25 Σεπ 2016

O Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας εξορμά στα Ζαγοροχώρια

Πεζοπορία σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια, πάνω από πέτρινα γεφύρια, με αφετηρία το Σουμπουτσέλι, πέρασμα από Μπάγια και κατάληξη στη Βίτσα


   Σε ένα πανέμορφο μονοπάτι, που χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν, όσοι συμμετάσχουν στην πεζοπορική εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.
   Οι διαδρομές, που έχουν επιλεγεί, γοητεύουν, τόσο από την φυσική ομορφιά του τοπίου, όσο και από τα πέτρινα γεφύρια, ανθρώπινες δημιουργίες που, όμως, δένουν αρμονικά με το περιβάλλον. Ανάμεσά τους, το τρίτοξο γεφύρι στους Κήπους (Μπάγια, σύμφωνα με την ντοπιολαλιά) και το γεφύρι του Κόκκορη, στο δρόμο για το Κουκούλι.


   Η πεζοδρομική διαδρομή περιλαμβάνει, επίσης, ένα από ομορφότερα μονοπάτια του Ζαγορίου, τη σκάλα της Βίτσας, ένα θαύμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, που ενώνει τη Βίτσα με το γεφύρι του Μίσιου, στην είσοδο της χαράδρας του Βίκου, πάνω στον ποταμό «Ξεροπόταμο», στο παλιό μονοπάτι που ένωνε το Κουκούλι με τη Βίτσα.


   Οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το Δίκορφο (Σουμπουτσέλι, σύμφωνα με τους ντόπιους) και έχουν χαμηλό βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα η πεζοπορία να είναι εύκολη και να απευθύνεται και σε αρχαρίους:
       1. Δίκορφο - Κήποι: Βαθμός δυσκολίας: 1 Ώρες: 4 (περίπου)
       2. Δίκορφο - Κήποι - Βίτσα: Βαθμός δυσκολίας: 1 Ώρες: 7 (περίπου)
   Αναχώρηση: 7:00 από Α' Λύκειο Άρτας.
   Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης (τηλ. 6944549854)
   Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.
   Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
   Επικοινωνήστε στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 9 με 10 το απόγευμα, ή πάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου, Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.