24 Οκτ 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με το ακροδεξιό παραλήρημα του Γεωργιάδη στη Χίο;

- «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο»
- Μάλλον εννοεί ότι στην Ελλάδα μπαίνουν φυλακή νεοναζί εγκληματίες

   Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στη Χίο σε κομματική συγκέντρωση, ρίχνοντας λάδι στα ακροδεξιά ξεσπάσματα των γνωστών... αγανακτισμένων κατοίκων που στρέφονται κατά των προσφύγων με υποσχέσεις για κλειστά σύνορα.
   Δεν ξέχασε φυσικά και τις αντικομμουνιστικές, εμφυλιοπολεμικές κορώνες: «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».
   "Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. (σημ. Τηλεβόα: Μάλλον εννοεί ότι στην Ελλάδα μπαίνουν φυλακή νεοναζί εγκληματίες). Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός, αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του" είπε ο κ. Γεωργιάδης.
   Αναφερόμενος δε στο προσφυγικό τόνισε ότι η μοναδική αλήθεια του πρωθυπουργού ήταν αυτή που αφορούσε το προσφυγικό. Η κυρία Τασία, είπε, άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησε όσα είδαμε. "Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκατ. άνθρωποι. (σημ. Τηλεβόα: την λέξη "πρόσφυγες" την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Και δεν μας λέει πώς η Ελλάδα, παρόλο που είναι στην πρώτη γραμμή του ζητήματος, αντιμετωπίζει το θέμα με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί και πώς το 1,5 εκατ. άνθρωποι, πάλι καλά που τους λέει ανθρώπους, είναι 60.000 στα Κέντρα Φιλοξενίας;). Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν (σημ. Τηλεβόανα εννοεί άραγε ότι θα αναποδογυρίζει τις βάρκες, ή ότι θα ναρκοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα;), θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται", κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.  
   Σε ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:
   “Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη”.
   “Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο” επισημαίνει.
   “Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του '50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας” τονίζει.
   “Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις” καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.