12 Ιουλ 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 11/7)

Αχ, αυτή η μυωπία των καναλιών μας...

   Σε πρώτο πλάνο στα δελτία τα εργασιακά, οι τηλεοπτικές άδειες, ο εκλογικός νόμος, το Euro και οι εξελίξεις στη Βρετανία.


   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Για να δούμε μερικές:

Ποινική δίωξη κατά 60 εισπρακτικών και δικηγορικών εταιριών άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας
Το αμέσως επόμενο διάστημα ο έλεγχος για πάνω από 1.000 δικογραφίες, οι οποίες αφορούν φορολογούμενους της λίστας Μπόργιανς που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές. (αναλυτικά)

Τρ. Αλεξιάδης: Έχουμε αξιοποιήσει εκατοντάδες ονόματα από τη λίστα Μπόργιανς
Η συνάντηση, χθες στο Ντίσελντορφ, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και η εκπαίδευση Ελλήνων εφοριακών από Γερμανούς συναδέλφους τους που αρχίζει σήμερα στη Βόννη, απασχολεί τον σημερινό γερμανικό Τύπο. (αναλυτικά)

Γιώργος Πιτσιλής: Βιώσιμες λύσεις σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη
«Βιώσιμες λύσεις» για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αφού όμως προηγηθεί εξονυχιστική διαδικασία επιλογής των μεγαλοοφειλετών, με βάση οικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα που θα καθορίζουν τη βιωσιμότητά τους, σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. (αναλυτικά)

200 δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών VIP σε δύο χρόνια
Διακόσιες τουλάχιστον εντολές δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων, και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εικαζόμενης φοροδιαφυγής εντός δυο ετών, είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν διατάξει οι οικονομικοί εισαγγελείς και διενεργεί το ΚΕΦΟΜΕΠ με βάση τις διασταυρώσεις από την περίφημη λίστα των 65 cd που είχαν αποστείλει οι τράπεζες στις αρμόδιες αρχές. (αναλυτικά)

Αύξηση 2,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο
Αύξηση 2,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, ενώ ιδιαίτερη σημαντική -κατά 6,6%- ήταν η άνοδος στην παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών. (αναλυτικά)

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους - Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων
Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι ακριβώς την ίδια ώρα της Τετάρτης 20 Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ σε έναν και μόνο Δήμο, για μία και μόνο ειδικότητα. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. (αναλυτικά)


Από την Πέμπτη η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας
Ξεκινά την Πέμπτη η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά από 30 δήμους της χώρας και στόχος είναι να εφαρμοστεί σε όλους του δήμους, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ. (αναλυτικά)

Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
Αύριο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" που αφορά την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. (αναλυτικά)

Η εγκληματικότητα δεν έχει σχέση με την καταγωγή
Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών δεν συνεπάγεται αύξηση της εγκληματικότητας, συμπεραίνει γερμανική έρευνα, διαψεύδοντας όσα διαδίδουν κατά κόρον ακροδεξιοί και λαϊκιστές. (αναλυτικά)

Νέο ασθενοφόρο στη Νίσυρο
Στη Νίσυρο έφτασε προχθές το πρωί από το νοσοκομείο της Κω, το ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο που θα τεθεί στις υπηρεσίες του Περιφερειακού Ιατρείου της Νίσυρου. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.