23 Νοε 2016

Μέτωπο... Άει Σιχτίρ

Να σμίξουμε για να φάμε τον Τσίπρα

   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν ονόματι του «νέου πατριωτισμού», ζήτησε συστράτευση όλων των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» που στέκονται απέναντι στην «καταστροφική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «η κλεψύδρα της χώρας αδειάζει». Γιατί, επίσης, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο στην εποχή του «μετα-λαϊκισμού». Χωρίς παραχωρήσεις στη «δήθεν κεϋνσιανή άποψη των παροχών», που «θα βύθιζε τη χώρα στην ύφεση». Και οι παριστάμενοι στην παρουσίαση του βιβλίου «Το νησί που φεύγει» Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης» όχι μόνο κατάλαβαν τι έλεγε, και μπράβο τους, αλλά ένευσαν, κατένευσαν και συγκατένευσαν.
   Δηλαδή, για να τα κάνουμε λιανά, τώρα ο αρχηγός εμπνεύστηκε, προτείνει και προωθεί τάκα-τάκα, ή πιο σωστά Τάκη-Τάκη, μέτωπο αντιλαϊκιστικό, αντι-καταστροφικό, αντι-συριζαϊκό, για να πάμε στον μετα-λαϊκισμό και να εφαρμόσουμε μέτρα μεταρρυθμιστικά στο πλαίσιο του νέου πατριωτισμού. Και ακριβώς σ’ αυτά, ή ίσως και σε κάποια που θα αποκαλυφθούν όταν έρθει η ώρα τους -δεν σβήνει η φλεγόμενη βάτος του Μητσοτάκη, ούτε και με τη μάνικα του Κέυνς...-, συμπυκνώνεται το νέο πολιτικό πρότυπο. Και νέο, και πολιτικό, και πρότυπο. Το οποίο θα θεμελιώσει τον μετα-λαϊκισμό, την... Εντάξει, εντάξει, δεν τα ξαναλέω. Και θα γεμίσει πάλι την κλεψύδρα.
   Α, πα, πα, δεν μπορώ, το ομολογώ. Με κάτι τέτοια τρελαίνομαι. Πες τα, χριστιανέ μου, καθαρά. Τι αντί και μετά και μπούρδες. Του Έλληνος ο τράχηλος Τσίπρα δεν υποφέρει. Να σμίξουμε για να φάμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού τον φάμε, τους τραβάμε όλους μια μεταρρύθμιση και έναν μετα-λαϊκισμό που να είναι όλος δικός τους. Και όσο για το πρότυπο, τι τους θες τους γλωσσοδέτες; Εσύ είσαι το πρότυπο. Και ο φίλος του Σαμαρά Βενιζέλος. Και ο φίλος των φίλων σου Σταύρος. Κι όταν εσείς μιλάτε για μεταρρυθμίσεις και λοιπά, ακόμα κι ο βαρκάρης ο Σερέτης παρατάει τη βάρκα στο λιμάνι κι αρχίζει τα γαμοσταυρίδια στο Πασαλιμάνι. Ποιο πρότυπο, όταν χαμογελάτε όλοι μαζί στη φωτογραφία; Μετα-λαϊκιστικό ή μετα-στομαχικό; Μεταρρυθμιστικό ή μετα-τραυματικό;
   Μέτωπο θράσους -αυτό ζητάει ο Μητσοτάκης. Διότι ποιος είναι ποιος και τι έκανε σε ποιους και τι προτίθεται να κάνει πάλι, αν..., το ξέρουν και οι πέτρες. Αλλά και μετα-λαϊκισμός από τους τρεις αυτούς γίγαντες του λαϊκισμού; Αυτό σηκώνει να συγκροτήσουμε κι εμείς ένα Μέτωπο Άει Σιχτίρ εφάμιλλο του δικού τους...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.