7 Ιουλ 2016

Επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα: Πετύχαμε τρία στα τρία!!!

Η Κίνα επενδύει στην Ελλάδα
- Επιχειρηματικοί κολοσσοί έτοιμοι να ακολουθήσουν την COSCO
- Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
- Πρώτο καθήκον η ενίσχυση της απασχόλησης

* Πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. από την COSCO στον Πειραιά
* Στην ελληνική αγορά η 4η εταιρεία παγκοσμίως σε χρηματιστηριακή αξία Alibaba - online αγορά προϊόντων, καθώς και η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας ZTE
   Σε σταθμό του κινεζικού δρόμου προς την Ευρώπη μετατρέπεται ο Πειραιάς, και γενικότερα η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα επιχειρηματικά σχέδια που συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την κινεζική ηγεσία και επιχειρηματίες διεθνούς εμβέλειας.
   Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την COSCO και η αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα μας προσέφεραν το έδαφος στην ίδια την εταιρεία να υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα και άνοιξαν τον δρόμο σε επιχειρήσεις - κολοσσούς της Κίνας και παγκοσμίως.
   «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και στον δυτικό κόσμο, ανάμεσα στη Ασία και την Ευρώπη» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
   Χαμόγελα στην Αθήνα από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.
   «Ή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» τόνιζαν ανώτατες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από την Κίνα.
   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδίδει πλέον καρπούς, όπως έδειξαν και τα πολύ θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, αλλά και τα ανοίγματα στη Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
   «Η σημερινή πολιτική της χώρας είναι ένα δένδρο που έχει βαθιά τις ρίζες του στον δυτικό κόσμο, την Ευρώπη αλλά τα κλαδιά του γέρνουν και προς ανατολάς με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα» εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές και ανέφεραν: «Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε, γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας».

  Η Cosco θα επενδύσει σχεδόν ένα δισ.ευρώ
   Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα, οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Πετύχαμε τρία στα τρία: Σημαντικές συμφωνίες με την Cosco, τον κινεζικό κολοσσό Αlibaba και την εταιρία προηγμένης τεχνολογίας ΖΤΕ. Μόνο η Cosco αναμένεται να επενδύσει συνολικά στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έργα υποδομής με στόχο την αναβάθμιση του τομέα της κρουαζιέρας, τη δραστική αύξηση του αριθμού των κοντέινερς, την ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου στάθμευσης που θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στον Πειραιά».
   Το σημαντικότερο είναι -έλεγαν οι ίδιες πηγές- ότι «όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον στο «κεφάλι του δράκου» και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι το σώμα του….’Έχουμε προωθήσει μεγάλες αλλαγές, αλλά όσο πιο πολύ τρέξουμε τόσο πιο γρήγορα θα επιφέρουμε όλες τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία».

  Η ενίσχυση της απασχόλησης πρώτο καθήκον
   «Η δουλειά είναι το πιο σημαντικό καθήκον που έχουμε μπροστά μας» διευκρίνιζαν οι κυβερνητικές πηγές. «Στόχος μας είναι, το 2021 να μπορούμε να έχουμε φέρει το ποσοστό της ανεργίας σε μια κανονικότητα» πρόσθεταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.