12 Ιαν 2017

Ακόμα και η ΔΑΚΕ κατά της ΝΔ για τους "εκπαιδευτικούς-φαντάσματα"

- Οι ανακοινώσεις ΔΑΚΕ Λάρισας και Δράμας
- Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» για να μην εκδοθεί κεντρική ανακοίνωση «αδειάσματος»
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ντροπή των εκπαιδευτικών διαθεσιμοτήτων - απολύσεων δεν θα ξεπλυθεί ποτέ από πάνω τους

   «Στα κάγκελα» βρίσκονται «γαλάζιοι» συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, μετά από ανακοίνωση της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως με στόχο τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
   Στη διατύπωση της ανακοίνωσης, η «γαλάζια» τομεάρχης Παιδείας, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα» στα σχολεία. Η λέξη αυτή ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει μερίδα της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών κατά της Νίκης Κεραμέως.
   Τα πρώτα «χτυπήματα» κατά της κ. Κεραμέως έγιναν από τις ΔΑΚΕ Λάρισας και ΔΑΚΕ Δράμας, οι οποίες εξέδωσαν ακόμα και ανακοινώσεις, ζητώντας από τη βουλευτή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα λεγόμενά της.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα στην κεντρική ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών έχουν πάρει «φωτιά», προκειμένου το θέμα να μην λάβει διαστάσεις νέου εσωκομματικού εμφύλιου μεταξύ της ΝΔ και συνδικαλιστών της και να μην εκδοθεί κεντρική ανακοίνωση «αδειάσματος» της τομεάρχου Παιδείας της ΝΔ.

  Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Λάρισας
   «Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών.
   Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school.
   Απαιτούμε οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”. Άραγε, οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;
   Η Δ.Α.Κ.Ε. πάντα πιστή στις αρχές του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται».

  Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δράμας
   «Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Ν. Δράμας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση της τομεάρχου παιδείας της Ν.Δ Νίκη Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και κ. Χρήστο Κέλλα, με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών. Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα myschool.
   Απαιτούμε οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”. Άραγε οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;
   Η Δ.Α.Κ.Ε. πάντα πιστή στις αρχές του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται».

 Η επίμαχη ανακοίνωση της ΝΔ:
   «Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.
   Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.
   Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.
   Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.
   Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.
   Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
   Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

 Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η ντροπή των εκπαιδευτικών διαθεσιμοτήτων - απολύσεων δεν θα ξεπλυθεί ποτέ από πάνω τους
   Θα ήταν για γέλια η ανακοίνωση εκείνου του κόμματος που μιλά για εκπαιδευτικούς-φαντάσματα, αν το κόμμα αυτό δεν ήταν η Ν.Δ.
   Επιτιθέμενη, για πολλοστή φορά, στους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης, η Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές τομεάρχες, επιχειρεί να κρύψει το σκληρό και ανάλγητο νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του κόμματος της. Το πρόσωπο που, πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα και τις υποσχέσεις, θέλει να καλύψει τις αληθινές τις προθέσεις του που είναι οι απολύσεις, η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος αλλά και η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστήμιου, όπως άλλωστε υλοποίησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ από το 2010 ως το 2015.
   Οι οπαδοί του εκπαιδευτικού κουπονιού, οι φίλοι των σκανδαλωδώς διαπλεκόμενων σχολαρχών, οι λάτρεις της τιμωρητικής αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, οι εμπνευστές των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων εκπαιδευτικών, τολμούν να χλευάζουν και να απειλούν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που με τον πατριωτισμό τους κρατάνε σε συνθήκες κρίσης όρθια τη δημόσια εκπαίδευση. Δεν είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας τα φαντάσματα της κοινωνίας. Είναι η Ν.Δ. και η πολιτική της που επιχειρεί απελπισμένα να ξαναβρεθεί στα κυβερνητικά αξιώματα.
   Ας πάψουν επιτέλους. Η ντροπή των εκπαιδευτικών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων δεν θα ξεπλυθεί ποτέ από πάνω τους. Και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: ο κάβος της επιτροπείας θα ξεπεραστεί. Η Αριστερά θα οδηγήσει τη χώρα στην εκπαιδευτική αναγέννηση που της αξίζει, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο λαός μας έχει την πείρα και τη γνώση από τις επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφάρμοσε και συνεχίζει να πρεσβεύει η Ν.Δ. και στην εκπαίδευση και δεν θα επιτρέψει την επανάληψη τους.

