3 Ιουλ 2016

Ήρθε η ώρα για τον "κομιστή" Θέμο Αναστασιάδη να περάσει από το ταμείο για να καταβάλει 5.000.000 ευρώ στο δημόσιο

Οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για παράνομο περιουσιακό όφελος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από νόμιμες πηγές εσόδων

   Για όποιους αναρωτιούνται γιατί το Πρώτο Φλέμα-Ψέμα κάνει τόσο βρώμικο πόλεμο εναντίον των ανθρώπων αυτής της κυβέρνησης, ίσως η παρακάτω είδηση να σας δώσει μια ιδέα.
   Ίσως επίσης η πρεμούρα του αντιπρόεδρου της Ν.Δ., του Αδώνιδος Γεωργιάδη, να προδικάσει ότι ο "κομιστής" είναι λευκή περιστερά, μαζί με την έντονη "οσμή" ύπαρξης πολιτικού δακτύλου πίσω από τα θαλασσοδάνεια σε χρεοκοπημένο σουπερμαρκετά, για να πληρώνει τον "κομιστή", για να βγάζει στην κιτρινοφυλλάδα του τα 6ευρα κουπόνια, ώστε να προσελκύει αγοραστικό κοινό, που θα διαβάζει τα Πρώτα Φλέματα-Ψέματα και θα καταπίνει την προπαγάνδα του, να σας δίνει ακόμα μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το τρίγωνο της διαπλοκής.
   Για διαβάστε:

Πέντε εκατομμύρια ευρώ καλείται να καταβάλει στο δημόσιο ο Θέμος Αναστασιάδης
Το ιλιγγιώδες ποσό αποτελεί παράνομο περιουσιακό όφελος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από νόμιμες πηγές εσόδων σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο
   Οριστικά και αμετάκλητα, με την "βούλα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμος Αναστασιάδης, καλείται να περάσει από το δημόσιο ταμείο και να καταβάλει περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
   Το ιλιγγιώδες ποσό αποτελεί, κατά την απόφαση του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστήριου, παράνομο περιουσιακό όφελος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου καταλογίστηκε σε βάρος του γνωστού και ως «κομιστή»... Το ποσό αναμένεται να εισπραχθεί με τη διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων.
   Η υπόθεση που σέρνεται εδώ και εννέα χρόνια στη Δικαιοσύνη αφορά την έρευνα που πραγματοποιηθηκε το 2007 στις καταθέσεις του εκδότη και της συζύγου του στην τράπεζα BNP Paribas. Ο Θ. Αναστασιάδης εμφανίζονταν στις 20 Ιουλίου 2007 με καθέσεις ύψους 2.486.000 ευρώ, ενώ και στον προσωπικό του λογαριασμό που ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα στις 23 Ιουλίου 2007, κατατέθηκαν άλλα 2.487.500 ευρώ.
   Από την αρχή το Ελεγκτικό Συνέδριο (τμήμα) είχε κρίνει ότι το επίμαχο ποσό είναι προϊόν παράνομου περιουσιακού οφέλους ωστόσο ο Θ. Αναστασιάδης είχε υποβάλει αίτημα αναίρεσης πριν από ένα χρόνο καταφέρνοντας να μπλοκάρει τον καταλογισμό του ποσού.
   Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ωστόσο, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, έληξε οριστικά το ζήτημα και η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί τον Οκτώβριο.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν κάποιες αντιρρήσεις οι οποίες ωστόσο αφορούσαν επιμέρους νομικά ζητήματα και όχι την ουσία της υπόθεσης. Στην λήψη της απόφασης υπήρξε μικρή μειοψηφία που υποστήριξε ότι ένα μέρος του ποσού και συγκεκριμένα το 1,5 εκατομμύριο, μπορούσε να δικαιολογηθεί ενώ σύμφωνα με άλλη άποψη θα έπρεπε να του αναγνωριστεί το ποσό της φορολογίας που έχει πληρώσει.
   Σημειώνεται ότι ο εκδότης του Πρώτου Θέματος θα πρέπει να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση καθώς πλέον έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται από τον νόμο. Ακόμα όμως κι αν επιλέξει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτό δεν αφορά τον καταλογισμό των 4.973.500 ευρώ που οφείλει να εξοφλήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.