4 Νοε 2016

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τις τηλεοπτικές άδειες - Απομονώθηκε η ΝΔ

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ

   ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν στη Βουλή τις τροπολογίες για το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ και το Ποτάμι συμφώνησε με τις δύο από τις τρεις τροπολογίες. Η ΝΔ απομονώθηκε με την Χρυσή Αυγή στην αρνητική ψήφο σε όλες τις τροπολογίες.
   Συγκεκριμένα η τροπολογία
   - για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, ενώ παρών δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων. Η τροπολογία αφορά τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών και την διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
    - για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ (αντί για αιτιολογημένη γνώμη) ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Kεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.
   - για να ορίζεται το τίμημα για τις άδειες με σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.
   Με νέα προσπάθεια, την τελική αυτήν τη φορά, θα επανέλθουν, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ., η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να συγκροτηθεί σε σώμα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
   Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο λογαριασμό της στο Twitter:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.