 «Εκπαιδευτικοί - φαντάσματα» στο κατά Κεραμέως - ΝΔ το ανάγνωσμα»
  Ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς:
   Η υπεύθυνη Παιδείας της ΝΔ κ. Κεραμέως και συνολικά το τομέας παιδείας της ΝΔ σε ανακοίνωση- ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας μιλούν για εκπαιδευτικούς “φαντάσματα”. Λένε ότι εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα στο σχολείο, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Εκπ/κοί που περιφέρονται μία και δύο ώρες στα σχολεία μας είναι αυτοί που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν το ωράριο τους.
   Η παραπάνω «υπεύθυνη» τοποθέτηση της Υπεύθυνης Παιδείας της ΝΔ , καθώς και συνολικά του τομέα Παιδείας της ΝΔ αποτελεί απροκάλυπτη συκοφαντική επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών, εναντίον αυτών που σε συνθήκες κρίσης κράτησαν και κρατάνε όρθια τη δημόσια εκπαίδευση, υπερβάλοντας εαυτούς για το καλό της εκπαίδευσης , για τη μόρφωση των νέων ανθρώπων χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
   Την ώρα που υπάρχει πανεκπαιδευτικό, αλλά και κοινωνικό αίτημα για μόνιμους διορισμούς, κόντρα στις καθυστερήσεις και στις μνημονιακές επιταγές, έρχεται η ΝΔ μέσω των υπεύθυνων εκπροσώπων της για την εκπαίδευση να χτυπήσει τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς απίστευτους. Φαντάσματα οι εκπαιδευτικοί κατά την ΝΔ. Καταλαβαίνουν πολύ καλά τι κάνουν και τι λένε. Επιδιώκουν αυτό που με συνέπεια εφάρμοσαν ως κυβέρνηση: την αδιοριστία και τις απολύσεις, και σε κάθε περίπτωση να δημιουργήσουν τέτοιο κλίμα που θα δυσκολεύει νέους διορισμούς.
   Επειδή είναι γνωστός ο αντίλογος, ότι δεν εννοούν όλους τους εκπαιδευτικούς, ας δούμε τι κάνουν και ποια είναι η θέση τους γενικά για τους δημόσιους υπαλλήλους πέραν της παραπάνω επίθεσης.
   Πρόσφατα με επίκαιρη ερώτησή τους στη βουλή, βουλευτές της ΝΔ με το 1ο, 2ο και 3ο εδάφιο της ερώτησή τους ζητούν τον λόγο από την κυβέρνηση γιατί υπήρξαν προσλήψεις λιγοστών υπαλλήλων στο δημόσιο (υπήρξαν λιγοστές προσλήψεις στα γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών και καθαριστριών) και επικαλούνται μάλιστα ότι υπήρχε παραβίαση(;) του μνημονιακού νόμου 1:5 (1 πρόσληψη για 5 συνταξιοδοτήσεις) που ούτε η τρόικα έθεσε στην παρούσα φάση (!). Επιπλέον και γιατί δεν προσέφυγε στο ΣΤΕ μήπως και εκείνο αποφάσιζε να ακυρώσει αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωναν σχετικά με τη μονιμότητά τους υπαλλήλους! Σε άλλο σημείο της ερώτησής τους (4ο εδάφιο) βγάζουν το μίσος τους εναντίον των καθαριστριών μη τυχόν και κάποια προσληφθεί με σταθερή και μόνιμη εργασία.
   Προκαλεί οργή η γενικευμένη πλέον αυτή εκστρατεία των εκπροσώπων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για στοχοποίηση εν γένει του Δημόσιου Τομέα και η προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δημόσιου και του ιδιωτικού Τομέα . Ο στόχος βέβαια είναι προφανής, και δεν είναι άλλος από τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και κατά συνέπεια του δημόσιου σχολείου με τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή του να αποτελεί για τη ΝΔ το πολιτικό της πρόταγμα.
   Η εμμονή της ΝΔ για λιγότερο κράτος, υιοθετώντας μάλιστα ζωώδεις εκφράσεις όπως «κόψιμο του λίπους!!!» στο δημόσιο, εννοώντας απολύσεις, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας έχει ηττηθεί και θα βρίσκει απέναντι και σε εγρήγορση την εκπαιδευτική κοινότητα.
   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
   *Δεν φτάνει που η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν έκανε ούτε έναν διορισμό, απέλυσε κιόλας 2.122 εκπαιδευτικούς και 1.500 σχολικούς φύλακες.
   *Δεν φτάνει που κατάργησε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές στην τεχνική εκπαίδευση.
   *Δεν φτάνει που ως αντιπολίτευση διαμαρτύρεται στην βουλή για τους "πολλούς" διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων στην δημόσια εκπαίδευση και για μισθολογική «χάρη» στους δημοσίους υπαλλήλους, δια του στόματος του Προέδρου της κ. Μητσοτάκη στη βουλή.
   Κουνάει το δάχτυλο, απειλεί και προειδοποιεί τι μας περιμένει, αν ποτέ έρθει στην κυβέρνηση. Αλλά οι εκπαιδευτικοί, ούτε μνήμη χρυσόψαρου έχουν ούτε «φαντάσματα» είναι να μην αναγνωρίζουν και τις τωρινές της πραγματικές προθέσεις για τις πολιτικές που επιδιώκουν να εφαρμόσουν, πολιτικές που φτάνουν μέχρι την συκοφαντία των εκπαιδευτικών και το χτύπημα του ίδιου του Δημόσιου Σχολείου. Του Δημόσιου σχολείου που έχει πληγεί βαριά από την πολύχρονη αδιοριστία και την υποχρηματοδότηση.
   Η ΕΡΑ γι αυτές τις πραγματικές ανάγκες παλεύει, στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση των «πολιτικών αναγνωσμάτων» της ΝΔ, και μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα θα εντείνει τον αγώνα της ώστε να δικαιωθούν, διεκδικώντας τώρα μόνιμους διορισμούς και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
   Οι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταγγέλλουμε απερίφραστα και επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να αποδοκιμάσουν δημόσια την συγκεκριμένη ανακοίνωση.
   Ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς και να καλύψει τα οργανικά κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση με ένα δίκαιο σύστημα μόνιμων προσλήψεων που θα βασίζεται στην προϋπηρεσία και θα δικαιώνει τους χιλιάδες αναπληρωτές που κάλυψαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.