15 Σεπ 2016

Αθλητικός πόλεμος για το όνομα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

- Τι ανακοινώνει το Δ.Σ. της «ΝΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
- Τι απαντά ο Ηλίας Καρίνος

   Το «σήριαλ» γύρω από την ποδοσφαιρική ομάδα της Αναγέννησης συνεχίζεται και περνά σε πιο σκληρές κόντρες, μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ποδοσφαιρική ομάδα, που ομοιάζει με το όνομα της γνωστής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και με τον πρόεδρο της παλιάς ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.
   Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο «ΝΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016» γίνεται λόγος για «πραξικοπηματικό σιωπηρό αποκλεισμό μας από το πρωτάθλημα με την επωνυμία μας «ΝΕΑ Αναγέννηση Αρταίων 2016», ενώ «ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ανοικτή πρόσκληση προς τον κ. Καρίνο αλλά και σε όσους αγαπούν την Αναγέννηση (και θέλουν να εισφέρουν χρήματα από τα δικά τους όμως χρήματα όπως εμείς) μέχρις την Παρασκευή 16/9/2016 να αποφασίσουν να συγχωνευθούν τα δύο σωματεία στον ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας, να λάβουν χώρα εκλογές και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, να βοηθήσουμε για την αναγέννηση της Αναγέννησης».
   Από το άλλο μέρος, σε μια σκληρή σε χαρακτηρισμούς και προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Ν. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, Δημήτρη Λαμπράκη, επιστολή ο πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, Ηλίας Καρίνος, σημειώνει πως όσοι μετείχαν «στη δημιουργία του νέου Σωματείου με τίτλο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016» και μετά (αφού κάτι δεν σας έβγαινε με τον τίτλο) «ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016», είχαν ως μοναδικό σκοπό, να καπηλευτούν το όνομα της ιστορικής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».
   Οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

