5 Δεκ 2016

Το Βήμα ζήτησε συγνώμη, ο Μητσοτάκης, που αναπαρήγαγε τις χυδαιότητες, θα το κάνει;

- "Αλλιώς δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης"
- «Σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι "πες πες κάτι πάντα θα μείνει", αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

   Το Βήμα της Κυριακής, με χθεσινό του δημοσίευμα, τα πήρε όλα πίσω και αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, αναφέροντας πως όσα είχε γράψει τον Μάρτιο του 2015, περί «δήθεν προμήθειας για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».
   Δεν ξέρω αν το ακούσατε στις ειδήσεις των αντικειμενικών καναλιών, αλλά έγινε...
   Ναι, αλλά δεν ήταν μόνο το Βήμα, που δημοσίευσε τις ανακρίβειες (sic) του Βασίλη Χιώτη. Ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναπαρήγαγε τη λάσπη.
   Προφανώς, για να εμπεδωθεί ότι "όλοι το ίδιο είμαστε". Για να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και να εξισωθεί με την ανύπαρκτη ηθική όσων λυμαίνονταν το κράτος επί 40 χρόνια.
   Και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Είναι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτός που έχει κάνει σημαία του τη "Συμφωνία Αλήθειας" (ασχολίαστο).
   Δικαίως, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. "να επιδείξει την απαιτούμενη ευθιξία και να ζητήσει συγνώμη, αλλιώς δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης":

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγνώμη ο κ.Μητσοτάκης

   Με σημερινό του δημοσίευμα, το «Βήμα της Κυριακής»  εκφράζει τη λύπη του απέναντι στον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, για τις  ψευδείς  κατηγορίες εναντίον του που είχαν προκαλέσει και αγωγή εναντίον της εφημερίδας.  Από τον Μάρτιο του 2015,  οι αθλιότητες εναντίον του Γ. Κατρούγκαλου  χρησιμοποιήθηκαν για να σπιλώσουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

   Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε το θράσος τον Οκτώβριο του 2016 να αναπαράγει εκ νέου τις χυδαιότητες αυτές, παρόλο που είχαν ήδη ανακληθεί ως «ανακριβείς» και «αναληθείς» από τους εμπνευστές τους. Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να επιδείξει την απαιτούμενη ευθιξία και να ζητήσει συγνώμη, αλλιώς δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης.    Σε χθεσινή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει:

«Ενόψει της εκδίκασης της σχετικής αγωγής μου την προσεχή Πέμπτη, η εφημερίδα "Το Βήμα" δημοσίευσε σήμερα αναλυτική και πλήρη ανασκευή του από 22/3/2015 δημοσιεύματός της σχετικά με την υποτιθέμενη ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα δικηγορική μου δραστηριότητα. Η εφημερίδα "εκφράζει τη λύπη της" για τις ανακρίβειες και αναλήθειες του ρεπορτάζ της.
“Το Βήμα” σε σημερινό δημοσιεύμα του, με τίτλο “Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου”, αναφέρει πως «αποκαθιστά» τα πράγματα και «σε σχέση με τα όσα είχαν γραφτεί στο ρεπορτάζ της στις 22.3.2015 για την επαγγελματική μου δραστηριότητα και διευκρινίζει ότι “όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα”.
Το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ.
Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως ‘αναλήθειες και ανακρίβειες' από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει».
Καταλήγοντας ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει πως «σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι "πες πες κάτι πάντα θα μείνει", αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.