1 Ιουλ 2016

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλά για το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στην Κίνα

- Η χώρα γυρίζει σελίδα και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
- Η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη Δίκαιη και Δημοκρατική Ανάπτυξη, για μια Ανάπτυξη, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες

   Με στόχο την επισφράγιση της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών σε μια σειρά από τομείς, μεταξύ των οποίων και στις μεταφορές, αναχώρησε για την Κίνα ο πρωθυπουργός, επικεφαλής μεγάλης κυβερνητικής αποστολής, και πλήθος επιχειρηματιών, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2016.
   Σαράντα θεσμικοί φορείς και επιχειρηματίες από τους τομείς του τουρισμού, του real estate, των τεχνολογιών, της αγροτοδιατροφής (με εξειδίκευση σε κρασί και φρούτα), των ναυτιλιακών και της υγείας θα απαρτίζουν την ελληνική αποστολή, καθώς προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από φόρουμ, επιχειρηματικές συναντήσεις και σύναψη συμφωνιών μεταξύ εταιριών.
   Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, πολλοί Γενικοί Γραμματείς υπουργείων και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Βασίλης Καρδάσης.
   Η Όλγα Γεροβασίλη, λίγο πριν την αναχώρηση, μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στην Κίνα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:
  "Ο ελληνικός και κινεζικός λαός συνδέονται με άριστους δεσμούς που έχουν εμπεδωθεί στο βάθος των αιώνων. Οι παραδοσιακά άριστες σχέσεις αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας ? Κίνας προς όφελος των δύο λαών.
  Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης κυβερνητικής αποστολής, και πλήθος επιχειρηματιών, θα πραγματοποιήσουν εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο και την Σαγκάη μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Λαικής Δημοκρατίας Κίνας.
  Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια θετική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ψήφιση του αναπτυξιακού Νόμου, καθώς διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και σε μια δύσκολη για την Ευρωπαϊκή Ένωση στιγμή.
  Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και μια πολυεπίπεδη συνεργασία σε κάθε οικονομικό και εμπορικό τομέα με την Κίνα, τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία διεθνώς και τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Κύρια στόχευση της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας και η μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο εμπορίου και μεταφορών αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές και υλοποιώντας νέα σχέδια ανάπτυξης και επενδύσεων.
  Το Πεκίνο έχει ήδη επιλέξει τη χώρα μας ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη, μέσω της στρατηγικής σημασίας επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά η οποία υπήρξε επιτυχής και εξελίχθηκε σε αμοιβαία επωφελής.
  Υπό το πρίσμα αυτό, η πρωτοβουλία διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη μέσω του Χερσαίου και Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού και η πρόσφατη διάνοιξη της νέας διώρυγας του Σουέζ, δίνει νέες προοπτικές για την ελληνική ναυτιλία, τις χερσαίες μεταφορές και την αναβάθμιση των υποδομών.
  Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει ιδιαίτερα στην αύξηση των ήδη σημαντικών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και τυποποίησης στην κινεζική αγορά, στην ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα.
  Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα με τις επίμονες προσπάθειες του ελληνικού λαού έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές και κοινωνικές, όπως η προσφυγική κρίση.
  Σήμερα, η χώρα γυρίζει σελίδα και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
  Η ελληνική κυβέρνηση, μέσα και από μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη Δίκαιη και Δημοκρατική Ανάπτυξη, για μια Ανάπτυξη, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.