4 Νοε 2016

ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό: Λύση που θα εγγυάται τη δημοκρατία και την αρμονική, λειτουργική συμβίωση σε μια ελεύθερη πατρίδα όλων των Κυπρίων

ΑΚΕΛ: Η αλλαγή θέσης του ΚΚΕ για την Κύπρο είναι σοβαρό λάθος που προωθεί τη διχοτόμηση

   «Ο κυπριακός λαός -Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Λατίνοι και Μαρωνίτες- είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον της πατρίδας του και δεν έχει ανάγκη ούτε από "εγγυητές", ούτε από "εθνικούς πλειοδότες", αλλά από μια λύση που θα εγγυηθεί τη δημοκρατία και την αρμονική, λειτουργική συμβίωση σε μια ελεύθερη πατρίδα όλων των Κυπρίων» επισημαίνει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
   Συγκεκριμένα, το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
   Σε μια κρίσιμη περίοδο εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, την ώρα που η προοπτική της επανένωσης της Μεγαλονήσου φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη στήριξή του στις εν εξελίξει δικοινοτικές συνομιλίες, παραμένοντας προσηλωμένος στην πάγια θέση της κυπριακής και της ελληνικής Αριστεράς για λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
   Η ανησυχητική προσχώρηση δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές σε εθνικιστικές και ανιστόρητες θέσεις, όχι μόνο δεν φέρνει πιο κοντά την επανένωση και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από το νησί, αλλά κινδυνεύει να οριστικοποιήσει τα τετελεσμένα της διχοτόμησης.
   Ο κυπριακός λαός -Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Λατίνοι και Μαρωνίτες- είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον της πατρίδας του και δεν έχει ανάγκη ούτε από "εγγυητές", ούτε από "εθνικούς πλειοδότες", αλλά από μια λύση που θα εγγυηθεί τη δημοκρατία και την αρμονική, λειτουργική συμβίωση σε μια ελεύθερη πατρίδα όλων των Κυπρίων.

ΑΚΕΛ: Η αλλαγή θέσης του ΚΚΕ για την Κύπρο είναι σοβαρό λάθος που προωθεί τη διχοτόμηση
   Σοβαρό λάθος χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την απόφαση της σημερινής ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας να αντικαταστήσει τη διαχρονική του θέση για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με τη θέση για ενιαίο κράτος.
   Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η εγκατάλειψη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν οδηγεί σε ενιαίο κράτος, αλλά στη διχοτόμηση που είναι καταστροφική για την Κύπρο. Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ακόμα ότι το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου είναι θέμα των Κυπρίων και αυτοί είναι τελικά που θα αποφασίσουν. Προσθέτει δε ότι ορισμένοι στην Κύπρο που μέχρι πρόσφατα καθημερινά ύβριζαν το ΚΚΕ τώρα όψιμα το έχουν «αγαπήσει» εξαιτίας της αλλαγής της θέσης του στο Κυπριακό.
   Για το ΑΚΕΛ, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος, το ΚΚΕ θα είναι πάντα βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του ως το κόμμα των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία της Ελλάδας, ως το κόμμα των κοινωνικών αγώνων για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.