8 Ιουλ 2016

Σε δίκη o Λιακουνάκος και άλλοι 16 για το εξοπλιστικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου

- Και οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος
- Πήρε προκαταβολή 34,5 εκατ. ευρώ, αν και το σύστημα απέτυχε στις δοκιμές πεδίου


   Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
   Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1142/2016 βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο για απιστία στην υπηρεσία και για απλή συνέργεια σε αυτή τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.
   Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που αφορά τον αποκαλούμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που δέχεται το Συμβούλιο Εφετών, η εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν την υπογραφή της σύμβασης.
   Με το βούλευμα τους οι εφέτες κρίνουν πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχων του ΥΠΕΘΑ.
   Η κρίση του Συμβουλίου είναι αντίστοιχη με την εισήγηση της εισαγγελέα εφετών, Γεωργίας Τσατσάνη, που ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα. Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, διατάσσοντας όμως την παύση οριστικά της ποινικής δίωξης κατά του Ζ. Ανδρουλάκη λόγω θανάτου. Έτσι για την υπόθεση του συστήματος Sonak θα λογοδοτήσουν 17 εμπλεκόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.