3 Νοε 2016

Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Πολυφωνική αφωνία...


   Στο επίκεντρο η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ, η προσπάθεια για συγκρότηση του ΣτΕ, ατέλειωτη προπαγάνδα για ασφαλιστικό και επιδόματα, σενάρια για τον ανασχηματισμό, οι αμερικανικές εκλογές...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές:

Απάντηση Αλ. Χαρίτση σε Οδ. Κωνσταντινόπουλο: Ας κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις του
«Εμείς καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, να κατατάξουμε τη χώρα 1η στην απορρόφηση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε.» (αναλυτικά)

Γ. Κατρούγκαλος: Όσοι πανηγύριζαν χθες ότι ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό, σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα...
«Βέβαια όσοι πανηγύριζαν χθες ότι ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό, σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα...» αναφέρει μέσω Twitter ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με τις διευκρινίσεις Ντάισελμπλουμ.
Ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε σήμερα ότι η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό», δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. (αναλυτικά)

Ληξιπρόθεσμες οφειλές 156 εκατ. ευρώ κατέβαλε το Δημόσιο προς τους ιδιώτες τον Σεπτέμβριο
Μείωση στα 4,779 δισ. ευρώ παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο του 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από τα 4,935 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο. Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία καταγράφουν την αποκλιμάκωση των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. (αναλυτικά)

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»: Επιπλέον 19,1 εκατομμύρια ευρώ για 2.500 περισσότερα νοικοκυριά
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξανδρου Χαρίτση, εκταμιεύτηκαν πρόσθετοι πόροι οι οποίοι θα διατεθούν άμεσα για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων. Ο τελικός αριθμός των πρόσθετων δικαιούχων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα αναμένεται να προσεγγίσει τους 8.000, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014. (αναλυτικά)

Οι δαπάνες για Έρευνα άγγιξαν το 1% του ΑΕΠ για πρώτη φορά
Στο ιστορικό υψηλό ποσοστό 0,96% του ΑΕΠ ανήλθαν οι δαπάνες της Ελλάδας για την Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α), σύμφωνα με τα επίσημα προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, τα οποία απεστάλησαν στη Eurostat. (αναλυτικά)

Έναρξη εργασιών για το «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων» προσφύγων φοιτητών
Την Πέμπτη και την Παρασκευή (3 και 4 Νοεμβρίου 2016) θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η πρώτη συνάντηση του πιλοτικού προγράμματος αναγνώρισης ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων. (αναλυτικά)

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τα νέα Προγράμματα Σπουδών των Θρησκευτικών στα σχολεία
Με αφορμή την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το δημόσιο διάλογο που ήδη έχει ανοίξει σχετικά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προχώρησε σε ανακοίνωση, επανερχόμενο στις θέσεις που έχει διατυπώσει στο παρελθόν, αναφορικά με το ζήτημα της θρησκευτικής αγωγής και εκπαίδευσης. (αναλυτικά)

Αλ. Χαρίτσης σε εκδήλωση του Facebook: Δίκαιες και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις η κρίσιμη πρόκληση για την ψηφιακή οικονομία
Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης συμμετείχε σήμερα ως κεντρικός ομιλητής στην πρώτη εκδήλωση του Facebook στην Αθήνα, με τίτλο “Boost your Business”. (αναλυτικά)

Παρατείνεται η πληρωμή οφειλών σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές με υπουργική απόφαση
Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές. (αναλυτικά)

Ρ. Δούρου: Προτεραιότητα η διερεύνηση των δομών κοινωνικής παρέμβασης
Την «άψογη» συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, που αποδίδει «απτά αποτελέσματα» στην καθημερινότητα των πολιτών, εξήρε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον αγιασμό του υπό ανέγερση Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ιλίου. (αναλυτικά)

Χρηματοδότηση από την Κομισιόν για την αγορά x-ray Scanner εξασφάλισε η ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς
Η Ελλάδα, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διεκδικήσει και δεν είχε εξασφαλίσει κονδύλια από υπηρεσίες της ΕΕ, για την αγορά εξοπλισμού, που θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.