21 Φεβ 2017

Θράσος Μητσοτάκη: Ζητά από το ΕΣΡ να μην προχωρήσει καμία διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες!

- Ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης να δημοσιοποιήσει άμεσα ολόκληρη την επιστολή του προς το ΕΣΡ

   Επικαλούμενος "μια σειρά αιτήσεων ακυρώσεως που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων" του νόμου, ο πρόεδρος της ΝΔ υποδεικνύει το πάγωμα όλης της διαδικασίας και του ήδη ψηφισμένου νόμου που κρίθηκε θετικά από το ΣτΕ.
   Δηλαδή, ο Μητσοτάκης ζητάει την ακινησία του ΕΣΡ, καταθέτοντας το αίτημά του στο ΕΣΡ, την ανεξάρτητη αρχή, της οποίας ο ρόλος είναι κατ' εξοχήν εκτελεστικός, δηλαδή να εφαρμόζει τον ισχύοντα νόμο. Του ζητάει να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
   Η επιστολή από τον πρόεδρο της Ν.Δ. εστάλη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε το ΕΣΡ, με ερώτημα τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που πρέπει να εκπέμπουν. Η απάντηση της Ν.Δ., μάλιστα, με υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη μάχη που δίνουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να μην δοθούν άδειες!
   Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., «καμία διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στο πλαίσιο του προαναφερθέντος νόμου». Ποιου νόμου; Του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, μάλιστα σε ορισμένα άρθρα του με ευρεία πλειοψηφία. Όπως διατείνεται ο κ. Μητσοτάκης, ευθυγραμμισμένος με τους ιδιοκτήτες των καναλιών, επειδή εκκρεμεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας «η έκδοση αποφάσεων σε μια σειρά αιτήσεων ακυρώσεως που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του οικείου νόμου», «θεωρούμε αυτονόητο ότι έως την έκδοση των αποφάσεων αυτών από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Επιστολή του κ. Μητσοτάκη στο ΕΣΡ 
   Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή, με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο Κ. Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως «δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015, λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».
   Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες. Η τακτική του προέδρου της ΝΔ να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό. Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.