  «Αθλητικό Σωματείο ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016» - Ανοικτή Πρόσκληση
   «Όπως είναι γνωστό το Σωματείο μας αναγνωρίσθηκε με την αριθ. 14/2016 διάταξη της κ. Ειρηνοδίκη Άρτας με την επωνυμία «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016».
   Με το αριθ. 362/29.7.2016 έγγραφό της η ΕΠΣ Άρτας απέστειλε τα σχετικά δικαιολογητικά στο Νομικό Τμήμα της ΕΠΟ για την αναγνώρισή μας.
   Με καθυστέρηση 20 ημερών (ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε σε δύο μόνον ημέρες) και μετά από τα από 3/8 και 18/8 σχετικά έγγραφά μας η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ ενέκρινε με το αριθ. 23568/22.8.2016 έγγραφό της την επωνυμία μας και αναμέναμε την ΤΥΠΙΚΗ ΠΛΕΟΝ αναγνώριση του σωματείου μας από το ΔΣ της ΕΠΟ ή την επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ.
   Εντωμεταξύ εκμισθώσαμε χώρο στην οδό Κ. Αιτωλού, ήλθαμε σε συμφωνία με 20 συνολικά ποδοσφαιριστές (οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν τα δελτία τους), με τον προπονητή κ. Σιακούφη, τον φυσικοθεραπευτή κ. Δήμο, με γιατρό, φροντιστή κλπ ενώ αγοράσαμε ενδυμασίες και υλικό προπόνησης και από 20ημέρου προπονούμαστε.
   Τέλη Αυγούστου 2016 ο Ηλίας Καρίνος, πρόεδρος του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας, με υπόμνημά του στην ΕΠΟ έθεσε ανύπαρκτο ζήτημα σύγχυσης των δύο σωματείων καθ’ όν χρόνο γνώριζε ότι είχαμε σαφώς διαφορετική επωνυμία, διαφορετικό έμβλημα, διαφορετική έδρα, εμείς θα αγωνιζόμαστε στο Β’ Ερασιτεχνικό και η ομάδα του στο Α’ Ερασιτεχνικό πλην αυτών το δικό μας σωματείο ήδη ενεργοποιεί τμήμα HandBall ενώ στα σχέδιά του είναι η κωπηλασία, το water polo, to beach volley αλλά και πλήθος κοινωνικών και φιλανθρωπικών παρεμβάσεων.
   Όμως μόνον το υπόμνημα του κ. Καρίνου δεν ήταν αρκετό να εμποδίσει την αναγνώρισή μας αλλά χρειάσθηκαν και ισχυρότατες παρεμβάσεις τρίτων στην ΕΠΟ δεδομένου ότι ο προϊστάμενος του νομικού τμήματος της ΕΠΟ δεν θεωρούσε ότι υπήρχε σύγχυση.
   Και ενώ λοιπόν καθυστερούσε εσκεμμένα από την ΕΠΟ η αναγνώριση αποφασίσαμε ως Γ.Σ. την τροποποίηση της επωνυμίας σε «ΝΕΑ Αναγέννηση Αρταίων 2016» που διατάχθηκε με την 28/2016 διαταγή κ. Ειρηνοδίκη.
   Με το αριθ. 13/9.9.2016 έγγραφο του σωματείου μας ζητήσαμε ακρόαση από το ΔΣ της ΕΠΟ για το ΔΣ της 12/9/2016 όταν εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος για να μεταβεί στην ΕΠΟ και να υποστηρίξει την θέση μας πολύ δε περισσότερο όταν από την ΕΠΣ Άρτας αναβλήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος.
   Και ενώ το σωματείο μας κατέθεσε το πρωί της 12/9/2016 πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις μας, που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 27238/12.9.2016 στην ΕΠΟ και είχε μάλιστα προηγούμενα λάβει και την πρόσκληση του προϊσταμένου του νομικού τμήματος να παραστεί στο ΔΣ της ΕΠΟ εντούτοις και μετά και από παρέμβαση του κ. Καρίνου, που το πρωί της 12/9/2016 επισκέφθηκε την ΕΠΟ, το ζήτημά μας δεν συμπεριλήφθηκε (ως δια μαγείας) καν στα θέματα του ΔΣ της ΕΠΟ ενώ παρόμοια ζητήματα υπήρχαν από άλλες ΕΠΣ και τα οποία ψηφίσθηκαν!!!.
   Όταν ο πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε στον προϊστάμενο του νομικού τμήματος της ΕΠΟ κ. Σιώτο αυτός τον παρέπεμψε στους κ.κ. Τζανόπουλο και Υφαντή οι οποίοι «άδειασαν» το νομικό σύμβουλό τους ότι «δήθεν» αυτός ευθυνόταν για το πρόβλημα.
