24 Οκτ 2016

Συστήνονται 2.223 θέσεις στα δημοτικά για τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά

- Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση, που βάζει τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, που παρέμεναν μετέωροι για τρία και πλέον χρόνια
- Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών αφορά

   Τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, που παρέμεναν μετέωροι για τρία και πλέον χρόνια, καθώς έχουν μεταταχθεί υποχρεωτικά από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια, αλλά οι κλάδοι τους υφίσταντο υπηρεσιακά μόνο σε γυμνάσια και λύκεια, βάζει το υπουργείο Παιδείας.
   Ειδικότερα, ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία συστήνονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι κλάδοι εκπαιδευτικών που, ενώ περιλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων, δεν υφίσταντο υπηρεσιακά ως κλάδοι παρά μόνο στη Δευτεροβάθμια.
   Πρόκειται για τους κλάδους των εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας (ΠΕ05) και Γερμανικής γλώσσας (ΠΕ07), των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32 και ΠΕ18.41), Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ08) και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ19/20). Παράλληλα, έχουν συσταθεί συγκεκριμένες θέσεις (2.223) στις οποίες θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί των παραπάνω κλάδων, που μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
   “Το ΥΠΠΕΘ κληρονόμησε ένα εξαιρετικά σύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, αυτό των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που προκλήθηκε από την ανεύθυνη, επιπόλαιη και χωρίς κανέναν σχεδιασμό πολιτική που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις” σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. “Το ΥΠΠΕΘ συνεπές στις δεσμεύσεις του επιδίωξε να διαχειριστεί το πρόβλημα με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο” τονίζεται.
   Το επόμενο βήμα του υπουργείου θα είναι ο διορισμός των εκπαιδευτικών που βάσει των πινάκων επιτυχίας του ΑΣΕΠ του 2008 ήταν διοριστέοι. “Με αυτόν τον τρόπο επέρχεται αποκατάσταση της αδικίας, η οποία επίσης εκκρεμούσε επί οκτώ συναπτά έτη” υπογραμμίζεται από το υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.