15 Ιουλ 2016

Η κούκλα, το σκίτσο και το καθήκον απέναντι στη φρίκη του μίσους

Καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων να απομονώσουν τις δυνάμεις που ποντάρουν στο μίσος

   84 είναι, μέχρι στιγμής, οι νεκροί στη Νίκαια της Γαλλίας. Άλλο ένα τυφλό χτύπημα, ένα τρελό χτύπημα, αυτή τη φορά με φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος αθώων ανθρώπων. Πανικός, διαμελισμένα κορμιά, ανείπωτη φρίκη.
   Ο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο, ένας 31χρονος Γαλλο-τυνήσιος, κάτοικος της Νίκαιας, που τελικά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.
   Ανάμεσα στους νεκρούς, πολλά μικρά παιδιά.
   Η φωτογραφία ενός από αυτά συγκλονίζει, με το κορμάκι του σκεπασμένο και δίπλα του να κείτεται, άψυχη σαν κι αυτό, η κούκλα του.
   Το έγκλημά του; Πήγε με την οικογένειά του να δουν τα βεγγαλικά, που ρίχνονταν με αφορμή την εθνική γιορτή των Γάλλων, την επέτειο της πτώσης της Βαστίλλης, στην γαλλική επανάσταση.
   Ο γνωστός σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ, ανέβασε στο Twitter ένα σκίτσο, που δείχνει την κούκλα να έχει ζωντανέψει και να πιάνει τρυφερά το χέρι του νεκρού παιδιού, ενώ ένα δάκρυ κυλά στο πρόσωπό της...

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία
   Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, την ημέρα του εορτασμού της Γαλλικής Επανάστασης, συνιστά ευθεία επίθεση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης, του Διαφωτισμού και της νεωτερικότητας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γαλλικό λαό και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
   Τούτες τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Γαλλία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι αναγκαίο να επικρατήσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές επίπεδο. Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και να απομονώσουν τις δυνάμεις που ποντάρουν στο μίσος και επιδιώκουν την εθνική περιχαράκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.