13 Δεκ 2016

Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση έχει πλέον πέσει στο κενό

Η «Συμφωνία του Ψεύδους» των προθύμων της καταστροφής

   Η ΝΔ χρειάστηκε δύο μέρες για να σχολιάσει με «σημείωμά» της την ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό, μόνο και μόνο για να αναπαραγάγει τα γνωστά ψεύδη και την καταστροφολογία που κατέρρευσαν, και πάλι, το Σάββατο στη Βουλή. Η Βουλή ψήφισε έναν προϋπολογισμό που ενισχύει τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, καθώς και τις επενδύσεις και την έρευνα. Την ίδια στιγμή που διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την αδιατάρακτη εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια και δεν υπάρχουν, πλέον, οι παράλογοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η ΝΔ.
   Την ίδια ώρα, η «Συμφωνία του Ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη:
   1. Μιλά για την οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας και δημοσιονομικό εκτροχιασμό, τη στιγμή που τη διετία 2012 - 2014 της σκληρής λιτότητας, άφησε πίσω της απολύσεις, ανεργία, περικοπές δαπανών στο κοινωνικό κράτος και εκτεταμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
   2. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υπερασπίζεται το success story του κ. Σαμαρά που, στο τέλος του 2014, παρέδωσε άδεια ταμεία και ένα έλλειμμα ύψους 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του πλεονάσματος που είχε υπογράψει.
   3. Η ΝΔ "ξεχνά" ότι χωρίς τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου το 2015, η χώρα θα ήταν δεσμευμένη λόγω των υπογραφών Σαμαρά – Βενιζέλου σε εξοντωτικούς στόχους πλεονασμάτων που, συγκεκριμένα για το 2017, θα σήμαινε ότι 5 δισ. ευρώ θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την ελληνική οικονομία.
   4. "Ξεχνά" ότι είναι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αυτή που είχε δεσμεύσει τη χώρα σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, κατά μέσο όρο 4% μέχρι το 2030!
   5. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την παραπλάνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Εκεί όπου η επαναδιαπραγμάτευση και η βελτίωση των συμβάσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, σε μια σειρά από επενδύσεις, ακύρωσε τις λεόντειες και ζημιογόνες συμβάσεις που είχαν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
   Η ΝΔ συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας και επιδιώκει την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία, για να εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο και να ολοκληρώσει το αντικοινωνικό έργο του κ. Σαμαρά. Είναι άλλωστε πιστός συνεχιστής της πολιτικής του ο κ. Μητσοτάκης. Δηλώνει πρόθυμη για να υλοποιήσει σκληρότερη λιτότητα και υπόσχεται -και δια του αντιπροέδρου της- να εφαρμόσει ακόμα περισσότερα μέτρα από αυτά που εισηγείται το ΔΝΤ.
   Ενημερώνουμε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η χώρα δεν πρόκειται να πέσει ξανά στα χέρια των προθύμων της καταστροφής. Η Ελλάδα έχει, πλέον, όραμα και βηματισμό και εισέρχεται σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως εκτιμούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας.
   Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει, πλέον, πέσει στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.