8 Φεβ 2017

Για τη Ν.Δ. οι νόμοι είναι για τους άλλους...

- Το ένα σκάΝΔαλο πίσω απ' τ' άλλο...
- Στο Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. και ο Αλέξης Τσίπρας!!!

   Tα ερωτήματα για την κομματική πλατφόρμα - μεγάλο αδελφό (#ND_fakeloma) και το κρυφτούλι με το πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη και της συζύγου του (#Mareva_gate)
   Άνευ αρχών και στα όρια των νόμων κινούνται η ηγεσία και το κόμμα της Ν.Δ. καταστρατηγώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως φανερώνουν δύο ακόμη περιστατικά συμπεριφοράς, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή».
   Ως προς το πόθεν έσχες του ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει επί ημέρες να απαντήσει γιατί δεν αναφέρει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του και, αντ' αυτού, η σύζυγός του Μαρέβα υποστήριξε χθες ότι και οι δύο καλύπτονταν από τον νόμο για τους εν διαστάσει συζύγους, ισχυρισμός που μένει ατεκμηρίωτος.
   Όπως τονίζουν από το Μαξίμου, η κυβέρνηση επ’ ουδενί λόγω δεν επιδιώκει να υπεισέλθει σε μια συζήτηση για την προσωπική ζωή του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του. Ο σεβασμός απέναντι στον ιδιωτικό βίο, τις αποφάσεις και τις επιλογές καθενός είναι αυτονόητος και απόλυτος όχι μόνο για τον κ. Μητσοτάκη αλλά για οποιονδήποτε πολίτη.
   Το θέμα, όμως, που έχει προκύψει σχετικά με την μη συμπερίληψη των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να καταθέτει, δεν είναι ένα θέμα που αφορά την προσωπική ζωή του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκη, αλλά τη δημόσια σφαίρα, τόσο νομικά όσο και ηθικά, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
   Σε ό,τι αφορά εντελώς περιληπτικά το νομικό σκέλος:
   1. Από το 2004 (που ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη βουλευτής) μέχρι το 2015, όταν και εκδόθηκε η ΚΥΑ που αναφέρει στην δήλωση της η κυρία Γκραμπόφσκι, και σύμφωνα με την οποία οι σε βεβαιωμένη διάσταση σύζυγοι δεν υποχρεούνται να συνυποβάλλουν δήλωση Πόθεν Έσχες, ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του στην ετήσια δήλωση του -όπως προβλέπει σαφώς ο νόμος καθώς απαλλάσσει τον υπόχρεο μόνο όταν υπάρχει οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο.
   2. Ανεξαρτήτως των ετών κατά τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γκραμπόφσκι τελούσαν σε διάσταση, και ανεξαρτήτως κάθε συναφούς νομικής ερμηνείας, το βέβαιον είναι ότι τουλάχιστον το έτος 2016 και σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Αρχηγού Πολιτικού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει Πόθεν Έσχες στο οποίο όφειλε να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του.
   Το νομικό σκέλος, όμως, είναι το λιγότερο σημαντικό. Αυτό που έχει την βαρύνουσα εν προκειμένω σημασία είναι το ηθικό σκέλος.
   Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός. Και εξ αυτού του λόγου και μόνο θα όφειλε, από μόνος του, και από τη στιγμή που προέκυψε θέμα με την αγορά ακινήτου αξίας εκατομμυρίων ευρώ, να προχωρήσει στην συνυποβολή Πόθεν Έσχες με την σύζυγό του ή, τουλάχιστον, να καταθέσει το σύνολο των κρίσιμων φορολογικών δηλώσεων στις οποίες καταγράφονται οι σχετικές περιουσιακές μεταβολές της συζύγου του.
   Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί εξάλλου ούτε κατά την έννοια του νόμου προσωπικό δεδομένο καθώς ο ίδιος είναι δημόσιος υπόχρεος.
   Αναμένουμε επομένως από τον ίδιο, πέρα και έξω από τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες, να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ώστε να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή με δεδομένο ότι το αξίωμα που κατέχει αλλά και εκείνο που διεκδικεί συνεπάγεται μια τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη, αναφέρουν από το Μαξίμου..

   * Α. Μπαλωμενάκης: Η ίδια η ΝΔ θα έπρεπε να θέσει το θέμα για το πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη


   Χθες ήρθε στο προσκήνιο ένα νέο «κρούσμα». Αποκαλύφθηκε ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ananeosi.nd.gr για υποψήφια στελέχη του κόμματος έχουν ενσωματωθεί προσωπικά στοιχεία οποιουδήποτε πολίτη, που προφανώς εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα. Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε και τις εξηγήσεις που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. κατέβασε την ιστοσελίδα, αλλά εξήγηση δεν έδωσε.
   Και όταν λέω "οποιουδήποτε", το εννοώ. Μέχρι κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται, με τον ειδικό εκλογικό του αριθμό, με τα στοιχεία του, ημερομηνίες γέννησης, τα πάντα όλα. Δεν πιστεύετε; Ορίστε:


   Προφανώς η κατάσταση δεν είναι για γέλια. Είναι πολύ πιο σοβαρή απ' ότι φαίνεται. Γιατί, όπως γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, δεν είναι δυνατόν τα προσωπικά στοιχεία που έχει για εκλογικούς λόγους στη διάθεσή του το υπουργείο Εσωτερικών να είναι ξέφραγο αμπέλι και να μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ο κάθε τομεάρχης ενός κόμματος, ενσωματώνοντάς τα σε κομματική πλατφόρμα.
   Η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών είναι προστατευμένη και αφού “εντάχθηκε” στην πλατφόρμα του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, συνεπάγεται ότι κάποιοι που είχαν στο παρελθόν πρόσβαση στα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, αποχωρώντας από το υπουργείο, πήραν μαζί τους και ένα αντίγραφο των εκλογικών στοιχείων όλων μας!
   Και μόνο η σκέψη ότι οι επιτελάρχες, λόγου χάριν, ή οι ειδικοί σύμβουλοι κάποιου υπουργού του χτες, μπορούν να έχουν στην... τσέπη τους προσωπικά δεδομένα των πολιτών, είναι ανησυχητική. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά όταν ώρες μετά από τις σχετικές δημοσιογραφικές καταγγελίες, τον θόρυβο που ακολούθησε στο διαδίκτυο και τα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καταφέρει να αρθρώσει στοιχειωδώς μια απάντηση.
   Αυτή η σιωπή όμως, συνοδευόμενη από το ενοχικό “λουκέτο” στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, δείχνει πολλά, μυρίζει ολίγον από "παρακράτος"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.