17 Ιουλ 2016

Ο Γιάννης Μόραλης στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας

- «Εν αρχή ήν …ο τόπος – 100 χρόνια Γιάννης Μόραλης 1916 – 2016»
- Εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλο Αρτινού δάσκαλου της εικαστικής τέχνης
 
   Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης και ο εικαστικός Βασίλης Σταύρου, μας ενημερώνουν για την εκδήλωση – αφιέρωμα που διοργανώνουν για τον μεγάλο Αρτινό δάσκαλο της εικαστικής τέχνης Γιάννη Μόραλη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
   "Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τιμήσουμε το μεγάλο συμπατριώτη μας καλλιτέχνη και δάσκαλο με μια σημαίνουσα για το τόπο μας παρουσίαση της δημιουργικής του πορείας και της υψηλής ποιότητας και συνέπειας του έργου του.
   Το αφιέρωμα περιλαμβάνει έκθεση με σπάνια αυθεντικά έργα μεταξοτυπίας του καλλιτέχνη, που προέκυψαν από προσωπική μας συνεργασία και δωρεά πριν από 35 χρόνια περίπου, προβολή ειδικού οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και αναφορά στο εικαστικό και διδακτικό του έργο.
   Θα τιμήσουμε επίσης, με έκθεση δύο έργων του και ειδική μνεία, τον αξιόλογο εικαστικό και δάσκαλο Παναγιώτη Τέτση, που το 2016 έφυγε από τη ζωή και στον οποίο απενεμήθη το ειδικό «βραβείο Γιάννη Μόραλη» για το 2016."
   Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στις 8.30 μ.μ. στο χώρο του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνη,ς στο Κάτω Αθαμάνιο της Άρτας. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα με τα εδέσματα και τη μουσική.
   Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016.
   Για το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης : Βασίλης Σταύρου – εικαστικός.
   Επικοινωνία: 26810 76625 – 6976751592, www.athamaniko.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.