17 Νοε 2016

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι... - VIDEO

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει κανονικά το δάνειό του και δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές

   «Το μόνο κόμμα που αποπληρώνει κανονικά το δάνειό του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήρε δάνειο 27 εκ. ευρώ το 2002 και το έχει κατεβάσει κάτω από τα 8 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Μίμης Δαρειώτης, χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
   Ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα είναι και ήταν πάντα συνεπής δανειολήπτης. Ο Μ. Δαρειώτης ανέφερε πως το συνολικό χρέος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 7.950.000€. Αφορά υπόλοιπο από αρχικό δάνειο 27 εκατ. από το 2002, από το οποίο έχει εξοφληθεί ήδη κεφάλαιο 19 εκατ., πάνω από το 70% του δανείου δηλαδή, και έχουν πληρωθεί τόκοι 4 εκατ. ως το τέλος του 2016.



   Σχετικά με την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μ. Δαρειώτης τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας, ως νόμιμος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το καταστατικό, απευθύνθηκε με επίσημο τρόπο στην Εθνική Τράπεζα και εξέθεσε τα οικονομικά του κόμματος ζητώντας τον σχετικό δανεισμό. Δεν πρόκειται για παρέμβαση, αλλά για κανονική διαδικασία, τόνισε ο Μ. Δαρειώτης. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρα δάνειο τον Σεπτέμβρη του 2014, δηλαδή όχι σε προεκλογική περίοδο (οι εκλογές προκηρύχτηκαν 31/12/2014), σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που συνεχώς έπαιρναν δάνεια προεκλογικά.
   Πρόσθεσε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έχει κάνει πολλαπλές εκχωρήσεις των χρηματοδοτήσεών του, ενώ τα άλλα κόμματα το έκαναν αυτό διαρκώς.
   Σε σχέση με το κτίριο της Κουμουνδούρου ο κ. Δαρειώτης είπε ότι το κτίριο έχει περιέλθει στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ενημερωθεί η Εθνική Τράπεζα για αυτό. Επίσης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, επανέφερε το θέμα που αναδείχθηκε από την εξέταση του κ. Σκορδά (εκπρόσωπος της ΝΔ) ότι κακώς και παράνομα είχε στην κατοχή του τα εισηγητικά σημειώματα των δανείων του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στην κατοχή του τα εισηγητικά», υπογράμμισε ο κ. Δαρειώτης, «πώς είναι δυνατόν να τα έχει η ΝΔ;»
   Ο Αλ. Τσίπρας με δημόσιο έγγραφο, τόνισε ο Μ. Δαρειώτης, ζήτησε τη συνεννόηση με την τράπεζα. Άλλοι, με τεράστια χρέη προς τις τράπεζες, δεν έκαναν καμιά τέτοια πρόταση δημόσια. Ήταν σίγουροι πως δεν θα χρειαζόταν να συνεννοηθούν γιατί πίστευαν ότι με τις τράπεζες είχαν ήδη «συνεννοηθεί», όχι βέβαια με δημόσιο τρόπο. Τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι 7,5 εκατομμύρια εξυπηρετούμενα, ενώ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι 400 εκατ. μη εξυπηρετούμενα, κατέληξε.
   Οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τη δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που πληρώνει τα δάνεια του και δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
   Σε έγγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας σχετικά με το κτίριο της Κουμουνδούρου, αναφέρεται πως σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου αναγνωρίζεται ότι ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου είναι καθολικός διάδοχος του κτιρίου. Στην απόφαση αυτή, που αφορούσε έξωση καφετέριας από το ισόγειο του κτιρίου και έγινε το 1993, αναγνωρίζεται από τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθολικός διάδοχος του κτιρίου.
   Είναι σαφές πως από το 1992 και μετά, το ίδιο ΑΦΜ περνά από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, στον Συνασπισμό της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ.
   Σε αντιδιαστολή και με τη συνέπεια που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποπληρωμή των δανείων του- η αναφορά του Γ. Γκιόλια (ΣΥΡΙΖΑ) στην περίπτωση του δανείου του Κήρυκα Χανίων, όπου για δάνειο 720.000€ καταβάλλονται 20.000€ από τον Κων. Μητσοτάκη, ορίζονται 24 δόσεις των 3.000€ και μετά η τράπεζα καλεί σε νέα διαπραγμάτευση -κάτι που στη γλώσσα των τραπεζικών λέγεται balloon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.