24 Ιαν 2017

Δεν είναι για γέλια το "άσπρο-μαύρο" πόρισμα της Ν.Δ. για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

- Τι προσπαθεί να αποφύγει ο Μητσοτάκης τον Οκτώβριο του 2018;
- Τι ήταν το σύστημα «μπάμπουσκα» του Θέμου Αναστασιάδη

   Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει το άσπρο-μαύρο, σε ό,τι αφορά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, θα προκαλούσε απλώς γέλιο, αν δεν επρόκειτο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η οποία αφορά όλους τους πολίτες, που έχουν πληρώσει αδρά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
   Το «πόρισμα» της ΝΔ για τις εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ συνιστά ένα μείγμα ψεμάτων, ανακριβειών και λάσπης, το οποίο έχει μοναδικό σκοπό να αποκρύψει την πραγματικότητα: ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, είχε οικοδομήσει μεθοδικά ένα σύστημα υπόγειων συναλλαγών, ένα τρίγωνο διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ, το οποίο θα μπορούσε να περιγραφεί από την παροιμία «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» και το απαραίτητο συμπλήρωμα «τα κορόιδα πληρώνουν».
   Ας τα δούμε, λοιπόν, ένα - ένα:

Για τα δάνεια της ΝΔ
   Ενοχλεί την ΝΔ οτιδήποτε έχει να κάνει με τα δάνεια, με τα οποία γινόταν «πάρτι», δάνεια τα οποία ήταν μία «φούσκα» (επιθεωρητές της ΤτΕ), δάνεια τα οποία δίνονταν «με αέρα» (Π.Ψυχάρης).
   Την ενοχλεί η συζήτηση σχετικά με τα ιλιγγιώδη ποσά που δανείστηκε η ίδια και το ΠΑΣΟΚ, (420 εκατομμύρια), αλλά κι αυτά που έλαβαν τα ΜΜΕ, που φτάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Η ΝΔ χρωστά συνολικά στις τράπεζες 220 εκατομμύρια ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει καταγγείλει τα δάνεια της ενώ η Τράπεζα Αττικής έχει αποστείλει εξώδικο στη ΝΔ.
   Επιπλέον, εδώ και 6 χρόνια, η ΝΔ δεν έχει καταβάλλει ούτε 1 ευρώ για τις δόσεις των δανείων της (τελευταία καταβολή το 2011). Βέβαια, αναγνωρίζουν το φέσι, αλλά... προσπαθούν.

 Κήρυκας Χανίων
   Την ενοχλεί ιδιαίτερα τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δανεισμό της οικογένειας Μητσοτάκη για την εφημερίδα «ΚΗΡΥΚΑΣ» Χανίων, για ένα δάνειο του 2005, για το οποίο επί 11 χρόνια και 5 μήνες η δανείστρια τράπεζα δεν έκανε απολύτως τίποτα, και μόνο όταν αποκαλύφθηκε στην Επιτροπή αυτό το δάνειο προχώρησε σε ρύθμιση, η οποία είναι κραυγαλέα ευνοϊκή.
   Αλλά και οι εγγυήσεις με τις οποίες συμφωνήθηκαν τα δάνεια είναι, στην καλύτερη περίπτωση, σκανδαλώδεις. Και τούτο, διότι προβλέπει, για χρέος 718.000 ευρώ, 23 μηνιαίες δόσεις των 3.000 ευρώ (69.000 ευρώ συνολικά) και στον 24ο μήνα, δηλαδή το Νοέμβριο του 2018 την καταβολή της τελευταίας δόσης των 649.000 ευρώ!
   Δηλαδή, επί της ουσίας το σύνολο του δανείου θα εξοφληθεί στο τέλος του χρόνου ρύθμισης, μάλιστα με δικαίωμα του δανειολήπτη για νέα ρύθμιση!
   Από τη σκανδαλώδη ρύθμιση, στην οποία εξαναγκάστηκε λόγω της Εξεταστικής Επιτροπής ο στρατηγικός κακοπληρωτής κ. Μητσοτάκης εξάγονται δύο συμπεράσματα:
   Πρώτον ότι επί έντεκα ολόκληρα χρόνια δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ, αλλά σύμφωνα με τα όσα συνάγονται από τη ρύθμιση balloon, θα έχει τη δυνατότητα το Νοέμβριο του 2018 να καταβάλει το αστρονομικό ποσό των 649.000 ευρώ!
   Το δεύτερο ωστόσο συμπέρασμα, πολιτικού χαρακτήρα, είναι ότι η καταβολή των 649.000 ευρώ παραπέμπεται εντέχνως από τον κ. Μητσοτάκη σε βάθος χρόνου, δηλαδή στα τέλη του 2018. Μήπως ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν τρέφει φρούδες ελπίδες πως μέχρι τότε θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές, θα έχει καταφέρει να ρίξει την σημερινή κυβέρνηση και εν συνεχεία θα μπορέσει να «ρυθμίσει» ευνοϊκά το χρέος του, από θέση ισχύος;  
   Και να μη ξεχνάμε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυριζόταν στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά (10/10/2016), πως τα δάνειά του εξυπηρετούνται. Αποδεικνύεται, από το ίδιο το πόρισμά τους, πως έλεγε συνειδητά ψέματα.

