30 Μαρ 2017

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Πρέσβη της Νορβηγίας

Στο επίκεντρο η υλοποίηση, από κοινού με φορείς της Νορβηγίας και τον ΟΟΣΑ, στοχευμένων και κρίσιμων έργων της δημόσιας διοίκησης, που εντάσσονται στις προτεραιότητες του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα

   Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Νορβηγίας σε θέματα του δημοσίου τομέα.
   Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεσή τους για την υλοποίηση, από κοινού με φορείς της Νορβηγίας και τον ΟΟΣΑ, στοχευμένων και κρίσιμων έργων της δημόσιας διοίκησης, που εντάσσονται στις προτεραιότητες του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.
   Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν στη συνάντηση ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται στην Νορβηγία και η από κοινού υλοποίηση καίριων παρεμβάσεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
   Παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας, όπως η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες και η εφαρμογή νέων καινοτόμων υπηρεσιών, που θα προσφέρουν λύσεις, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω του πρωτοπόρου και επιτυχημένου θεσμού των Κ.Ε.Π.
   Στην προσπάθεια του Υπουργείου για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας έχει ήδη ενταχθεί η σύναψη στοχευμένων συνεργασιών με σημαντικούς διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, οι οποίοι εμπράκτως θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και βοήθεια στα προς υλοποίηση κρίσιμα έργα. Σε αυτούς ήδη συγκαταλέγονται τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.