19 Οκτ 2016

Για να σταματήσει η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση για την απολύτως αναμενόμενη και φυσιολογική απόφαση του ΣτΕ

Κι εγώ δεν τα 'ξερα, δικηγόρος μού τα 'πε...

   Οργιάζουν σήμερα πρωί-πρωί τα παπαγαλάκια στα κανάλια, στα πρωτοσέλιδα, στα sites, στα social media για τη χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣτΕ, που δέχθηκε τις προσφυγές των καναλαρχών. Μιλούν για κόλαφο στην κυβέρνηση και για ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
   Μόνο που η χθεσινοβραδυνή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας.
   Και καλά, εγώ δεν το ήξερα και χρειάστηκε να μου το εξηγήσει δικηγόρος, αυτοί οι φορείς της "ενημέρωσης" και της "πληροφόρησης", με τους νομικούς συμβούλους και την ανάλογη "δημοσιογραφική" εμπειρία, δεν το γνωρίζουν; Προφανώς το γνωρίζουν, απλά για άλλη μια φορά, κάνουν φτηνή προπαγάνδα, για να θολώσουν τα νερά.
   Για να δούμε, λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια:
   Η κρίση του δικαστηρίου επί του παραδεκτού μιας προσφυγής είναι άλλο πράγμα από την κρίση της ουσίας της υπόθεσης. Σαφέστατα οι καναλάρχες έχουν κάθε έννομο συμφέρον να προσφεύγουν και αυτό ακριβώς αποφάσισε χθες το ΣτΕ: Την αναγνώριση του δικαιώματος κάποιου να προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ένας νόμος. Κάτι, δηλαδή, απολύτως αναμενόμενο και φυσιολογικό...
   Η επόμενη φάση είναι το ζουμί, δηλαδή να κριθεί η συνταγματικότητα του νόμου και αν θα έπρεπε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ή με τον τρόπο που διενεργήθηκε.
   Ας μη βιάζονται, λοιπόν, τα παπαγαλάκια να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, κι ας μη σπεύδουν να το αναπαράγουν διάφοροι, διαλαλώντας το δήθεν στραπάτσο του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί θα πρέπει να τους θυμίσουμε ότι, πριν το διαγωνισμό, το ίδιο το ΣτΕ, είχε απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών κατά του διαγωνισμού όχι μία, αλλά δύο φορές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.