   Ο πρόεδρος υπέβαλλε τότε και ώρα 15.00 την με αριθμό πρωτ. 27320/12.9.2016 αίτηση στην επιτροπή εκτάκτων θεμάτων δια του νομικού τμήματος και έλαβε την απάντηση «και Κολοκοτρώνη να λέγατε το σωματείο δεν θα περάσει με αυτό το ΔΣ της ΕΠΟ».
   Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος παρέστη στην κλήρωση του Β’ Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Άρτας και αφού ζήτησε συγνώμη από τους λοιπούς προέδρους των σωματείων για την ταλαιπωρία τους με την αναβολή της κλήρωσης ενημέρωσε σχετικά αναφέροντας σε επήκοο όλων «η μυρωδιά της λάσπης, της κοπριάς και της ψαρίλας που βγάζει αυτός ο ευλογημένος τόπος μας είναι ευχάριστη σε σχέση με την βρωμιά στην ΕΠΟ, αηδίασα με όσα έγιναν, δεν υπολογίζουν κανέναν, παρά μόνο το συμφέρον».
   Κατόπιν αυτών συνήλθε το ΔΣ αργά το βράδυ της 12/9/2016, συζήτησε σχετικά και ομόφωνα αποφάσισε για την υποβολή μήνυσης στον αθλητικό Εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος, διεκδίκησης αποζημίωσης στα πολιτικά Δικαστήρια σε βάρος της ΕΠΟ αφού η αίτησή μας για αναγνώριση ΠΟΤΕ δεν απαντήθηκε από την ΕΠΟ με σκοπό να μην συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα.
   ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
   Λαμβανομένου υπόψη τον πραξικοπηματικό σιωπηρό αποκλεισμό μας από το πρωτάθλημα με την επωνυμία μας «ΝΕΑ Αναγέννηση Αρταίων 2016» και παρά το γεγονός της ολοκλήρωσης της προετοιμασίας μας και της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν ο προπονητής και οι 20 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πρέπει να αγωνισθούν, τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που αφορούσαν το μέλλον της Αναγέννησης, την κακή εικόνα του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας στο κύπελλο ΕΠΣ Άρτας, την αγάπη του φίλαθλου κόσμου στην Αναγέννηση καθώς και την σχετική επιθυμία που διατύπωσε ο κ. Καρίνος ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ανοικτή πρόσκληση προς τον κ. Καρίνο αλλά και σε όσους αγαπούν την Αναγέννηση (και θέλουν να εισφέρουν χρήματα από τα δικά τους όμως χρήματα όπως εμείς) μέχρις την Παρασκευή 16/9/2016 να αποφασίσουν να συγχωνευθούν τα δύο σωματεία στον ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας, να λάβουν χώρα εκλογές και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, να βοηθήσουμε για την αναγέννηση της Αναγέννησης. Αυτή βεβαίως θα είναι, προφανώς, και η θέση της ΕΠΣ Άρτας που αναγνωρίζουμε ότι μας βοήθησε τα μέγιστα και την οποία ευχαριστούμε.
   Εάν η ανοικτή πρόσκλησή μας δεν βρει αποδέκτες θα προχωρήσουμε μόνοι μας όπως ξεκινήσαμε. Θα είμαστε παρόντες την επόμενη χρονιά στα ποδοσφαιρικά του τόπου μας ενώ θα αποδεσμεύσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και τον άξιο προπονητή μας. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματικούς και πολιτικούς αρτινούς κύκλους που βοήθησαν να αναγνωρισθεί το σωματείο μας!!! Η παρέμβασής τους όπως και η παρέμβαση του κ. Καρίνου (τουλάχιστον αυτός δεν κρυβόταν) αποκάλυψε τις καλές προθέσεις μας και τις κακές προθέσεις τρίτων. Καλή αρχή στο Πρωτάθλημα Α’ και Β’ ΕΠΣ Άρτας»
   Το Διοικητικό Συμβούλιο

