20 Νοε 2016

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του... ξύναι!!!

Και να 'χεις και το καραδεξιό Antinews με τον όλο σημασία τίτλο: "Ανασχηματισμός ΝΔ: Τσίπρας για 10 χρόνια (τουλάχιστον)"!!!

   Η χαρά του αμήχανου γραφιά, που ψάχνει νεράκι σε έρημο ειδήσεων. Ποια άλλη; Η νέα πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε την Παρασκευή το σκιώδες κυβερνητικό σχήμα του κόμματός του. Τους φιναλίστ, αν αντιγράψουμε τον σχετικό χαρακτηρισμό του Τραμπ. Εκείνους που θα κουβαλήσουν στους ώμους τους όχι μόνο την απαλλαγή από τους σημερινούς, αλλά και την αλλαγή από τους αυριανούς. Και τη δυσβάσταχτη αλήθεια, επίσης, την εκπροσώπηση της οποίας έχει αναλάβει ο φέρελπις αρχηγός της Ν.Δ. και εύελπις νικητής των επόμενων εκλογών. Με μεσολάβηση του Θεοδωρικάκου, ο οποίος έχει σχέσεις μαζί της από την εποχή που ως παιδί της ΚΝΕ έλεγε στη ζωή το μέγα ναι.
   Τίτλος κατάλληλος της παράτας; Η αβάσταχτη ελαφρότητα του... ξύναι. Τι ξύναι; Ξέρω κι εγώ, την κούτρα σου, για να καταλάβεις πώς λειτουργεί η κούτρα του Κυριάκου. Αν λειτουργεί, γιατί δεν υπάρχει και καμιά πειστική διαβεβαίωση. Και μην αρχίσετε τα αριστερά σας, ότι πρέπει σοβαρά να αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο, και τέτοια. Διότι για να αντιμετωπίζεις κάποιον σοβαρά, θα πρέπει να αντιμετωπίζει ο ίδιος σοβαρά τον εαυτό του. Πόσο σοβαρά, δηλαδή, να αντιμετωπίσεις έναν τύπο που θέτει, λέει, το κόμμα του σε ύψιστο εκλογικό συναγερμό, ενώ ο κόσμος καίγεται με τους δανειστές, με τον Τραμπ, με τον Σόιμπλε και με το κακό το ριζικό μας; Τρέχα γύρευε.
   Εδώ και μήνες χτυπάει κάτω το πόδι του, σαν κακομαθημένο παιδί που απαιτεί από τη μαμά του μαντολάτο: Εκλογές, θέλω εκλογές! Δεν έχει, παιδί μου, εκλογές, του λένε οι δημοκρατικώς αρμόδιοι. Περίμενε την ώρα τους. Και να πεις ότι είναι μόνο ο Τσίπρας που το έχει ξεκόψει; Ακούσατε τον Σαμαρά να ζητάει εκλογές; Τον Μεϊμαράκη μήπως; Τον Καραμανλή; Μπα, αυτοί ξέρουν ότι τέτοιο μαντολάτο θα βγει ξινό στην παράταξη. Εκείνος όμως όχι μόνο εξακολουθεί να χτυπάει κάτω το πόδι, αλλά και προχώρησε σε κυβερνητικό σχήμα. Σκιώδες μεν, αλλά σχήμα, με ονόματα, βιογραφικά, φιλοδοξίες. Οι άνθρωποι που θα αλλάξουν τη μοίρα μας. Οι αυριανοί, να πούμε.
   Ποιοι αυριανοί, βρε παιδιά; Μας έπνιξαν οσμές ναφθαλίνης. Να τον έχει ο Θεός καλά τον Κυριάκο, αλλά αυριανός ο ίδιος σε σχέση με τον Τσίπρα; Ο Βορίδης σε σχέση με τον Σκουρλέτη; Η Μισέλ σε σχέση με τον Παππά; Και ο Κασαπίδης, ο Πλακιωτάκης, ο Άδωνις, ο Βρούτσης, η Ντόρα, ο Βαρβιτσιώτης; Τρέμε ΣΥΡΙΖΑ!!! Διασκεδαστικότατα όλα. Μέχρι δακρύων. Και ευτυχώς που υπάρχει το σοβαρό τούμπανο του συντονιστή στρατηγικού σχεδιασμού, που δικαιολογεί κάποιο κρυφό καμάρι. Ένας τέως δικός μας, εγκέφαλος της Ν.Δ. Λίγο, το ‘χετε;
πηγή
   Μετά απ' όλα αυτά, απορεί κανείς γιατί το καραδεξιό Antinews είχε τον όλο σημασία τίτλο: "Ανασχηματισμός ΝΔ: Τσίπρας για 10 χρόνια (τουλάχιστον)";;;
   Και ακόμα πιο απολαυστικό περιεχόμενο:


