31 Οκτ 2016

Στα μέσα Νοεμβρίου το σχολικό κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα

35 προσφυγόπουλα στο Γυμνάσιο και 60 στο Δημοτικό

   Το Νοέμβριο θα χτυπήσουν τα πρώτα σχολικά κουδούνια για τα προσφυγόπουλα. Την επόμενη Παρασκευή εγκαθίστανται οι πρώτοι οικίσκοι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στη Φιλιππιάδα και αναμένεται στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας να εγκατασταθούν οι πρώτοι πρόσφυγες.
   Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Φωνή του Αγρότη, στους οικίσκους θα εγκατασταθούν πρώτα οι πολυμελείς οικογένειες και θα ακολουθήσουν οι ολιγομελείς.
   Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας, πρόκειται να συζητήσουν οι αρμόδιοι της παιδείας με τους πρόσφυγες για την αποτελεσματικότερη εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Κατά τις εκτιμήσεις, οι πρόσφυγες μαθητές οι οποίοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα γυμνασίου ανέρχονται σε 35 περίπου και θα παρακολουθήσουν μαθήματα στις τάξεις των γυμνασίων της Φιλιππιάδας, ενώ τα προσφυγόπουλα τα οποία θα παρακολουθήσουν μαθήματα δημοτικής εκπαίδευσης ανέρχονται σε περίπου 60 μαθητές και θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε αίθουσες του 1ου, 2ου και 3ου δημοτικών σχολείων της Φιλιππιάδας. Φυσικά η διδασκαλία, τόσο των μαθητών του γυμνασίου, όσο και των μαθητών του δημοτικού θα γίνονται τις απογευματινές ώρες. Η αυξομείωση των μαθητών πάντως, είναι συνάρτηση με την παραμονή των οικογενειών στο κέντρο φύλαξης προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ολόκληρες οικογένειες καταφεύγουν σε άλλα κέντρα φύλαξης, σε περιοχές που νομίζουν ότι θα μπορέσουν να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
   Όσον αφορά τα παιδάκια των προσφύγων που πάνε στα νηπιαγωγεία, αυτά ήδη λειτουργούν μέσα στον καταυλισμό, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
   Σημειώνεται ότι εκτιμάται από αρμόδιους παράγοντες ότι τα μαθήματα των προσφυγόπουλων στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία, πρόκειται να αρχίσουν εντός του μηνός Νοεμβρίου, ενδεχομένως στις 15 του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.