  «Γ.Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ» - Πας να τρελάνεις κόσμο, κύριε Λαμπράκη;
   «Αυτό το ερώτημα θέτουν όλοι οι φίλαθλοι από χθες το πρωί, που εκδόθηκε η ανακοίνωση του κ. Δημητρίου Λαμπράκη, ο οποίος ισχυρίζεται πως «ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας, με υπόμνημά του στην Ε.Π.Ο. έθεσε ανύπαρκτο ζήτημα σύγχυσης των δύο σωματείων καθ’ όν χρόνο γνώριζε ότι είχαμε σαφώς διαφορετική επωνυμία, διαφορετικό έμβλημα, διαφορετική έδρα, εμείς θα αγωνιζόμαστε στο Β’ Ερασιτεχνικό και η ομάδα του στο Α’ Ερασιτεχνικό».
   Δηλαδή κύριε Λαμπράκη, το «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016» δεν δημιουργεί καμία σύγχυση στο φίλαθλο κόσμο και την κοινή γνώμη σε σχέση με το «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ»;
   Όχι κύριε Λαμπράκη... Η αλήθεια έχει πλήρως καταγραφεί στη συνείδηση όλων των αρτινών φιλάθλων και είναι μία. Εσείς και οι υπόλοιποι που προχωρήσατε στη δημιουργία του νέου Σωματείου με τίτλο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016» και μετά (αφού κάτι δεν σας έβγαινε με τον τίτλο) «ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016», είχατε ως μοναδικό σκοπό, να καπηλευτείτε το όνομα της ιστορικής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, για την οποία κανένας από σας δεν έχει «ματώσει». Κι αν θυμάμαι καλά, δυο – τρεις από σας δεν έχουμε δει στο γήπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια. Οπαδοί της κριτικής του καφενείου είσαστε και τώρα που είδατε πως προέκυψαν κάποια προβλήματα στη διοίκηση της ιστορικής ομάδας, σκεφτήκατε να κάνετε ανέξοδες δημόσιες σχέσεις, με το όνομα της ιστορικής ομάδας.
   Επιπλέον, η επιλογή σας καθίσταται περισσότερο επικίνδυνη, καθώς ο ίδιος προσωπικά, επιχειρείτε με σχήματα λόγου να κάνετε άλλες παρεμβάσεις, που καμία σχέση με το ποδόσφαιρο δεν έχουν, πολύ δε περισσότερο με την ίδια την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, για την οποία επιμένω, πως θέλετε να καπηλευτείτε το όνομά της και μόνο. Αν δεν το ξέρετε, να σας ενημερώσω, δεν υπάρχει καφενείο και αθλητικό στέκι στην ευρύτερη περιοχή, που να μη συζητείται το θέμα. Εκεί λοιπόν όλοι συμφωνούν και λένε πως «ο Λαμπράκης θέλει κάτι άλλο και βρήκε την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ για να προβληθεί». Καθόλου τυχαία, κατά την ταπεινή μου άποψη.
   Κύριε πρόεδρε, σας γνωρίσαμε. Είστε ένας απ’ τους πολλούς. Επιθυμείς κάτι άλλο μέσα από την ιστορική ομάδα για την οποία πρέπει να σε ενημερώσω πως πέραν των όσων ψευδώς και με περίσσεια κακοήθειας, διαδίδουν οι συνεργάτες σου, είμαι μεταξύ αυτών, που έχουν πληρώσει και μάλιστα ακριβά την ιδέα και την ιστορία της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, πράγμα που όλοι εσείς μέχρι σήμερα δεν κάνατε, σε καμιά περίοδο της ιστορίας της θρυλικής ομάδας της πόλης μας.
   Κουραστήκατε κύριε Λαμπράκη, με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, περί την ευγενή άμιλλα και τον υγιή αθλητισμό να κρύψετε τον πραγματικό σας στόχο. Ένας ήταν ο στόχος σου. Να χρησιμοποιήσεις, ως εφαλτήριο την ιστορία και το όνομα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, για κάτι άλλο. Όμως υπάρχουν άλλοι τρόποι και αν τους επιλέξεις εγώ δεν έχω πρόβλημα να είμαι μαζί σου, όπως και άλλοτε.
   Μπορεί αλλού να έχεις τους τρόπους να πετυχαίνεις κύριε Λαμπράκη. Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι και στο ποδόσφαιρο κάνεις το ίδιο. Μπορεί και να παρασύρθηκες από τους γνωστούς ταραξίες, οι οποίοι γι’ αυτήν την ομάδα δεν έχουν συνεισφέρει σε όλη της την ιστορία ούτε το αντίτιμο ενός εισιτηρίου! Μπορεί να επηρεάστηκες και από κάποιον που θέλει στις επόμενες εκλογές να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος. Αν είναι δυνατόν! Είναι πραγματικά λυπηρό!
   Αν κύριε Λαμπράκη, ήθελες το καλό της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, θα είχες μπει στον κόπο να γνωρίσεις πρώτα ποιά είναι τα προβλήματά της, πώς μπορούν να λυθούν και ποιοί μπορούν να βοηθήσουν, ώστε όλα τα προβλήματα να λυθούν και να έχει η ομάδα μας μέλλον. Ακολουθήσατε το δρόμο της σύγχυσης και αφού ηττηθήκατε κατά κράτος, έρχεστε τώρα να δείξετε πως είστε υπεράνω όλων και θέλετε να βάλετε στο ίδιο τσουβάλι το «τίποτα» που εκπροσωπείτε εσείς με την ιστορική «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», για την οποία διαρκώς –πρέπει να σας θυμίσω- πως πάρα πολλοί έχουν «ματώσει» εκτός από σας...
   Ηρεμήστε κύριε Λαμπράκη. Καθίστε να ξεκουραστείτε τώρα. Έχετε εξαντληθεί, από τον αγώνα να «σώσετε» την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δύο μήνες τώρα. Αφήστε και τα κροκοδείλια δάκρυα για την ομάδα μας. Υπάρχουν χιλιάδες φίλαθλοι που τη σκέφτονται. Σε λίγες μέρες οι πραγματικοί φίλαθλοι της Άρτας θα πληροφορηθούν πως η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Άρτας, η μία και μοναδική, και «με τη βούλα πλέον», μετά τις εξελίξεις και τις συζητήσεις που προέκυψαν, θα έχει λαμπρό μέλλον!».
   Ηλίας Καρίνος
   Πρόεδρος Γ.Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ

   Υ.Γ.: «Γνωρίζει πολύ καλά και υπεύθυνα ο κ. Λαμπράκης τη δική μου οικονομική κατάσταση και της οικογένειάς μου, όπως επίσης γνωρίζει ακριβώς πόσα χρήματα έχω διαθέσει για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» τα πέντε τελευταία χρόνια (άλλωστε γνωρίζει επίσης πολύ καλύτερα το πόσα χρήματα έβαλα στα 12 χρόνια της θητείας μου ως πρόεδρος στον «ΑΡΑΧΘΟ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ»). Γι’ αυτόν τον λόγο η αποστροφή του λόγου του για όσους «θέλουν να εισφέρουν χρήματα από τα δικά τους όμως χρήματα, όπως εμείς», είναι τουλάχιστον προκλητική».

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.