Αθηναίοι, προσοχή, μη κατεβείτε σήμερα στο Σύνταγμα. Θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση. Πλήθη Ελλήνων, Νεοδημοκρατών και μη, βγήκαν να πανηγυρίσουν για την... σκιώδη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενθουσιασμός σε όλη την Ελλάδα για την κυβέρνηση της... πεδιάδας, κι όχι του βουνού. Μάχιμοι οι νέοι σκιώδεις υπουργοί θα δώσουν τον καλό αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα.
Κι αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει και γι' αυτό σπεύδει μαζικά στην πλατεία Συντάγματος. Ελπίζουμε μόνο μην πάει και στην πλατεία... Κλαυθμώνος, εκεί που κάποτε έπεφτε πολύ... κλάμα.
Η «κυβέρνηση» Κυριάκου, προάγγελος για το ποιοι θα κυβερνήσουν όταν η ΝΔ έλθει στην εξουσία, είναι σύμφωνα με την Πειραιώς ένα σχήμα μάχης που θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την πιθανότητα εκλογών. Με τις αποφάσεις του ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει γερό... πρέσινγκ στους υπουργούς του Τσίπρα και αν τα καταφέρει να πάει σε pick and roll. Πολύ μπάσκετ βλέπει ο πρόεδρος γι' αυτό έβαλε κι έναν... ψηλό σε ρόλο σέντερ, να καρφώνει τα καλάθια του αντιπάλου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην μπασκετμπολίστα Βασίλη Κικίλια ο οποίος προφανώς εκτιμήθηκε ότι έχει ευφράδεια και ευστροφία για να αντεπεξέλθει στα καθημερινά καθήκοντα του «σκιώδους» κυβερνητικού εκπροσώπου.
Αν και γι' αυτόν το ρόλο μάλλον πλέι μέικερ χρειαζόταν για να μοιράζει τη μπάλα. Θα κριθεί στο άτυπο debate με τον Τζανακόπουλο ο οποίος δείχνει να αντεπεξέρχεται με επιτυχία. Διότι ο ρόλος αυτός θέλει και λίγη... αλητεία με την καλή έννοια που λέει και ο Ψινάκης. Παρεμπιπτόντως, πώς τους ξέφυγε ο Ηλίας και δεν τον έκαναν τομεάρχη;
Αν κρίνουμε από τον ανασχηματισμό του Κυριάκου, οι θέσεις που μοιράστηκαν θα είναι και τα αντίστοιχα υπουργεία που θα καταλάβουν τα στελέχη. Π.χ. αν πιστεύαμε ότι η Ντόρα η Εξερευνήτρια θα αναλάμβανε το υπουργείο Εξωτερικών γελαστήκαμε. Τσαρίνα της οικονομίας την έκανε ο αδερφός, μιας και λέγαμε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά μυαλά για να αναλάβουν το δύσκολο ρόλο της... αντικατάστασης του Τσακαλώτου.
Την ψηφιακή πολιτική, δηλαδή το φόβητρο του Παππά τον αναλαμβάνει η... Σαμαρικιά Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ το αντίπαλον δέος του Πανούλη του ακομβίωτου το αναλαμβάνει ο Άδωνις. Ο Βορίδης πάει στο εσωτερικών ενώ το Εξωτερικών το παίρνει ο Κουμουτσάκος που... υποβαθμίστηκε διά της αναβαθμίσεως, όπως κάνουν όλοι οι καλοί πρωθυπουργοί, κανονικοί και σκιώδεις.
Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση στο Μεταφορών του Κώστα του Καραμανλή (βεβαίως όχι του... ξεκούραστου, του άλλου) μιας και πρόκειται για μια άσκηση ισορροπίας. Δεν έχει νόημα να πούμε όλα τα ονόματα, όμως πρέπει να εστιάσουμε σε ορισμένα κύρια θέματα.
Το πρώτο είναι ότι η «κυβέρνηση» Μητσοτάκη βρίθει... Σαμαρικών. Όλοι οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ πήραν θέσεις στο νέο σχήμα και προφανώς θα πάρουν άμποτε και στη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Για ξεκάρφωμα έχουν επιλεγεί μερικοί Καραμανλικοί και δύο – τρεις χωρίς ουσιαστική ταυτότητα.
Το δεύτερο είναι ότι απομακρύνονται οι «ενοχλητικές» φωνές. Όπως του Άδωνι π.χ. που ήταν και ο μόνος που έκανε σκληρή αντιπολίτευση. Γιατί το να γίνεσαι σκιά ενός ανύπαρκτου υπουργού όπως ο Καμμένος μάλλον με... μετάθεση στην παραμεθόριο μοιάζει.
Επίσης, το να εμπιστευτείς στον Θεοδωρικάκο τον πολιτικό σχεδιασμό και την επικοινωνίας του κόμματος έχει κι ένα ρίσκο. Ο γκαλοπολόγος, μόνιμος υπάλληλος του Mega και του Καλογρίτσα, δεν φημίζεται για το... στρατηγικό σχέδιό του, αλλά εν πάση περιπτώσει ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία.
Όπως και στους άλλους βεβαίως, όμως, πολύ φοβούμαστε ότι χωρίς ανανέωση, χωρίς νέα πρόσωπα και με πρώτες «μούρες» την Ντόρα, τον Βορίδη, τον Σταϊκούρα και την Άννα – Μισέλ, ο Αλέξης θα κυβερνά για καμιά δεκαετία ακόμη και οι νέοι της ΝΔ θα γεράσουν περιμένοντας τις πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.