7 Σεπ 2016

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος

Ποιοι φέρονται να ενδιαφέρονται για την πλήρωση της θέσεως της Ι.Μ. Άρτης

   Αποδεκτή έκανε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, σήμερα το πρωί, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτας.
   Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1969.
   Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης,
   Ο Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε ενώπιον των μελών της ΔΙΣ τους λόγους της παραίτησης που επικαλείται ο Μητροπολίτης Άρτης, ζητώντας την παραίτηση του από τα Αρχιερατικά του καθήκοντα.
   Οι λόγοι έγιναν σεβαστοί από τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς, οι οποίοι αποδέχτηκαν την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου, άξιου Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας.
   Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, για την πλήρωση της θέσεως της Ι.Μ. Άρτης φέρεται να ενδιαφέρεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, βοηθός Επίσκοπος της Ι.Μ. Αργολίδος, αλλά και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Άρτης Αρχιμ. Θεολόγος Ντούβαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.