέβαλλε πρόστιμο στην ΕΤΕ για την παράβαση και καλεί την εταιρεία να καταβάλλει το αναφερόμενο επίδομα στους προσφεύγοντες από την 1η Απριλίου 2015 και εφεξής.
   Η επιβολή της νομιμότητας και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο Εργασίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην διστάζουν να προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Καλούμε, τέλος, τους εργοδότες ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.