16 Αυγ 2016

Η Όλγα Γεροβασίλη εγκαινίασε την Έκθεση Φωτογραφίας "Άραχθος - Τζουμέρκα: Οι Δρόμοι Του Νερού Και Της Πέτρας" - ΦΩΤΟ

Και τίμησε τον πρωτομάστορα του Γεφυριού της Πλάκας Κώστα Μπέκα και τους Πραμαντιώτες μαστόρους της πέτρας

   Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εγκαινίασε το βράδυ του Σαββάτου 13 Αυγούστου 2016, στο Κέντρο Πληροφόρησης Αγνάντων, την έκθεση φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων στην Άγναντα, με θέμα «Άραχθος - Τζουμέρκα: Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας», εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
   "Αυτή η έκθεση όσο ταξιδεύει τόσο πιο πολύ θα ταξιδεύει η εικόνα των Τζουμέρκων με στόχο να αναδειχθεί όχι μόνον η φυσική ομορφιά του τόπου αλλά και οι δυνατότητες αυτής της περιοχής" δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στο χώρο της έκθεσης.


   Σημειώνεται πως η έκθεση, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, το Μάρτιο του 2015, θα λειτουργεί έως και το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016.



 
   Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος πήρε μέρος και χαιρέτισε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, κατά τις οποίες τιμήθηκε η ημέρα αφιερωμένη στον Πρωτομάστορα Κώστα Χ. Μπέκα και τους Πραμαντιώτες μαστόρους της πέτρας.


   Το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Αυγούστου 2016 έγιναν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού προς τιμή του πρωτομάστορα Κώστα Χ. Μπέκα και των πραμαντιωτών μαστόρων της πέτρας, στην πλατεία έναντι του Δημαρχείου, που πλέον θα φέρει το όνομα «Πλατεία Πρωτομάστορα Κώστα Χ. Μπέκα».


   Προηγήθηκε εκδήλωση με ομιλίες για τους μάστορες της πέτρας, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό η Όλγα Γεροβασίλη.


   Ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο αρχιτέκτων, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Καλιαμπάκος και ο γλύπτης, καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρος Παπαγιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.