 Δάνεια ΔΟΛ 
   Η ΝΔ επιτίθεται μέσω... Μουλόπουλου. Τώρα θυμήθηκε ότι ο ΔΟΛ είναι καταχρεωμένος. Αυτό που επιμένει να μην θυμάται η ΝΔ είναι το πώς ο ΔΟΛ πήρε δάνειο τον Δεκέμβριο του 2014. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Υπήρξε ή όχι πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά για να πάρει ο ΔΟΛ δάνειο ύψους 96.749.561 ευρώ;
   Τίποτα δεν είχαν ακούσει για το όργιο δανεισμού των τραπεζών στον Σταύρο Ψυχάρη και το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, το οποίο κατέληξε να γίνει μέχρι και βίλα πολυτελείας στο Πόρτο Χέλι.
   Φυσικά, από την επιλεκτική μνήμη που έχουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους διαφεύγουν οι μνημειώδεις παραδοχές που διατυπώθηκαν στις μαρτυρικές καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή και οι οποίες αποτελούν ιστορική δικαίωση των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει ποτέ την γεμάτη οίηση και αλαζονεία κατάθεση του Ψυχάρη, που ένορκα κατέθεσε ότι πήρε 15 εκατ. ευρώ δάνειο, με «ΑΕΡΑ», χωρίς καμία εγγύηση και εξασφάλιση.

 Πρώτο Θέμα
   Τίποτα το μεμπτό δεν βρίσκει η ΝΔ στην εφημερίδα του κομιστή, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Λέξη για τις 3 εταιρίες-μπάμπουσκα, 2 από τις οποίες είναι φαντάσματα, χωρίς πραγματική δραστηριότητα, αλλά παρόλα αυτά έπαιρναν δάνεια.
   Το σύστημα «μπάμπουσκα» του Θέμου Αναστασιάδη, δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του. Και αυτό δεν έγινε μία φορά, αλλά τουλάχιστον τρεις. Οι εταιρείες «φαντάσματα» των ιδιοκτητών του Πρώτου Θέματος είναι νόμιμες και προβλεπόμενες πρακτικές, σύμφωνα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν αρθρώσει λέξη;
   Τι είναι όμως το σύστημα «μπάμπουσκα»;
   Ουσιαστικά, οι ίδιοι μέτοχοι, δημιουργούν 3 εταιρείες, την «Πρώτο Θέμα», «Αναπτυξιακή» και το «Νέο Θέμα», εξαγοράζοντας η μία τις μετοχές της άλλης, με τη λήψη δανείων, τα οποία είναι απλήρωτα. Σήμερα, οι συγκεκριμένοι μέτοχοι, οφείλοντας το συνολικό ποσό των 44 εκ. ευρώ, έχουν και τα χρήματα και τις εταιρείες.

 Δάνεια ΣΥΡΙΖΑ
   Είναι άξια συγχαρητηρίων η ΝΔ για την προσπάθεια που κάνει να πείσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι... διαπλεκόμενος!!! Η πραγματικότητα, όμως, είναι απλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 7 εκατομμύρια ευρώ και το δάνειο του εξυπηρετείται κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για την Αυγή: το δάνειο της ήταν συνολικού ύψους 1,2 εκατομμύρια ευρώ και εξυπηρετείται κανονικά.

 Κτίριο ΣΥΡΙΖΑ
   Tο δάνειο για το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ συνήφθη το 1996, ενώ η περίοδος που εξετάζει η Επιτροπή ξεκινά από το 2002. Από ‘κει και πέρα, το δάνειο αυτό στο οποίο αναφέρεται η ΝΔ, το οποίο ήταν ύψους 77 εκατομμυρίων δραχμών, έχει εξοφληθεί το 1997, με την καταβολή του συνολικού ποσού των 178 εκ. δραχμών.
   Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, για την οποία η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι αδιευκρίνιστο, ισχύουν τα παρακάτω:
   Το κτίριο αγοράστηκε το 1990 από την ΕΑΡ, η οποία λίγο αργότερα, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας της, συγχωνεύτηκε με τον “Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου”. Στο παραπάνω κτίριο ο “Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου”, εγκατέστησε την έδρα του. Εν συνεχεία το κόμμα “Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου” μετονομάστηκε σε «Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας» με το ίδιο ΑΦΜ. Τέλος το κόμμα «Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας» μετονομάστηκε σε «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), διατηρώντας πάντοτε τον ίδιο αριθμό φορολογικού μητρώου.
   Όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν κατατεθεί στο υποθηκοφυλακείο κι έχει αναγνωριστεί η νομιμότητα της ιδιοκτησίας του κτιρίου.
   Επίσης, τόσο ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας όσο και ο ΕΝΦΙΑ που αφορούν το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.