14 Νοε 2016

Η Κυβέρνηση επιχορηγεί το Δήμο Αρταίων με 1 εκ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ανάσα στην τοπική οικονομία και δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς του Δήμου για παρεμβάσεις και έργα προς όφελος της Αρτινής κοινωνίας

   Την επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων και του Νομικού Προσώπου ΚΚΜΠΑΜ με σχεδόν 1 εκ. ευρώ ενέκρινε η Κυβέρνηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης).
   Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την καταβολή στο Δήμο Αρταίων ποσού ύψους 762.404,74 ευρώ, ενώ στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αρταίων καταβάλλονται συνολικά 234.847,79 ευρώ.
   Πρόκειται για χρήματα με τα οποία θα εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους, ενώ ο Δήμος Αρταίων θα εξοικονομήσει τα συγκεκριμένα ποσά, τα οποία θα διοχετευθούν για έργα και παρεμβάσεις προς τους πολίτες.
   Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων είχε στείλει εγκαίρως τον σχετικό φάκελο προς το Υπουργείο Εσωτερικών με τα ποσά που αιτούνταν για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, αιτιολογώντας παράλληλα την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν το Υπουργείο να εγκρίνει τη χρηματοδότηση που συμβάλλει καθοριστικά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους.
  «Δίνουμε μια ανάσα στην τοπική οικονομία και παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς του Δήμου για νέες παρεμβάσεις και έργα προς όφελος της Αρτινής κοινωνίας. Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που υπάρχει για χρηματοδότηση και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.